Oturduğum yerden

Yolu son 10 yılda Bant Mag. ekibi sayesinde İstanbul’a düşmüş, ağırlıklı indie sanatçıların/grupların en İstanbul, en sokak halleri, Aylin Güngör’ün gözünden bu kitapta. Tam da asıl merak ettiğimiz, görmek istediğimiz haller. Kadıköy’de bir ara sokakta, Kabataş vapurunda tatlı bir seyir halinde, o bayık “İstanbul çok güzel” pozlarından fersah fersah uzakta.

foodiestork.com

İşi gereği çok gezen, çok içen; iyi yemekten iyi şaraptan anlayan insanların makus talihidir, “Filanca şehrine gidiyorum, hangi restoranlara gideyim?”. İstanbul Doors ’un ortaklarından Levent Büyükuğur, benzeri sorulardan fena bezmiş olacak; cevabı şık ve pratik bir blog ile vermeye karar vermiş. İlk etapta 40’i aşkın şehirden 200’e yakın restoran önerisi var. Temiz kategoriler, dürüst puanlamalar, az ve öz metinler... Her şey Büyükuğur’a bir daha restoran ismi sormamanız için!

Mürekkep vs. Sırçaçı 14

Biri Beyoğlu’ysa, diğeri Yeniköy. Biri üniversiteli genç delikanlıysa, diğeri 30’larında zarif bir kadın. Mürekkep ile Sırçacı 14 bir o kadar zıt, ama ‘bar zekası’ konusunda bir o kadar benzer. Mürekkep’in roman karakterlerinden ilhamla hazırladığı Alice, Frankenstein, Peter Pan, Dr Jekyll-Mr Hide, Atos-Portos-Aramis gibi kokteylleri varsa, Sırçaçı 14’ün de aklında romantik komedi filmlerle yarattığı George Clooney ve Julia Roberts gibi içkileri var. ‘Gitmişken’ notuyla bağlayalım: Mürekkep italyan usulü pizzaları ve taze baharatarlarla marine edilmiş et yemeklerinı; Sırçaçı 14 ise yöresinden taze ve mevsimsel ürünlerle donattığı kahvaltı sofrasını pek methediyor. Aklınızda olsun.

Haberin Devamı

Le Petite Maison’da...Ye

Ferit Şahenk ’in yiyip içip de çok beğendiği mekanlarda hesabı isterken “Ha bir de mekanın tamamı lütfen” minvalinde esprileri başlatan yerlerden. Ve bu mekanın dünyanın neresinde olduğunun bir önemi yok. Bakınız: Londra’da kulağından tuttuğu gibi getirip Nişantaşı Park Hyatt’ın içine açtığı Le Petite Maison. Deniz mahsulleri ağırlıklı mönüde hemen hemen her tabakta illa ki zeytinyağı, baharat ve limon üçlüsü var. Başlangıçlardan tavada kaz ciğeri, dana yahni ve yanında pappardelle makarna için bile gidilir.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR