Gazete Vatan Logo

Aylin Nazlıaka’ya rekor ‘su’ cezası!

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), kaçak kuyu suyu kullandığı ortaya çıkan CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın sitesine 749 bin 605 lira ceza kesti.

Bugün tebliğ edilecek ceza kapsamında Nazlıaka’nın 28 bin 418 lira ödemesi gerekecek. Kaçak su kullanımının su hırsızlığına girdiğini ve 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası olduğunu hatırlatan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Hem suya ayda sadece 2 lira ödeyeceksin hem de güya içtiğin suyun kuyu suyu olup olmadığını bilmeyeceksin. Hayret ettim çıktı, ‘Kocam ödüyordu, faturalardan haberim yok’ dedi. Yaktı kocasını, perişan etti. Mahkemenin önüne salıverdi. Yav kocanı koru bari. Utanmadan Ankara suyuna çamur atıyorsun. Çamur suratına tamamen bulaştı, önce kendi evini temizle” diye konuştu.

Gökçek ile şehir şebeke suyuna atık su karıştığı için ishal patlaması yaşandığını ileri süren Nazlıaka arasındaki sular durulmuyor. Nazlıaka’nın villası ile birlikte sitedeki 21 villaya su sağlayan ortak depoda inceleme yaptıran Gökçek, ruhsatsız kuyu suyu kullanıldığını ve şebeke suyuna da kaçak bağlantı çekildiğini tespit ettirmişti. ASKİ, Nazlıaka’nın sitesine toplamda 749 bin 605 lira ceza kesti. bugün tebliğ edilecek ceza kapsamında Nazlıaka ve diğer konut sahipleri 28 bin 418’er lira, sitedeki işyerleri ise kişi başına 70 bin 921 lira ödeyecek.

Haberin Devamı

Bakanlık kantininde ‘kapalı’ su duyurusu

Su tartışması devam ederken sağlık Bakanlığı’nın da kantininde şebeke suyu kullanmadığı ortaya çıktı. Brifing almak için Sağlık Bakanlığı ana binasına giden Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu takip eden gazeteciler, kantinde asılı su duyurusunu farketti. Duyuruda, “Kantimizde çaylarımızda kapalı su kullanmaktayız” ifadesi yer alıyordu.