Bahar modasıyla tanışın: Her yer rengarenk

Paris’te Haute Couture defileleri yeni tamamlansa da geçtiğimiz sezonki defileleri gözden geçirme zamanı geldi de geçiyor. Bu bahar ve yaz aylarını etkileyecek trendler koleksiyonlarda gizli.

Yat kulübü

Moda bu ilkbahar ve yaz aylarında sahile demir atıyor. Güneşin teninizle buluştuğu günler için özellikle Chloe ve Loewe sizi güvertede hissettirecek tasarımlara imza attı. Örgü elbiseler, yelken açmaya hevesli gömlekler de cabası. JW Anderson’un da tasarımlarında kullandığı gibi gemici düğümü desenleri ve kırkyamalı tasarımlar sizi yolculuğa hazırlarken bavulunuza atmanız gerekenleri öğütler nitelikte. Tasarımlarla deniz sesini duymanız da olası.

Bahar modasıyla tanışın: Her yer rengarenk

Koltuk desenleri

William Eggleston imzalı bir fotoğraf kesinlikle Balenciaga ve Chloe’nin ilham panosunda yer aldı. Paranın çiçek desenli bir koltukta yer aldığını düşünün. Şimdi de bu koltuğu bir cekete çevirin işte gördüğünüz görüntü Balenciaga koleksiyonunda yer alan parçalardan farklı olmayacaktır. 1970’lerden evdeki döşemelikleri andıran kumaş kullanımıyla bu markalar baştan ayağı desenli tasarımları ortaya koydu. Sosyal medyada da birbiriyle uyan bir örnek kumaştan yapılan tamamlayıcı tasarımlar oldukça ilgi görmeye başladı.

Haberin Devamı

Yazın kışı yaşamak

Yaz ne kadar renk demekse kış da koyu renkler demek. Dries Van Noten gibi tasarımcıların gözdesi ise yaz aylarında siyah trençkotlar, boğazlı tişörtler, koyu renklerdi. Balmain örgülerini ikiye bölse de sıcaklık hissini elden bırakmadı. Lanvin’in ise hırka, ceket ve pijamaları yazdan çok kışı anımsatsa da bu yaz gereğinden fazla ısınmak moda olacağa benziyor.

Bahar modasıyla tanışın: Her yer rengarenk

Sloganlar hazır

Tişörtler bir başlarına dönmüyorlar, bağırıp çağırıyorlar. Dior ve Stella McCartney’in başını çektiği mesaj merakı üst giyim grubunda iyice etkili olacak. Loewe’nin “See U Later”ı ya da Dior’un “We Should All Be Feminist” yazılı tişörtleri şimdiden ünlü modellerin üstlerinde yerlerini aldı. Protesto edeceğiniz, emoji ekleyeceğiniz bir şeyler varsa üzerinize geçirin, gitsin.

80’ler partisi

Metalik renkler, deri taytlar, mini fırfırlı elbiseler. 80’ler glam rock akımı yerini parti gecelerine bırakıyor. Isabel Marant’tan Saint Laurent’e göz alan tasarımlar 80’ler izleri taşıyordu. Şimdi de sıra yaz gecelerinde parlamaya geldi.

Haberin Devamı

"Tişörtlerle gece kullanıma uygun parçalar artık gündelik hayata giriyor."

Lüks ve gündelik bir arada

Saint Laurent markası ortaya atmış gibi olmasın ama tişörtlerle gece kullanıma uygun parçalar gündelik hayatımıza giriyor. Yani tüllü bir etekle beyaz bir tişör bir arada kullanılıyor. Balmain de benzer bir bakış açısı vardı bahar ve yaz ayları için. Hazır giyim markalarına göz atarsanız ne kadar çok mesajlı tişört ve etek tasarladıklarından bu yaz sıklıkla göreceğimizi fark edersiniz. Bu tarz ile modayı çok yakalamak çok kolay...

DİĞER YENİ YAZILAR