Mavi sonbahar kapıda

Mavinin yükselişi sonbahar kış kreasyonlarında zirve yaptı. Mavinin en özel tonları koyu ve gök mavisinden oluşan tasarımlar önümüzdeki sezon sıkça rastlayacağımız yılın trendlerinden...

Mavinin yükselişi son bahar kış 2016-17 kreasyonlarında zirve yaptı. Mavinin en özel tonlarından oluşan tasarımlar bu yıl kadınlar kadar erkeklerin de tercihi olacak. Özellikle de koyu mavi tonlar ve gök mavisi sezon trendlerinin liste başı olarak göze çarpıyor.

Mavi sonbahar kapıda

Koyu mavi

Bu ton adı altında koyu maviler birleşti. Lacivert ile kobalt mavisi arasında kalan tüm koyu mavi tonlarını tek bünyede kapsayan riverside, Pantone renk paletinde de yerini aldı. riverside, gizemli, heyecan verici ve biraz buğulu hissiyle siyahlar kadar ekoselerle de kullanılabilen yeni bir ton olarak sezona damgasını vuruyor. Birçok moda tasarımcısının kış kreasyonlarının göz bebeği olan bu ton soğuk ama sakin hissiyatıyla kombinlerde cesaretin de yeni yolu olarak işaret ediliyor. Riverside tonu baskı ve süslemeler için mükemmel bir zemin olduğu gibi baştan ayağı aynı tonda giyindiğinizde de muhteşem sonuçlar veriyor. Sezon trendi parlak renklerle kombinlendiği gibi parlak taşlar, simli parçalarla da uyum sağlıyor. Özellikle de riverside tonlu deri ve parlak kadife parçalar sezonda sahip olmanız gerekenlerden. Lacoste sezon koleksiyonunda riverside tonunda kadife eşofman altları sunarken Rebecca Minkoff ve Zadig&Voltaire deri ceketlerinde bu tona yer verdi. Celine ise gök mavisi boğazlı kazak ile riverside tonlu kazağını aynı çekimde kullandı. Sezonda H&M, Issey Miyake, Rag&Bone, Trussardi, Sonia Rykiel, Michael Kors da yeni sezonda riverside tonlu ürünleri bulabileceğiniz diğer markalar.

Haberin Devamı

Nehir mavisi

Lacivert ve kobalt mavisi arasına sıkışmış serin ve yatıştırıcı bir mavinin tonlarını da sıkça göreceğiz. Mavi insanda azim ve güven duygusunun yanında son derece gizemli heyecan verici ve sofistike bir görünüm katmakta. Sonbahar renk trendlerinde birçok modacının gölgeler üzerine bu tonlarla çalışmış.

Mavi sonbahar kapıda

"Buz mavisi kotların üzerine lacivert ya da siyah çizgili üstler çok yakışıyor."

Havadar mavi

Bu renk insana özgürlük, huzur ve hafiflik veriyor. Bu renk nehir rengi mavi tonuyla benzersiz, çayır rengi yeşil ve koyu kahve ile mükemmel kombinasyonlar yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Gök mavisi

Pantone renk paletinde yer alan ve sezonda öne çıkan diğer bir mavi tonu ise gök mavisi yani airyblue oldu. Mavi ailesinin genişleyen saltanatında kobalt mavisi, denizci mavisi ve buz mavisi arasında kendine yer bulan airyblue tonu huzurun kış rengi olarak adlandırılıyor. Riverside tonu ile muhteşem bir uyum yakalayan airyblue, özgürlük sükunet hafifliğin habercisi. Michael Kors kreasyonunda kazanan iki mavi tonunu da sıkça kullanan bir tasarımcı olarak dikkat çekmişti. Monokrom atik kombinlerde olduğu kadar çanta ve sahte kürklerde kullanılan airyblue botanik desenleriyle de büyük bir uyum yakalaması bakımından baskılı ürünlerde de kullanılabiliyor. Sezonda airybluenun en geniş kullanımını gece kıyafetlerinde ve sahte keçi kürkü kabanlarda gördük Versace, Fendi, MSGM, Sonia Rykiel, Celine mavinin bu tonunu en çok seven markalardan oldu bile. Dolce&Gabbana’nın Sindrella elbisesi, Elis Saab ve Stella McCartney’in ise duygusal dönüşler için seçtiği bu ton da en az bir ürünü kesinlikle bu son baharda dolabınıza eklemelisiniz.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR