Bu bahar sokaklar çiçek açacak

New York Fashion Week, İlkbahar-Yaz 2017 kreasyonlarını moda severlerin beğenisine sundu. Ünlü markalar bu yazın trendlerini yine sergiledikleri görsel bir şölenle tanıttı.

Bu bahar sokaklar çiçek açacak

Şeker etkisi

Koleksiyonlarda yaz aylarında şeker renkleri olarak görülen pudra, şeker pembesi ile pastel tonlar öne çıkıyor. Monique Lhullier yeni sezonda sokaktan kırmızı halıya şekerci etkisini taşıyacak.

Çiçek etkisi

2017’nin en dikkat çekici yanı desen çeşitliği… Farklı desenlerden oluşan giyim parçaları adeta kaleydoskop görüntüsü veriyor. Çiçek dürbünü deseni olarak adlandırılan bu eğilim sayesinde bir elbisenin içinde pek çok farklı desenle karşılaşmak mümkün.

Sıkıp bırakın

Kemerler sezonun hayat kurtaran aksesuarı olarak öne çıkıyor. Oscar de la Renta gibi tasarımcıların bel hizasında tuttuğu kemerler bol bol bu baharda göze çarpacak.

Gelecek şimdi

Düz ve geometrik kesimli ceketler sezonun bir diğer favorisi. Fütüristlik his veren bu tasarımlar farklı renk kombinasyonları özellikle de açık koyu renk kontrastlarıyla serin bahar gecelerinin favorisi olacak.

Haberin Devamı

Oversize hala zirvede

Son iki üç yılın favori moda hareketi oversize bu sezon da podyumlarda yerini aldı. Vücuda en az iki beden büyük görünen sweatshirtler, ceket ve tişörtler yaz sezonunda etkisini hissettirmeye devam edecek.

İçi dışı bir

Uçuşan incecik kumaşlar ve rahatlık bu yaz da ön planda. Reem Acra ve Rodarte akımı hazır giyim koleksiyonuna hemen taşıyan isimlerden.

Bu bahar sokaklar çiçek açacak

New York etkisi

Bacak dekoltelerinin ön planda olduğu ancak sırt ve boynun sıkı sıkıya kapatıldığı elbiseler moda haftasının en göze batan detayı olarak hafızalara kazındı. Sezon modası oversize ceketlerle birlikte rahatlıkla kullanabilen bu elbiseler karanlık tarafı sokağa dökecek.

Narciso Rodriguez

Beyaz ve siyahın uyumunu derin v yakalar ve uçusan kumaşlarla birleştirdi.

Rodarte

İşlemeler, çiçekler ve şifonlarla transparan kumaşları dramatik bir şekilde bir araya getirdi.

Coach

Toprak renklerinden renk paletini deri ceketler ve uçuşan elbiselerle birleştirdi.

Tory Burch

Amerikan stilini podyuma taşıyan marka çiçekli kumaşlarla maskülen ceketleri bir araya getirmekle kalmadı spor ayakkabıları da fırfırla feminenleştirdi.

Haberin Devamı

Thom Browne

60’lardan ilham alan marka renkli tasarımlarında grafik detayları sundu.

Jeremy Scott

Lateks, fermuar, baskılar ve mini elbiselerle dayalı döşeli kreasyon yine oldukça renkli bir dünya sunuyor.

Altuzarra

Meyveler, spontanlık ve lüks kumaşlar yeni sezonda bir araya geldi. Renkler bu baharda da markanın vazgeçilmezi.

Proenza Schouler

Pililer, geometrik kesimler hatta baskı ve zebra desenleri markanın yeni sezon seçimlerinden.

Jeremy Scott

Lateks, fermuar, baskılar ve mini elbiselerle dayalı döşeli kreasyon yine oldukça renkli bir dünya sunuyor.

Daha da beyaz ekleyin

Kış gelince karalara büründüğümüz yıllar geride kaldı. Bu kış beyazları giyerek karlar içinde kamufle olmak çok trend. Bu kış dolabınızda beyazlara yer açın.

Bu bahar sokaklar çiçek açacak

Sezonun konuşulmayan fakat en hızlı yayılan trendi bu sezon New York’tan, Paris’e, Milan 39’dan, Londra’ya kadar tüm podyumlarda belirdi. Ardından sokaklara indi. Yeni markalar ve yeni trendlerin arasında beyaz detaylar moda merkezindeki yerini aldı. Sessiz sedasız bir söz verilmişçesine tüm koleksiyonlarda yer alan, hiçbir ekstra teknik ve yetenek gerektirmeyen ve maliyetsiz bir trend beyaz… Beyazın taze ruhu siyah, haki gibi koyu renklerin arasında parlayarak sezona optik bir illüzyonun yanı sıra yeni bir hava da katıyor. Prada markasında yer alan haki ve lacivert askeri ceketler hepimizin gardırobunda yok muydu? En kötü benzeri vardı mutlaka… Ama şimdi yeniden almak istiyorsunuz değil mi? Kesinlikle beyaz bir kemer ve yakalık edinmeniz gerekiyor.

Haberin Devamı

Lüks görüntünün ucuz yöntemi

Öte yandan Valentino tasarımlarında diz altı boylarını ön plana çıkarıp çapraz postacı çantalarla kombinledi. Esas olansa beyaz uzun gömlekleri ve detayları kullanmasıydı. Celine ise bej gabardin büyük ceketlerini bir üst seviyeye taşıyarak beyaz biyelerle taşıdı. Kombinlerinde yere uzanan beyaz pantolonu da es geçmedi.

Victoria Beckham ise beyaz triko elbisesi ve beyaz saç filesiyle podyumda kombinlerini birleştirdi. Beyaz aksesuarlar bu sezonda lüks görüntüsünü ucuza sağlama yöntemi oldu. Balenciaga’nın tasarımcısı Demna Gvasalia, kahverengi yün eteklerini, triko üstü diz üstüne çıkan beyaz platform botlarla kombinledi.

Haberin Devamı

Beyaz sevginiz arttıkça bir paket ıslak mendil ise en yakın dostunuz olacak. Zira ayakkabılarınızın tozunu sürekli almak isteyeceksiniz...

Sezona yeni bir hava katıyor

Mulberry ise tamamen beyaz çanta kullanmaktan korkanlar için koyu renklere beyaz takviyesi yaptı. Aynı ayakkabılarında da olduğu gibi... Beyaz rengine yeni alışanlar, siyah bir kazağa beyaz kemer takarak başlangıç yapabilirsiniz. Yahut V yaka bir elbisenin içine polo yaka ya da boğazlı bir kazak seçmenizi öneririz. Beyaz kol düğmelerini siyah gömleklerle ya da takımlarla da seçip kullanabilirsiniz. Tek önerimiz ise beyaz parçaları temiz tutmanız. Çünkü beyazlar bu sezon çok daha beyaz olmalı.

DİĞER YENİ YAZILAR