70’lerin geri döndü doresi

Yetmişlerin bütün çizgilerini bu yaz göreceğiz. Tabii ki birçok renk kullanıldı ama 70’leri

tek biri anlatacak olsaydı onlarca rengin arasında kesinlikle dore başı çekerdi.

Dönemin en belirgin ise detayı parlaklık...

70’lerin geri döndü doresi

Dore ayakkabılar, dore çantalar, dore elbiseler bu dönemin en güzel olan parçalarıydı. Siz de bu modayı takip etmek istiyorsanız eğer bazı detayları atlamamamız gerekiyor. Bir kere ışıltıdan, dekolteden kaçmayacaksınız. Sizin hakkınızda söylenen umrunuzda olmayacak. Güçlü bir duruşunuz olacak. Dekolteden fileden kaçınmıyacaksınız.
Bu dönemde bir çok modacının ilham aldığı son defilelerde açıkça ortaya kondu. Saint Laurent parlak leoparlı elbiseleri tulumları ve İspanyol paça pantolanlarıyla dikkat çekti. Bu akım 70’leri yaşarken aslında 80’lerin de kokusunu alıyor. Gucci ve Chanel’de bu tarzı oldukça benimsemiş görünüyor. Jean Paul Gaultier koleksiyonunda tavırlarıyla, Louis Vuitton çoraplarıyla, Rodarte’de fularlarıyla kendini gösteren bu 70’ler kadını aslında hiç nostaljik giyinmiyor. Yani 2015 yazı yepyeni bir 70‘lere şahitlik ediyor. “Bu döneme ait bir şeylerim olsun, ben de 70’leri yansıtmak istiyorum” diyorsanız file kumaşın altına saklanmış bir dekolte buluz veya elbise edinin. Ya da yüksek bel ve diz altı jean etek şahane olabilir. Jean sadece etek olarak değil, bele oturan önden açık jean elbiselerde de kendini gösteriyor. Ayrıca jean gömlekler de sezonun hitlerinden.
70’lerin geri döndü doresi
Isabel Marant beyaz dantel elbiseleri ile göz kamaştırıyor
70’lerin örgü ve dantel detaylarını da tabii ki atlamamak gerekiyor. Dantel bir bütün olarak sahnede. Özellikle beyaz danteli bu yaz bolca miktarda göreceğiz. Isabel Marant dantel elbiseleri ile göz kamaştırıyor. Örgü detaylar tişörtlerde ve elbiselerde bolca kullanılıyor. Ayrıca dönemin püsküllerini de unutmamak lazım.
Renk mi dediniz... Başı çeken dorenin yanında pastel renkler, ayrıca kahverengi asker yeşili ve sarı sahnede. Bu arada kombinler de tabii ki ayakta dolgu topuk var. Prada’nın dolgu topuk sandaletleri görülmeye değer. Sandaletler sadece Pradada değil diğer markalarda da dolgu topuklarla kendini gösteriyor.
Bu akımın diğer belirgin trendi İspanyol paça pantolonlar. Uzun zamandır krallığını yaşayan skinny pantolonlar tahtını İspanyol paçaya bırakmış gözüküyor. Gündüz düz ayakkabılarla rahatlıkla giyebileceğiniz bu pantolonları gece de topuklularla deneyebilirsiniz. Bu pantolonların en önemli avantajı topukları gizleyip sizi daha uzun göstermesi.
Metalik kumaşlar, ışıltılı dokular ve karanlık makyajları tercih edin. Bir de böyle giyinirken fonda Abba veya Bee Gees müzikleri olsun. Mesela ben genç kızken Bee Gees hayranıydım. Duvarımda Andy Gibb posterleri ve durmadan Tragedy dinlemeler...

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR