Gazete Vatan Logo

Babası için düğün yaptı

Balyoz davasında tutuklu olan babası eski Donanma Komutanı emekli Tuğamiral Cem Aziz Çakmak’ı 2011’de evlenen kızı Tuğçe gelinliğiyle ziyaret etmişti. Tuğçe şimdi de tahliye olan babası için düğün yaptı.

Eski Donanma Komutanı Emekli Tuğamiral Cem Aziz Çakmak’ın kızı Tuğçe Çakmak eşi Yasin ile 16 Nisan 2010 tarihinde nikah masasına oturdu. Ancak Cem Aziz Çakmak, Balyoz Davası nedeniyle Hasdal Cezaevinde tutuklu olduğu için düğün ertelendi, davetiyeler yakıldı. Takvimler 25 Eylül 2011’i gösterdiğinde Tuğçe babasız Üsküdar Evlendirme Dairesi’ne gidip, gözyaşları içerisinde nikâhını kıydırdı. Sade nikâh töreninde tek bir çelenk vardı; kırmızı-beyaz karanfillerden, ortasında kocaman bir denizci çapası olan ve üzerinde, “Kızıma mutluluklar dilerim” yazan. Hasdal’dan, babası göndermişti. Nikah sonrası ise Tuğçe eşi Yasin el ele tutuşup, Hasdal’ın yolunu tuttu. Tutuklu askerler, cezaevindeki kıt imkânlarla öyle bir karşılama töreni ve kutlama yaptı. Bu düğün ise kitaplara ve oyunlara konu oldu. Cezaevinde düğün için sadece 1 saatleri olan tutuklu tüm subaylar gelin-damadı bir koridor oluşturarak karşıladı. Tuğçe’nin duvağını kızını öpen Cem Aziz Çakmak açtı. İçerde adeta bir düğün salonu kurulmuş tüm masalar birleştirilmiş ve üzerlerine cezaevi bahçesinden toplanan yapraklar serpiştirilmişti. Pasta bile vardı. Müzik işini Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu gitarıyla, Tümamiral Cem Gürdeniz de piyano başına oturarak halletti. Baba-kızın bir şarkı eşliğinde yanak yanağa dansı herkesi ağlattı. Veda zamanı geldiğinde gelin-damat yine koridor oluşturularak, “Oğlan bizim, kız bizim” tezahüratlarıyla uğurlandı.

Haberin Devamı

Hastalanınca tahliye oldu

Bir süre sonra Balyoz kararları açıklandı ve Çakmak 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 50 yaşındaki Cem Aziz Çakmak Silivri’de akciğer kanseri olduğunu öğrendi. Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi altına alındı. 1 Şubat 2014’te hastalığından dolayı infazı 6 ay ertelenince tahliye olabildi. Çakmak’ın tedavisi halen Ankara GATA’da sürüyor.

Davet doğmamış torundan

Haberin Devamı

Bu süre zarfında ise Tuğçe Çakmak cezaevinde buruk bir şekilde gerçekleştirdiği eğlencesini yeniden özgürlükte yapmaya karar verdi. Davetiyeler hazırlandı düğün için salon tutuldu. Ev sahibi Cem Amiral oldu ancak davet sahibi Cem Aziz Çakmak’ın doğmamış torunu oldu. Doğmamış anne karnındaki 6 aylık torun Cem Poyraz adına yazılan davetiyede,“Değerli Davetlim” hitabıyla başlayan davetiyede, “Annem Tuğçe ve Babam Yasin’in nikâh töreni çok değerli dedem Tuğamiral Cem Aziz Çakmak’ın Balyoz kumpası nedeniyle tutuklu olmasından ve dedemin nikâh töreninde bulunamamasından dolayı çok buruk geçmiş. Şimdi o karanlık günlerin tesellisi olarak 21 Ağustos 2014 günü temsili nikah, dedeme kavuşma ve benle sesle tanışma töreninde sizlerle beraber olmaktan kıvanç ve gurur duyacağım” denildi.

Askerler katıldı

Perşembe gecesi düzenlenen düğüne, Cem Aziz Çakmak’ın Balyoz davasında tutuklanıp tahliye edilen birçok arkadaşı katılırken 2010 yılında gözyaşları akıtan baba-kız, bu kez mutluluk pozları verip birlikte dans etti.

Haberin Devamı