Gazete Vatan Logo

Babasını baltayla öldüren şizofren: Birileri bana şifreler gönderiyor

Babasını baltayla öldüren şizofren: Birileri bana şifreler gönderiyor

ÇORUM’da babasını baltayla başına vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan 32 yaşındaki şizofreni hastası Hasan Karakuş, mahkemede verdiği ifadede, "Bana televizyondan şifreler gönderiyorlar. Ancak kimler bu şifreleri bana gönderiyor, bilmiyorum. Bu gönderilen şifrelerle birileri beni yönlendiriyor. Ne yaptığımı bilmiyorum" dedi.

Cinayet geçen yıl Temmuz ayında Çorum’un Karakeçili Mahallesi’nde meydana geldi. Şizofreni hastası olduğu öne sürülen Hasan Karakuş eline aldığı küçük saplı baltayla, odasında yalnız uyuyan babası 70 yaşındaki İsmail Karakuş’u başına vurarak öldürdü. Karakuş, daha sonra sokağa çıkıp 155 polis imdat hattını arayıp "Babamı öldürdüm gelin beni alın" dedi. Olaydan sonra tutuklanan Karakuş hakkında, Çorum 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’Ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası’ istemiyle dava açıldı.

'ASLINDA KARINCAYI BİLE İNCİTMEM’

Bugün görülen davanın ilk duruşmasında Hasan Karakuş, "Babamı, annemi kıtır kıtır keseceğini duyduğum için öldürdüm. Ben şizofreni hastasıyım. Elimde olmayan şeyler yapıyorum. Mesela bana televizyondan şifreler gönderiyorlar. Ancak kimler bu şifreleri bana gönderiyor, bilmiyorum. Bu gönderilen şifrelerle birileri beni yönlendiriyor. Kendime geldiğimde ise yaptıklarımı öğreniyorum. Ben normal hayatımda böyle bir insan değilim. Ben aslında karıncayı bile inciltemem" dedi.

Haberin Devamı

HAKİME YALVARDI: NE OLUR BENİ TEDAVİ ETTİRİN

Mahkeme salonunda Ağır Ceza hakimine yalvaran Hasan Karakuş, "Hakim bey ne olur beni tedavi ettirin. Ben iyileşmek istiyorum" diye konuştu. Duruşmaya katılan anne 70 yaşındaki Hacer Karakuş oğlundan şikayetçi olmazken şöyle konuştu:

"Oğlum 10 yıldır tedavi görüp ilaç kullanıyor. Olayın olduğu gün oğlum sözde babasının beni keseceğini duymuş, keşke duymasaydı. O gün de biz yan odada yatarken babasını nacakla öldürmüş, ambulans geldiğinde her şeyi öğrendim. Ben yan odada uyuyordum. Oğlum beni çok seviyor. Kimseye laf söyletmez. Baba- oğul sürekli kavga ederlerdi. Ben oğlumdan şikayetçi değilim" dedi.

Kız kardeşi 25 yaşındaki Derya Karakuş ise ağabeyinden şikayetçi olduğunu söyledi. Mahkeme heyeti tutuklu sanık Hasan Karakuş’un İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Haberin Devamı