İster romantik ister vahşi

Modacıların sıra dışı tasarımlarını sergiledikleri 2019 Resort koleksiyonları dantelden leopara, uzundan kısaya her zevke uygun parçalar sunuyor.

Resort koleksiyonları moda takviminin en uzun dönemini kapsar ve çeşitliliğini oluşturur. Bazı markalar için sonbaharda podyuma sundukları koleksiyonlarının trendlerinin ve temalarının neler olduğunu tekrarlamak ve geliştirmek için bir fırsat, bazı markalar için de tatil sezonu gardırobuna ışıltılı kokteyl elbiseleri sunmak için bir şanstır. Cesareti olan az sayı da bazı marka içinse bu sezon daha deneysel olabiliyor. Yeni ve sıra dışı fikirlerini alışılmamış siluetlerle bize sunarak podyumu adeta bir resim tablosu gibi kullanıyorlar.

Peki bu resort koleksiyonları güncel moda trendleri için ne anlama geliyor konusuna gelirsek. Siluet, baskı, desen ve stil püf noktalarını kapsayan

yeni önermelerin ortaya çıkması tabii ki.

İşte bu sezon resort koleksiyonlarında gözüme çarpan sekiz trendi sizlerle paylaşacağım.

Elbise ve ceket

Nicolas Ghesquière’nin Louis Vuitton koleksiyonunda, romantik bir elbise üzerine giydirilmiş blazer ceket veya yelek ile katmanlama fikri, resort sezonuna çok hakim. Önümüzdeki sezonlarda devam edeceği kesin diyebiliriz. Farklı iki trendin kombini mesela zarif çok kadınsı bir elbise ile maskülen takım elbiselerin kombini, erkeksi ve feminen’in kesişimi adeta.

Haberin Devamı

Lüks seyahat kombinleri

Resort sezonu, seyahatleri için muhteşem dolaplara ihtiyaç duyan jet set’e hizmet ediyordu. Mevsimin ruhu değiştirmiş gibi olabilir ama Joseph Altuzarra’dan Balmain’deki Olivier Rousteing’e kadar bir avuç tasarımcı, seyahat havasını bizzat seyahat manzaralı, haritalı, palmiye ağaçlı desenlerle podyumlara taşıdırlar.

Baştan ayağa kapalı

Mütevazı giyim en hit zamanlarını yaşıyor. Jil Sander ve Gabriela Hearst sayesinde bu kapalı tarz sıkıcı olmak zorunda değil. Tasarımcılar resort sezonu podyumlarında, kalın çizgiler veya dramatik desenlerle birlikte kullandıkları, bir ceket, bir maxi elbise ya da bol kesim bir pantolonun parlak bir mini etek kadar eğlenceli olabileceğini kesinlikle kanıtlamış oldular.

Haberin Devamı

Sörfçü kız ruhu
Bildiğimiz gibi erkek giyiminde beachwear rönesansı yaşanıyor ve bu fikir, kadınların Resort koleksiyonlarına da yansımaya başladı. Prabal Gurung’da ve Pringle of Scotland ‘nın muhteşem batik desenlerinde sörfçü ruhunu açıkça hissediyoruz. Michael Kors’un ve Tory Burch’un bol plajı kombinleri; ve Victor Glemaud ve Isola Marras’ın neon mayoları da bu trendin örnekleri.
Uzun ve kısa
Kısa şortlar üzerine kombinlenen uzun ceketler, kimonolar resort podyumlarının orantılarını belirledi. Rachel Comey ve Philosophy di Lorenzo Serafini’de gördüğümüz gibi minilerle bacak şov ve dış giyimin birleşimi.
İkinci ten
Yeni tasarımcılardan Marine Serre’nin sokak modası etkili şeffaf catsuitlerini de hesaba katarak Resort sezonunun temel katmanlarını belirleyebiliriz. Virgil Abloh beyaz tonlarda hayallerini narin çiçek desenleriyle sundu. Clare Waight Keller ise Givenchy elbiselerinin altına ince balıkçı yakalar giydirdi. Mesajları açık. Bir kıyafetin gerçekten bir iz bırakması için iyi bir ten’e ihtiyacınız var.
60’ların desenleri
60’ların baskıları podyumlara geri dönüyor. Miuccia Prada, Gucci ve Salvatore Ferragamo, Jackie O. günlerine geri dönen bazı arşivleri karıştırmışlar belli ki... dönemin eşarp ve trippy çiçek baskılarını adeta yeniden canlandırdılar.
Dantel
Lingerie trendi yeni bir şey değil, ama Paco Rabanne’in Julien Dossena’sı ve Chloé’nin Natacha Ramsay-Levi’nin ellerinde, kesinlikle muhteşem bir dönüş yaptı. Bu tarz resort koleksiyonlarının sunumunda sadece küçük seksi şeyler değildi, bir kadife dokunuşla birleştirilen elbiseler güçlü kadınlar için yaratılmıştı. En çok dikkat çekeni ve benim de hayran kaldığım, dantel desenini Chloé’in imzası olan at figürü şeklinde kullanan Ramsay-Levi’ydi.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR