Gazete Vatan Logo

Babacığım ben sana ‘Gitme’ demiştim!

Van’da PKK’lılarla girdiği çatışmada şehit olan özel harekat polisi Önder Ertaş’ın cenazesinde gözyaşları sel oldu. 8 yaşındaki kızı Erva’nın feryadı ise yürek dağladı

Babacığım ben sana ‘Gitme’ demiştim!

Önceki gün Van’da teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan 41 yaşındaki özel harekat polisi Önder Ertaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. İstanbul Eyüp Sultan’da düzenlenen törende şehit polisin eşi Arzu Ertaş tabutun önünde uzun gözyaşı döktü. Şehit polisin 8 yaşındaki kızı Erva Ertaş’ın “Babacığım ben sana gitme demiştim, dinlemedin” demesi herkesi duygulandırdı. Cenaze namazını kıldıran İstanbul İl Müftüsü Rahmi Yaran, şehit düşen Önder Ertaş’a rahmet diledi, terörle mücadele edenler için de dua etti. Yaran, “Her türlü terörden ve teröristten, sen bizleri ve ülkemizi ve bütün dünyayı muhafaza eyle ya Rabbi. Senin yolunda fedai can eden şehitlerimize rahmet eyle ya Rabbi” ifadelerini kullandı. Şehit polisin naaşı, cenaze namazının ardından Edirnekapı Polis Şehitliği’nde toprağa verildi.

‘Eğer şehit olursam doğduğum yere gömün’

Sur’da PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Nazmi Ayyıldız’ın ailesine ‘Şehit olursam beni doğduğum yere gömün’ diye vasiyet ettiği ortaya çıktı. Şehit Ayyıldız, ilk olarak Diyarbakır Asker Hastanesi’nde tören yapıldı. Törene, şehitlerin yakınlarının yanı sıra Vali Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, Diyarbakır 2. Birleştirilmiş Hava Harekat Merkez Komutanı Tümgeneral Atilla Darendeli, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan ile kente çeşitli temaslarda bulunmak üzere gelen aralarında CHP Ankara Milletvekili Murat Emir ve Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara’nın da yer aldığı CHP heyeti katıldı. Ayyıldız’ın babası Suphi Ayyıldız, tören sırasında “Barış olmasını istiyoruz” dedi. Şehidin cenazesi vasiyeti gereği Yeniköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberin Devamı

Beni yaralı bırakıp nereye gidiyorsun!

Sur’da PKK’ya yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Metin Kıldış için Diyarbakır’da yapılan tören yürek yakan görüntülere sahne oldu. Şehitle aynı çatışmada yaralanan asker arkadaşı, tabutun başında gözyaşlarına boğuldu. Diyarbakır’daki törenden sonra Şehit Kıldiş’in cenazesi, memleketi Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde gözyaşlarıyla toprağa verildi. 4 aylık hamile eşi Tuba Kıldış ile babası İlyas Kıldış, şehidin ardından feryat etti.

Haberin Devamı

Meslektaşları omuzladı

Sur’da teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Özel Harekat polisi Buhari Ağçelik için memleketi Malatya’da şehit mezarlığı camiinde cenaze töreni düzenlendi. Şehidin silah arkadaşları özel harekat polisleri, tabutun başında gözyaşlarına hakim olamazken, arkadaşlarını son yolcuğunda biran olsun yalnız bırakmadı.