Pastel tonlar nasıl giyilmeli?

Sezonun en havalı rengi olarak tüm pastel tonları sıralayabilirsiniz. Pamuk şeker ya da bebek mavisi. Peki siz onları giymeye hazır mısınız?

Bebek mavisi ve pembe

Daha önce bebek mavisi bir ceket etek takımı düşünmediyseniz bu yaz bunu düşünecek çok zamanınız olacak. Pastel tonların rönesansını yaşaması onların kullanımı konusunda yeni yöntemlere başvurulmasını da zorunlu kılıyor. Buna pembe bir elbiseyle file çorabı ya da mini etekle bebek mavisi bir gömleği kombinlemeniz de dahil.

Son trendlere sahip olmak isteyenler için bile aşırı olabilecek pastel trendi özellikle kadınları olduğundan genç, enerjik göstermesiyle ünlü. Masumiyet ve bebek mutluluğunu akla getiren bu renkler özellikle Pazar gününden başlayarak her gününüzün neşe içerisinde geçmesine yardımcı oluyor.

Cilt tonunuza dikkat!

Tabii trendler konusunda cilt tonunuza da dikkat etmenin önemi büyük. Mesela açık renkli bir cildiniz varsa bebek mavisini tercih edebilir ve sıcak tonlarda makyajla kombinleyebilirsiniz. Eğer saçınız da açık renkliyse her türlü pastel ve natürel tonları seveceksiniz. Eğer esmerseniz pastel sarılar koyu renk ciltte en iyi sonucu veriyor.

Haberin Devamı

Pastel morlar sıcak bir duruş sergilerken duygusal olarak da sakinleştiren bir yanı oluyor.

Lavanta rengi ise her cilt tonunda en iyi sonucu veren pastel renklerden bir tanesi. Pembe de lavantayı aratmıyor.

Pastel tonlar nasıl giyilmeli

Baştan aşağa tek renk

Baştan ayağa aynı rengin tonlarının kombinlendiği pastel kombinler revaçta. Eğer modadan ve yeniliklerden korkmuyor ve giydikleriniz konusunda cesur hissediyorsanız bu yöntem tam da size göre.

Başlangıç için

Eğer daha yavaş davranmak isterseniz natürel renklerin hakimiyetini denemelisiniz. Mesela basit bir krem rengi tişört ile açık pembe bir kaban kombinleyince hem yazı, hem masumyeti hem de modayı aynı anda üzerinizde taşımış olacaksınız.

Bir adım ötesi

Ben geçtiğimiz sezon pastel tonları hayatıma sokmuştum durumum bir adım sonrası için yeterli diyorsanız fuşya bir ceket ile uçuk yeşil bir elbise gibi pastel tonlar ve parlak renkler kombini işinizi görecektir.

Haberin Devamı

Obsesif hissedenler

Eğer bir ton konusunda obsesif hissediyorsanız, mesela sezon modası lilayı düşünürseniz aynı tonda baştan ayağa aynı rengi giymeniz ve pastel color block olarak geçen bu trendi uygulamanızda da hiçbir sakınca yok.

Bakımına düşkün olanlar

Bakıma düşkün biriyseniz pastel tonları ombre etkisiyle giymek size yabancı gelmeyecektir. Özellikle koyu renklerden açık pastel renklere doğru bir kombin işinizi görebilir.

Bu kuralları unutmayın

- Abartamayın. Pastel renkler dikkat çeker bu yüzden gereğinden fazla dekolte sizin de dikkatinizi dağıtacaktır.

- Detaylara takılmayın. Ama yumuşak bir etki için deri ceket tercih ediyorsanız kumaş pantalonlarla kombinlemek kullanışlıdır.

- Pastel tonlarda giyindiyseniz sadece bir aksesuar kullanın. .

- Eğer pastel tonlarda bir ayakkabı seçiyorsanız tek giymeyi de deneyin. Bazen ayakkabı başlı başına pastel trendini taşır.

DİĞER YENİ YAZILAR