Gazete Vatan Logo

Aynur uyarı tabelasını görse ölüme gitmezdi davası

Samatya’da oturan Akkuş ailesinin küçük kızları Aynur Akkuş, iki kız kuzeni ile birlikte geçtiğimiz Temmuz ayında sahilde dolaşmaya çıktı.

Aynur uyarı tabelasını görse ölüme gitmezdi davası

İddiaya göre balıkçı barınakları diye tabir edilen yerde bulunan ve kumluk plaj gibi görünen yerde paçalarını dizlerine kadar sıyıran 3 kız, denize girdi. 3-4 metre sonra aniden kızlar suda batmaya başladı. Çevredeki vatandaşların fark etmesi üzerine denize atlayan vatandaşlar tarafından iki kuzen kurtarılırken 12 yaşındaki Aynur Akkuş, boğularak hayatını kaybetti.

Yapı da ağır kusur

Akkuş ailesi avukatları Sami Demir ve Muhammet Özer aracılığıyla olayda ihmali bulunduğunu ileri sürdükleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri hakkında hem suç duyurusunda bulundu hem de 302 bin TL’lik maddi ve manevi tazminat talebiyle dava açtı. Olayın meydana geldiği yerin denizin doldurularak yapılmış bir alan olduğu vurgulanarak “Oradaki sahilin hepsi kayalıkken o kısım dışarıdan kum getirilerek plaj havası verilmiştir. Denize girildiğinde 3-4 metreye kadar deniz suyu dize kadar gelmekte ancak sonra aniden 20 metre derinliğe düşülmektedir. Ağır yapı kusuru bulunmaktadır” denildi. Olayın meydana geldiği yerin kamuya açık bir gezi alanı olduğu belirtilen şikayet dilekçede bölgede denize girmenin yasak olduğuna ya da derinliğin aniden arttığına ilişkin hiçbir tabela bulunmadığı vurgulandı.

Haberin Devamı