Gazete Vatan Logo

Babam ne zaman dönecek

Hakkari’de şehit düşen Uzman Çavuş Sadık Aparangil’in 3,5 yaşındaki kızı Almila her gece babasının resmine sarılarak uyuyor. ‘Babam ne zaman eve gelecek’ diye soruyor

Babam  ne zaman dönecek

Tarih 4 Kasım 2015. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde PKK’lı teröristlerle girdiği çatışmada 2 şehit verdi. Şehitlerden biri 35 yaşında evli ve 3 çocuk babası olan Piyade Uzman Çavuş Sadık Aparangil’di. Şehit Piyade Uzman Çavuş Sadık Aparangil’in haberiyle birlikte 3 yıl önce yakın arkadaşı olan Bordo bereli Uzman Çavuş Seyit Yalçın’ın da aynı yerde şehit düştüğü ve her yıl arkadaşının şehit düştüğü yere giderek dua okuduğu ortaya çıkmıştı.

‘Resimlerden tanıyor’

Uzman Çavuş Sadık Aparangil’in, şehit olmasının üzerinden 2,5 yıl geçti ancak ailenin acısı ve özlemi dinmedi. Aparangil’in şehit düştüğünde 1 yaşında olan kızı Almila büyüdü. Her gün babasını soran Almila’nın, babasının resmiyle uyuduğu fotoğraf karesi ise yürekleri dağladı. Şehit babası Recep Aparangil, torunu Almila’nın babasının resmine sarılarak uyuduğu fotoğrafını sosyal medyadan paylaştı. ‘Babasının resmiyle uyuyan kızım. Ona bunu reva görenler, babasız bırakanlar Allah’ından bulsun’ notunu paylaşan Aparangil, en küçük torununun babasını sadece resimlerden hatırladığını söyledi.

Haberin Devamı

‘Ne zaman gelecek’

Recep Aparangil, fotoğrafın çekildiği günün sabahında torunu Almila’nın bütün gün babasını özlediğini söyleyerek ağladığını belirtti. ‘Gece su içmeye kalkmıştım. Üstünü örtmek için odaya girdiğimde başucunda olan resmine sarılarak uyuduğunu gördüm’ dedi. Almila’nın konuşmaya başladığı günden beri her gün babasını sorduğunu söyleyen Aparangil, ‘Diğer iki torunum büyük. Ümmügülsüm ve Kenan babalarının şahadetinin farkında. Onlarda çok özlüyor ama Almila hiç baba sevgisi tatmadı. Her gün ağlıyor. Her gün babasının ne zaman geleceğini soruyor. Ona babasının gelemeyeceğini söyleyemiyoruz. O da resimlerine sarılarak özlemini gideriyor. Bu küçük yavruya bunu reva görenleri Allah’a havale ediyoruz’ ifadelerini kullandı.