Yükselen trend kovboy çizmeleri

Kovboy botları artık her markanın koleksiyonuna eklediği bir parça oldu...

Botlar ve çizmeler kış aylarının vazgeçilmezi ve soğuktan korunmak için en büyük kalkan. Ama bunun yanında kişiye ve kıyafetlere kattığı cool hava da göz ardı edilemez. Özellikle son birkaç yıldır trend halinde kovboy botları, her markanın koleksiyonuna eklediği bir parça oldu artık…

2016 sonbahar-kış şovu podyumunda uzun kovboy botlarına yer veren son marka H&M oldu. Daha önce, Milan Moda Haftası’nda, Fransız modasının parlayan yıldızı Jacquemus‘yü baş döndürücü kovboy tarzıyla, bloggerlıktan ayakkabı tasarımcılığına terfi eden Chiara Ferragni’yi ise krom rengi detayları bulunan tasarımıyla izlemiştik. Şimdi ise sizlere, bu yeni trendin kapsamlı bir değerlendirmesini sunuyoruz.

Rodeo akımına hazır olun

Yükselen trend kovboy çizmeleri

Vetements, 2016 sonbahar-kış koleksiyonunda kahverengi uzun bir kovboy çizmesine yer verdiğinden beri, özellikle vintage meraklıları arasında, bu botlara yönelik artan bir rağbet söz konusu. Dolayısıyla bir “rodeo” trendinin başladığını artık kesinlikle söyleyebiliriz. Peki bu uzun botlarla çizgi karakter “Şerif Woody Pride” gibi görünmemek için ne yapmalıyız?

Haberin Devamı

Bu trend, şık bir elbise ile daha sade stil unsurlarının, günlük bir tarz içinde ancak alışılmamış bir şekilde bir araya gelmesinden oluşuyor. Bu uzun çizmeleri en iyi tamamlayan parçanın skater kazaklar olduğunu belirtmeden geçmeyelim. Bunun için Vetements’a bir teşekkür borçluyuz. Bacakları saran ve yüksek topuklu çizmelerin aksine, bahsettiğimiz kovboy çizmeleri daha geniş, bol, sert ve daha az süslü.

Seksi değil sürreal çizmeler

Bu çizmelerle yürümek başlangıçta biraz güç. Deri şekillenene kadar John Wayne gibi yürümek zorunda kalabilirsiniz. Böyle bir çizmeyi giydiğinizde çevrenizden nasıl tepkiler alabileceğinizi şimdiden kestirmek biraz güç. Ancak giyenler, olumsuz tepkiler almadıklarını ve yadırganmadıklarını belirtiyor. Üzerinde durulması gereken bir diğer konu, bunların, aslında çok da seksi parçalar olmadıkları ve baştan çıkarıcı olmaktan çok sürreal çizmeler oluşu.

Haberin Devamı

Bu çizmeleri nelerle giymeliyiz?

Gündüzleri, bu çizmeleri uzun kollu baskılı tişört, düşük belli zımbalı bir kemer ve geniş bir motorcu ceketi veya bomber ceket ile birlikte kullanmayı deneyebilirsiniz. Biraz daha cesur bir tercih için ise kot pantolonunuzdan kurtulun ve bacaklarınızın bir kısmını açıkta bırakacak parçalar seçin. Teninizin görünmesi size ayrıksı bir hava katacaktır. Gece için tercihiniz ise, çizmelerin üst kısmını kapacak kadar uzun payetli bir elbise olmalı.

DİĞER YENİ YAZILAR