Gazete Vatan Logo

Babanın canı üç cana yetmedi

Konya’da evde çıkan yangında anne, 5 yaşındaki oğlunu alarak kurtulmayı başardı. Çocuklarını kurtarmak için alevlerin içindeki odaya giren baba, bir daha çıkamadı

Babanın canı üç  cana yetmedi

Konya’nın Ilgın ilçesinde evde çıkan yangında baba ve üç oğlu öldü, kurtulan anne ile 5 yaşındaki oğlu hastaneye kaldırıldı.

Ilıca Mahallesi’nde Cafer Salır’a (36) ait iki katlı evin giriş katında sobadan sıçrayan kıvılcımlar yangın çıkardı. Alevleri son anda fark eden anne Sadiye Salır, 5 yaşındaki oğlu Mustafa Can’ı yanına alarak dışarı çıkmayı başardı. Yangının, söndürülmesinin ardından eve giren itfaiye ekipleri, baba Cafer, ikiz çocukları Muhammet (13) ve Ali (13) ile küçük oğlu Celalettin’in cansız bedeniyle karşılaştı. Cafer Salır’ın kardeşi Mustafa Salır, “Müdahalede bulunmaya çalıştık ama alevlerden dolayı eve giremedik. Çok yoğun duman ve alev vardı. Allah rahmet eylesin. Ağabeyim üç çocuğunu alevlerin arasından kurtarmak için kendini feda etti. Dışarı çıkamadı. Bir çocuğu alarak dışarıya kaçan annenin durumu şu an iyi” dedi.

Ilgın Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Necmettin Tiftikçi de, “Çevredeki görgü tanıkları yangının saat 03.30 civarında çıktığını söylüyor. Çocukların iki ayrı odada yattığını, anne babanın diğer odada yattığı bilgisini aldık” diye konuştu.

Haberin Devamı

İtfaiye raporu

İtfaiye ekiplerinin yaptığı inceleme sonucu hazırladığı rapora göre, sobadaki gaz sıkışması nedeniyle odayı karbonmonoksit gazının kapladığı, bu sırada sıçrayan kıvılcımların eşyaların tutuşmasına neden olduğu bildirildi. Çocuklarının yardım çığlıklarına koşan Cafer Salır’ın kapıyı açmasıyla birlikte alevlerin oksijenle temas etmesi sonucu patlama olduğu saptandı.

Demirler engelledi

Çocuklardan biri yatağında uyurken, ikisinin cesedi ise pencere önünde bulundu. Pencereye koşan çocukların, demir parmaklıklar nedeniyle dışarı çıkamadığı sanılıyor. Yardıma koşan baba Cafer Salır’ın bastığı yarısı yanan kanepenin çökmesi sonucu ayaklarının sıkıştığı ve buradan kurtulamadığı belirtildi.