Gazete Vatan Logo

Aynı milisaniyede 10 bin kişiye alışveriş yaptırıyor!

Kahvenin yanı sıra tüm satış noktalarında her hafta değişen ürün yelpazesi ile kendine özgü perakendecilik anlayışı geliştiren Tchibo, Türkiye’de 11 ilde 52 mağazaya ulaştı. Bu yıl 5 mağaza daha açmayı hedefleyen şirket, tchibo.com.tr ile online satış da yapıyor. İnternet sitesini yenileyen Tchibo Türkiye’nin Genel Müdürü Şenay Küçük Tansu, “Yenilenen sistemle geçen yıla oranla 8 kat daha güçlendik. Yeni sistem sayesinde aynı milisaniye (saniyenin 1.000’de 1’i) içerisinde işlem yapabilecek müşteri sayısı 1.200’den 10 bine yükseldi” dedi.

Dünyanın önde gelen kahve üreticilerinden Tchibo, 1949 yılından beri 60 ülkede 1.300 mağazası ve 120 bin satış noktasıyla hizmet veren şirket, 2005 yılından beri de Türkiye pazarında. Kahve üretiminin yanı sıra tüm satış noktalarında her hafta değişen ürün yelpazesi ile kendine özgü perakendecilik anlayışı geliştiren Tchibo, 11 ilde 52 mağazaya ulaştı. Bu yıl 5 mağaza daha açmayı hedefleyen şirket, tchibo.com.tr ile online satış da yapıyor. 250 bin üyeye ulaşan internet sitesi, geçtiğimiz Haziran ayında yenilendi ve artık üye olmayanlara da satın alma, ürün tavsiyesi ve mağaza koordinatlarını bulma gibi hizmetleri vermeye başladı.

Sistem yenilendi

Tchibo Türkiye Genel Müdürü Şenay Küçük Tansu, “Yenilenen sistemle geçen yıla oranla 8 kat daha güçlendik. Türkiye’deki diğer benzer sistemlerden farklı olarak müşterilere üye olmadan da sipariş verebilme imkanı ve arzu edilen ürünleri bulabilmek için gelişmiş arama fonksiyonu sağlayan Hunter sistemiyle sadece görünüm değil, altyapımız da yenilendi. Yeni sistem sayesinde aynı milisaniye (saniyenin 1000’de 1’i) içerisinde işlem yapabilecek müşteri sayısı 1.200’den 10 bine yükseldi” diye konuştu.

Geçtiğimiz aya kadar Pazar gecesini Pazartesi’ye bağlayan saatlerde internet sitesi üzerinden satışa çıkan ürünlerin artık mağazalarla eşzamanlı olarak Çarşamba sabahları müşterilerinin beğenisine sunulduğunu kaydeden Şenay Küçük Tansu, “Tchibo.com.tr, Tchibo mağazalarının olmadığı şehirlerde büyük rağbet görüyor. Özellikle Muğla, Samsun, Kayseri, Erzurum’da satışlar oldukça yoğun. 2012 yılında, bir önceki seneye oranla yüzde 55 büyüme hedefliyoruz” değerlendirmesini yaptı.

AVM ve caddeler olacak

Mağaza sayılarını arttırmaya devam edeceklerine de dikkat çeken Şenay Küçük Tansu, “Bu sene içerisinde de mağaza sayımızı büyültmeye yönelik hedeflediğimiz yeni lokasyonlar var. Markamız için uygun olduğuna inandığımız her noktada yeni mağazalar açmaya devam edeceğiz. Amacımız Türkiye’de sağlam ve doğru adımlarla ilerleyip, Tchibo’nun 60 yıllık deneyimini Türk tüketicisine aktarmak. Mağaza yatırımlarımızda AVM ve caddeler yine tercihimiz olacak” diye konuştu.

Türk kahvesi ilk sırada

TÜRKİYE’DE son yıllarda kahve tüketimindeki artışı değerlendiren Şenay Küçük Tansu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemizde kahve tüketimi gözle görülür bir artış gösterdi. Kahve sektörü için olumlu olan bu artış bizce özellikle kahve kültürü için çok önemli. Kahve severler geçmişte tercihlerini sadece markalara göre yaparken bugün kahvenin yetiştirildiği bölgeye göre de yapabiliyorlar. Elbette Türkiye’de kahve kültürü geliştikçe kahve severleri farklı lezzetlerle de tanıştırma fırsatı doğuyor. Bu sebeple tüketim eğiliminin artarak ilerleyeceğini öngörüyoruz. Mağazalarımıza direk kokuyu takip ederek geldiklerini söyleyen kişi sayısı giderek fazlalaşıyor. Türkiye’de kahve tüketiminde geleneksel lezzetimiz olan Türk kahvesi halen yüzde 51’lik oranla ilk sıradaki yerini koruyor. Bunun dışında da Brazil mild ve Fiene mild ürünlerimiz satışı oldukça yüksek olan kahve çeşitlerimiz. Tchibo olarak kahve konusundaki tecrübemizi yerel tatlara uyarlıyoruz. Ayrıca Türk kahvesi üzerinde çalışmalarımız da sürüyor.”

İlk ‘helal’ jelatini Sel üretti

TEZMAN Holding bünyesinde faaliyet göstere Sel Sanayi, 1961 yılında üretimine başlanan sığır derilerinden teknik jelatin üretiminde edindiği deneyimi kullanarak, 2010 yılında SelJel markasını yarattı. Şirketten yapılan açıklamaya göre, SelJel markasıyla yüzde 100 sığır gıda jelatini üreten SelJel, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi ve ilk jelatin üreticisi olarak sektördeki yerini aldı. İç pazarın ihtiyacını karşılayan şirketin Ortadoğu ve Avrupa’ya da jel ihraç ettiğine de değinilen açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Gıda jelatini,doğal bir protein olarak, 350-400 kcal besin değeri ve insan vücudu için için gerekli aminoasitleri içeriyor. Özellikle marshmallow ile yumuşak ve toffee tarzı şekerlemelerde ve meyve sularının durultulmasında kullanılan jelatin, SelJel’in tecrübe, bilgi ve kalitenin ön planda olduğu helal üretimi ile tüketiciye ulaştırıyor. Sel Sanayi, ayrıca ilaç sanayi için farmasötik jelatin de üretiyor. SelJel, TSE Helal belgesi ve Avrupa Birliği’nden aldığı onay ile gıda normlarına uygun olarak Balıkesir Gönen’de yer alan ve 25 bin metrekare üzerine inşa edilen fabrikasında 51 yıllık tecrübesiyle üretimini gerçekleştiriyor. SelJel, yıllık 5 bin ton kurulu kapasitesi ile 1 Nisan 2010’dan beri Türkiye’deki yerleşik müşterilerinin jelatin ihtiyacını karşılaması dışında Orta Doğu ve Avrupa’ya ihracat yapıyor.”

Haberin Devamı