Mezuniyette ne giymeli?

Mezuniyet elbisesi seçerken vücut tipine dikkat etmek çok önemli. Bu sezon mezuniyet kıyafetlerinde pudra pembesi, Nil yeşili tonları ve şifon kumaşlar ön planda.

Malum, okullar kapanıyor ve bazılar da mezun oluyor. Genç kızları mezuniyetimde ne giyeceğim telaşı sarmış durumda. Bu dönemde sıkça “Nasıl bir elbise giymeliyim? Nasıl bir ayakkabı tercih etmeliyim? Elbisemin üzerine nasıl bir takı takmalıyım?” gibi bir sürü soruyla karşılaşıyoruz.

Mezuniyet elbiseleri konusu önemsiz bir konu değil. Çünkü mezuniyet balosu bir genç kızın yaşayabileceği, kendi nişanı ve düğününden başka en önemli günlerden biri. Kendinizi göstermek isteyeceğiniz bir gün olduğu için güzel görünmeyi istemekte en doğal hakkınız.

Mezuniyette ne giymeli

Vücut tipine göre elbise seçmek çok önemli

Mezuniyet elbiseleri tercihinde dikkat etmemiz gereken çok önemli hususlar var. Bunların en önemlisi, mezuniyetin nerede yapılacağı ve nasıl bir mezuniyet olacağıdır. Yani bu bir akşam üstü çayı şeklinde bir mezuniyette giyilecek kıyafetle, Esma Sultan’da yapılacak bir mezuniyet balosunda giyilecek kıyafet aynı olmamalı. Ayrıca, mezuniyet kıyafetinizi seçerken boyunuza, kilonuza göre bir elbise seçmeniz gerektiğini unutmamalısınız. Yani topluysanız drapelerden, fırfırlardan, volanlardan kaçınmalısınız.

Haberin Devamı

Vücudunuzun hatalı bölgelerini örtüp, güzel bölgelerini gösterecek kıyafetler seçmelisiniz. Başka birinin üzerinde beğendiniz model size yakışmayabilir. Karnınızdan şikayetçiyseniz, göğüs altından genişleyen A kesim dediğimiz modelleri tercih edebilirsiniz. Ya da tam tersi olarak, bedeniniz uzun ve bacaklarınız kısaysa tek parça boyunuzdan uzayan elbiseler sizin için ideal olacaktır. Minyon iseniz, uzun etek dışında bedeni saran her kıyafeti giyebilirsiniz. Göğüsleriniz küçük ise, straplez ve göğüs kısmı hareketli elbiseler tam size göre ama

göğüsleriniz büyük ise fazla dekolteli ve üst kısmı dar elbiselerden kaçının. Basenleriniz var ise, belden sarmalı yan elbiseler sizin için biçilmiş kaftan olacaktır.

Değişmeyen trend pudra pembesi

Haberin Devamı

Mezuniyet kıyafetlerinde trendler hızlı değişmiyor. Mezuniyette modayı takip etmekle birlikte, günün ruhuna uygun olarak bir mezuniyet klişesi de var. Özellikle bunu renklerde görebiliyorsunuz, yıllardır süre gelen alışkanlıklar var. Bunların en başında pudra pembesi geliyor. Hem günün anlamına hem de gençliği ve sadeliği temsil ettiği için pudra pembesi şifonlar ve ipek-lerde genç kızlar tarafından tercih ediliyor. Ama en çok kullanılan renklerin başında yeşil ve mavi geliyor.

Gecenin en şıkı siz olun

- 2016’nın rengi olan turuncuyu kesinlikle tercih edebilirsiniz. Bu sıcak ve canlı renk sizi partinin en dikkat çekici kızı yapabilir. Turuncu bir tuvalet tercih ettiğinizde, elbise dikkat çekici olduğu için çok fazla takıdan uzaklaşıp, sadece bir küpe ile şıklık elde edebilirsiniz.

- Pudra pembesi, Nil yeşili, açık mavi gibi renkleri şifon, uçuşan bir elbise ya da tuvalette tercih edebilirsiniz. Açık renk tuvaletler ile tercih ettiğiniz ayakkabı nude, dore ya da lame olmalıdır.

- Mezuniyetiniz bir balo değil de bir parti ise, tuvalet yerine diz boyu ya da mini bir elbise tercih edebilirsiniz. Bu elbise ister vücudu saran bir kumaştan olabilir, isterseniz yılın trendi çiçek desenli olabilir.

Haberin Devamı

- Bu yazın modası açık omuzlar, hem genç hem de fresh bir ruh katabilir. Beyaz, üstü vücuda oturan, belden aşağısı genişleyen, düz kesim atletik tuvaletleri bu gece için çok uygun.

- Canlı renk tuvaletlerde saten ve şifon kombinasyonları tercih edilebilir ve çok şık olabilirsiniz.

DİĞER YENİ YAZILAR