Gazete Vatan Logo

Aynı masaya oturacaklar!

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda ortak olabilirler

3’üncü havalimanı ihalesi sonrasında araları açılan Nihat Özdemir ile Hamdi Akın, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda ortak olabilir. Çünkü Hamdi Akın’ın ortağı olduğu TAV Havalimanları, Sabiha Gökçen’in yüzde 40’ına sahip Hintli GMR’ın payına talip.

3’üncü havalimanı ihalesi sonrası yaptıkları açıklamalarla araları açılan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ile TAV Havalimanları Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, her an ortak olabilir. Limak’ın Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki ortaklarından Hintli GMR Infrastructure’ın satışa çıkardığı yüzde 40’lık payına TAV Havalimanları talip oldu. GMR’ın hisseleriyla TAV’ın dışında halihazırda şirkette yüzde 20 paya sahip olan Malezyalı Malaysia Airports Holdings de ilgileniyor.

Görüşmeler sürüyor

İstanbul’un ikinci havalimanı olan Sabiha Gökçen’de Limak’ın da yüzde 40 hissesi bulunuyor. Konu hakkında bilgi sahibi bir kaynak, “TAV sürpriz bir biçimde Sabiha Gökçen’deki GMR’ın yüzde 40 payı ile ilgileniyor ve görüşmeler yapıyor” dedi. Limak , GMR ve TAV konu hakkında yorum yapmazken, Malaysia Airports yetkililerine ulaşılamadı.

Sürece yakın diğer bir kaynak, “GMR uzun zamandan bu yana Sabiha Gökçen’deki hisseleri ile ilgili opsiyonları değerlendiriyor. Ancak son birkaç ayda özellikle Temmuz-Eylül döneminde Sabiha Gökçen’in vergi sonrası kârının artması nedeniyle bu süreç hız kazandı. Üçüncü bir ortağın şirkete girmesi yerine mevcut ortaklar Limak veya Malaysian Airports, GMR’ın hisselerini satın alabilirler. Satış bedelinin ne olacağı ile ilgili net bir bilgi olmamakla birlikte EBITDA’nın 6-7 katı olabilir ki bu da GMR için tatmin edici bir rakam anlamına gelir” dedi.

İPLERİ GEREN AÇIKLAMALAR

3. havalimanı ihalesini kazanan Nihat Özdemir, Hamdi Akın hakkında şu açıklamalarda bulunmuştu: “Akın (ihale bedelini)nasıl ödeyecekler diyor. 25 yıllık ihale için verdiğimiz fiyatta aramızda 40 milyon euro fark var. 25 yılda ondan 40 milyon Euro’luk daha fazla çalışırsam, öderiz! Ki ondan 4 milyar euro fazla çalışırım ben. Ben gece Siirt’te şantiyeleri dolaşırım, o Londra’da barları dolaşır.” Hamdi Akın ise Özdemir’in kendisiyle ilgili açıklamalarını “yakışıksız” bulduğunu belirtmişti. Akın yaptığı yazılı açıklamada, “Açıklamalara üzüldüm” demişti.

Haberin Devamı