20 adımda bahar stilinizi güncelleyin

Bahar artık geldi. Son trendler ışığında sadece 20 adımda gardırobunuzu güncelleyip modayı yakın takipte görünmeniz çok kolay.

Lastik tasarımlar

Aslına bakarsanız lastik demek az kalıyor. Sentetik lastik/kauçuk anlamına gelen yüzde 100 nitrile ürünler yeni sezonda oldukça fazla karşımıza çıkıyor. Calvin Klein kalem eteklerde bile bu sentetik kumaşı tercih etti. Sıra dışı bir görünüm için Balenciaga’nın Crocs tasarımından mont ve çantalara lastik tasarımlar dikkat çekecek unsurlardan.

Büzgüler

Korselerden uzak duranlar için vücudu formda gösteren büzgüler beğenilen bir başka detay. Tom Ford gibi markaların tercihi bu büzgüler formda bir vücut için anahtarlardan bir tanesi.

Boyun bölgesinde asimetri

Altuzarra, Isabel Marant ve Prabal Gurung gibi markaların siluetlerinde kullandığı asimetrik tasarımlar özellikle boyun bölgesine dikkat çekiyor. Dolaba eklenmesi gereken kesinlikle asimetrik kesimli üstler bu sezonda.

Bel çantası

Yüzüne bakmadığınız bel çantaları en parlak dönemini yaşamaya hazırlanıyor. Marc Jacobs’tan Fenty Puma by Rihanna’ya kadar spor ya da şık bel çantaları markaları ele geçirirdi.

Haberin Devamı

Transparan

İçini görebileceğiniz plastik ya da transparan her şey bu sezon kabul görüyor. Elbiselerde güvensizlik yaşıyorsanız çantalar ile başlamalısınız.

Lavanta

Victoria Beckham ve Michael Kors tasarımları Milenyum Pembesi olan lavanta ile koleksiyonlarını doldurdu. Bu rengi dolabınıza katmanın tam zamanı.

Beyaz takımlar

Beyaz Kelebekler’den beyaz takımlara geçişimiz yıllar aldıysa da sezonun en büyük gözdesinden beri beyaz takım elbiseler. Özellikle smart casual akşamların olmazsa olmazı haline geleceği için dolaba eklemekte fayda var.

Lacivert denim

Vintage ön plana çıktıkça, lacivert kotlar da geri döndü. Eskitme ve yırtık olması değil koyu lacivert olması ise büyük önem taşıyor. Ünlü markalar baştan ayağı lacivert kotları kombinlemeyi öneriyor.

Küçük gözlükler

90’ların küçük güneş gözlükleri tamamen modayı ele geçirdi. Louis Vuitton, Prada ve Kenzo bayrağı önde taşıyor. Hazır giyim firmalarının oldukça ucuz seçeneklerinden birini hemen koleksiyonuna eklemelisiniz.

Haberin Devamı

Puantiyeler

Yazın deseni çiçekler sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Jacquemus, Alexandre Vauthier ve Jason Wu gibi isimler bu yılın deseni olarak siyah beyaz puantiyeleri işaret ediyor.

Tüyler

Saint Laurent ve Maison Margiela kuşları günümüz sokaklarında insan haline getiriyor. Saint Laurent, Topshop, Moschino gibi markaların uçmayı tercih etmesiyle birkaç tüylü tasarımı dolabınıza katmak isteğiniz artmıyor mu?

Kare dekolte

Özellikle elbise ve üstlerde kare yaka modası rönesansı geri getiriyor. Kare yakaları kendiniz de evde üstlere uygulayabilirsiniz.

Beyaz atletler

İster denim isterse kumaş pantolon ve etek üzerine olsun beyaz atletler geri dönüyor

Kabarık omuzlar

Vintage akımının en meraklandıran modası da kabarık omuzlar. Bu kabarık omuzlardan bir tane edinmenin tam zamanı.

İçi dışı bir

Bu sezon iç çamaşırları görücüye çıkıyor. Fendi, Hugo, No 21, adam Selman gibi tasarımcılar iç gösteren elbiseleri çok sevdi.

Gökkuşağı

Haberin Devamı

Bu bahar renklerden korkmayın. Peter Pilotto, Vionnet gibi markalar bayıla bayıla tüm renkleri bir arada kullandı. Siz de monokrom bir bahardan çok renkli bir bahara merhaba diyebilirsiniz.

Pembe ve kırmızı

Pembe ve kırmızının uyumu hiç olmadığı kadar gözünüze güzel gelecek bu bahar. Coach 1941, Brandon Maxwell gibi isimlerin baharda her günü Sevgililer Günü’ne çeviren tasarımları bu bahar kombinlerinizde kullanacağınız renklere de işaret veriyor.

Hasır şapkalar

Oldukça büyük görünen hasır şapkalar Loewe’den Delpozo’ya farklı formlara girse de bir hasır şapka için dolabınızda yer açmanın tam zamanı.

Püsküller

Birkaç sezondur moda ama hala almadıysanız elbiselere sıçradığını duymaya hazırlanın. Püsküller küpeler kadar elbiselerde de ön planda ve siz de bir tane püsküllü ürün edinmek isteyeceksiniz.

Taşlı askılar

Asla abartılı değil, bilakis çok moda. Taşlı askılar elbise ve üstlerde Adam Selman, Ashish gibi isimlerin elinde dikkat çekti. İster evde yapın ister hazır alın küçük bir adımla taşlı bir askı sahibi olmanız mümkün.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR