Gazete Vatan Logo

Azeri infazları aynı ekibin işi

Azeri mafya lideri Rövşen Caniyev’i Beşiktaş’ta lüks cipinde infaz eden kiralık katillerin, 2013’te Başakşehir’de bir başka Azeri mafya lideri Ali Gamidov’u da öldürdüğü ortaya çıktı. Polis, eşkalleri belirlenen zanlıların peşinde

Azeri infazları aynı ekibin işi

İstanbul-Beşiktaş'ta Azeri mafya lideri Rövşen Caniyev'i öldüren zanlıların suç dosyası kabarık çıktı. Şüphelilerin, 3 yıl önce Başakşehir'de bir başka Azeri mafya lideri Ali Gamidov'u da infaz eden kişiler olduğu belirlendi. 18 Ağustos tarihinde Beşiktaş'taki bir otelden lüks cipiyle ayrıldığı sırada 2 kişi tarafından çapraz ateşe tutularak öldürülen “Hayalet” lakaplı Caniyev'in infazının ardındaki sır perdesi aralanıyor. Olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatan polis, otelde ve çevredeki tüm güvenlik kamerası görüntülerini didik didik inceledi.

AZMETTİRDİ ÖLDÜRÜLDÜ

İnfaz öncesi otele gelerek Caniyev'le buluşan 2 kişi gözaltına alındı. Sorgularında suçlamaları reddeden şüphelilerin, 2013'te Ali Gamidov'u Başakşehir'de öldüren kişiler olduğu belirlendi. Bu gelişme üzerine bu cinayet dosyasını tekrar açan polis, Gamidov cinayetini azmettiren kişinin Caniyev olduğunu ortaya çıkardı. Polis, Caniyev'i infaz eden aynı ekipteki diğer 2 saldırganın yakalanması için soruşturmayı genişletti. Her iki cinayetin de 18 Ağustos tarihinde gerçekleştiği, infazların bir mafya hesaplaşması olabileceği, muhtemelen kiralık katillerin paralarını alamadıkları için Caniyev'i de aynı tarihte öldürdükleri tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

RÖVŞEN ADINI VERMİŞ

Hatırlanacağı gibi 2013'teki saldırıda yaralanan Rus uyruklu Asiyat Alaşova, ifadesinde, "Gamidov ile Caniyev ortaktı. Burada ölüm tehditleri alıyorduk. Gamidov ölmeden önce bana 'Rövşen' demişti. İzimizi buldu ve Gamidov'u öldürttü" demişti.

Hayatı belgesel olmuştu

Ukrayna'da hayatı belgesel olan Azeri mafya lideri Rövşen Caniyev'in lüks cipi, 18 Ağustos'ta Beşiktaş'ta kurşun yağmuruna tutulmuştu. Saldırıda ağır yaralanan Caniyev, kaldırıldığı hastanede can vermişti.

Yeni Şafak