Milano’dan sonbahar-kışa özel 10 trend

Milano Moda Haftası’nda 2018 sonbahar kış trendleri belirlendi. Gelecek sezon kristallar, deriler ve kırmızı tonlarla göz kamaştırıyor.

Modanın başkentlerinden Milano’da gelecek sonbahar kış trendleri ortaya çıkmaya başladı. Missoni ve Versace’nin birlik mesajları, Domce&Gabbana’nın tüm insanları kucaklayan çok uluslu festival niteliğindeki defilesi, Prada’nın yoklama yaptığı modellerin baştan çıkaran teknikleri, Gucci’nin eksantrik 119 karakteri derken sonbahar kış 2017-18 bomba gibi geliyor.

Kristal karmaşa

Milano’dan sonbahar-kışa özel 10 trend

Tasarımcıların ortak mesajı olan güçlü olma, birlik çağrısı, feminen güç kumaşlarla da uyum içindeydi. Versace’nin zincirli tasarımları ve kristalli elbiseleri, Dolce&Gabbana’nın doğal prenses duruşlu kraliyet ailesi mensuplarının giyeceği cinsten parıltılı tasarımları… Gucci’nin fetişistik tulumları sezonun dikkat çekenleri arasındaydı.

Kırmızı kabanlar

Bordo, vişne çürüğü, şeker kırmızısı ne derseniz deyin Max Mara’nın oversize kabanlarından Fendi’nin belden büzgülü tasarımlarına kadar uzun kabanların rengi kırmızı olarak belirlendi. Armani’nin Oscar kırmızı halısı tonunda olan tasarım kabanlarını saymıyoruz bile…

Fitilli kadifenin yükselişi

Haberin Devamı

Podyumlardaki 70’ler esintileri Gucci’den Etro’ya, Prada’ya kadar markaları etkisi altına aldı. Özellikle kahverengi tonlarında fitilli kadife pantolon ve kabanlar dikkat çekici.

Eldiven derisi elbise oldu

Eldivenlerde kullanılan yumuşak deriler Tod’s’tan, Botega Veneta ve Jil Sander’a kadar kahverengi tonları ve siyahta özellikle kullanıldı. Elbise ve trençkotlarda deri etkisi yumuşak ve bebeksi duruşuyla tercih edilece.

Slim fit takımlar

Kat kat giyinmenin yeni maskülen yüzü slim fit takım elbiselerde saklı. Missoni, Versace ve Dolce&Gabbana’ nın bilek hizasında pantolonuyla, göbeği açık bırakan çiçekli ve düz renklerde bolca karşımıza çıkacak.

Bralettelere devam

İç çamaşırı görünümlü üstler yani braletler bu sezon da iç ısıtacak. Prada ve Philosophy Di Lorenzo Serafini bralette ve korse birleşimi gösteren tasarımlarıyla bralette trendinin devam edeceğinin sinyallerini verdi.

Hayvan sevgisi

Podyumları da sirk havasına büründü. Gucci’nin yarasa, tilki ve kurt çizimlerini kıyafetlerde kullanması, Vionnet’in kuşları, Dolce&Gabbana ’nın kedi ve ayıları baskılı ve taşlı tasarımların devamı niteliğinde.

Haberin Devamı

Çiçekler

Milano’dan sonbahar-kışa özel 10 trend

Alberta Ferretti, Fausto Puglisi, Gucci ve Fendi çiçeklerden vazgeçemeyenlerden. Kış aylarında renklere bulanmak için açılan çiçek trendi sonbahar ve kış da devam edecek.

Sloganlar

Donatella Versace’nin birlik, aşk ve güç yazılı parçaları, Muschino’nun geçtiğimiz sezonlarda sık sık karşımıza çıkan sloganlı tasarımlarının gelecek sonbahar ve kış aylarında da modaseverler sıkça tercih edecek.

Taş ve işlemeler

Metalik tasarımlar sizi kesmiyorsa önümüzdeki sezonlarda sıkça işlemelerin olacağını belirtelim. 2017 kışından 2018 kışına kadar her yer işlemelerle dolacak.

DİĞER YENİ YAZILAR