Pastel tonların dansı

New York Moda Haftası yine çok renkli ve göz alıcıydı. Anna Sui, Vera Wang, BCBG, Marc Jacobs gibi ünlü markalar yine çok iddialıydı. Ancak hiçbiri tenisçi Serena Williams’ın koleksiyonu kadar dikkat çekmeyi başaramadı.

New York Moda Haftası çok renkli ve göz alıcıydı. Ünlü modacıların ağırlandığı haftada en dikkat çeken isimlerden birisi Amerikalı tenisçi Serena Williams'dı. Moda haftası kapsamında podyuma çıkan markalar arasında Anna Sui, Puanza Scheuler, DKNY, Boss, Tory Burch, Robart Angel Sanchez Simon Miller, Oscar de la Renta, Narciso Rodriguez, Vera Wang şahane koleksiyonlarını moda sevenlerle buluşturdu. Bu arada bir enteresanlık da Ashley Graham’ın büyük beden modellere yer verdiği iç çamaşırı şovuydu ki çok dikkat çekti. Ayrıca Serena Williams’ın defilesi de oldukça fazla ilgi çekti.

Pastel tonların dansı

Williams'ın kapsül koleksiyonu büyük ilgi gördü

Williams hazırladığı kapsül koleksiyonu moda severlerin beğenisine sundu. Koleksiyon bana çok hitap etmese de tenisçinin isminden dolayı büyük bir ilgi gördü. Saçaklı etek ve elbiselerin bolca yer aldığı koleksiyonda günlük tarzda rahat ve bence fiyatı da gayet uygun kombinlere yer verildi.
Moda haftasında yer alan BCBG uçuşan şeffaf pastel elbiseleri asimetrik kalıplarıyla çok dikkat çekiciydi. Ayrıca Michael Kors, Philip Lim prabal gurung defilelerini izlerken ellili, altmışlı, yetmişli yıllara doğru yolculuk yaptık. Bu yılların çizgisi oldukça belirgindi. Dona Crane yine moda haftasının vazgeçilmezlerindendi. Modacı bol paça pantolonlara floral ve etnik desenlere bohem esintilere minimal çizgilere bolca yer vermiş. Bütün bunlar demek oluyor ki birkaç sezondur etkisini sürdüren retro akım bu yaz da etkisini devam ettirecek. New York Moda Haftası’nda yaklaşık üç yüz tasarımcı birçok tasarım sergileyerek görsel şölen sundular. Ben bu sene Michael Kors’u çok beğendim. Yine bence, benim zevkime göre haftanın öne çıkan koleksiyonları Alexander Van Red & Won Tory Burch Marc by Marc Jacobs ve Diana von Diana Von Furstenberg tü. Ralph Lauren yeni açılımı polo koleksiyonu Central Park’ta gölün üzerine 4D hologram teknolojisi ile suyun üzerinde sinematik bir şekilde sundu ki bu gerçekten görsel bir şölendi.
Pastel tonların dansı
NY sokakları da podyum gibiydi
Bütün modacılar en güzel tasarımlarını sunarken esas modayı yönlendiren kuşkusuz ki New York Moda Haftası’nın sokaklarıydı. Sokaklar yine her zaman olduğu gibi cıvıl cıvıldı. Sokak modasının yıldızları blogerlar, editörler ve stil ikonları New York sokaklarında arz-ı endam ederken bize trendler hakkında bol bol fikir verdiler. Bizim anladığımız ipuçları siyah ve beyaz kombinasyonu yine klasik yerini koruyacak çizgiler ekoseler geometrik desenler bolca var. Kötü haber o çirkin terliklerin yine bolca görüleceği dantel püskül asimetrik etekler, gömlek elbiseler, mini çantalar, jean parçalar süet ve deri 2016 yazının gözdeleri arasında.
Haftanın en iyi daveti ise Harper's Bazaar’ın ikon sayısı için Carine Roitfeld ev sahipliğinde verilen ve Lady Gaga’nın nefis bir jazz performans sergilediği parti oldu. Defile günü 11 Eylül’e gelen Hugo Boss ise şov mekanı olarak 2011’deki facianın gerçekleştiği dünya ticaret merkezinin altmış sekizinci katını seçerek anmaya katıldı.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR