Gazete Vatan Logo

Ayaklarından asılan Kral Richard büyüledi

“III. Richard”, Muhsin Ertuğrul'da İstanbullularla buluştu

Ayaklarından asılan Kral Richard büyüledi

Biletleri çıkar çıkmaz tükenen “III. Richard”, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde İstanbullularla buluştu.

İKSV’nin düzenlediği İstanbul Tiyatro Festivali ve Şehir Tiyatroları tarafından Vodafone Red sponsorluğunda sahnelenen oyun, dünya prömiyerini 29 Haziran’da Londra’da yaptı. Ardından Atina, Hong Kong ve İspanya’ya giden oyun dördüncü ülke olarak Türkiye’ye geldi. Shakespeare’in ünlü metnini Oscarlı yönetmen Sam Mendes’in yorumu ve içinde Kevin Spacey’nin de bulunduğu müthiş bir kadroyla sahneye taşıyan oyun, İstanbul’da da büyük ilgi gördü.



Merdivenler de dahil tüm salonun dolduğu oyunu izleyenler arasında Demet - İbrahim Kutluay, Ali Poyrazoğlu, Haldun Dormen, Kenan İmirzalıoğlu, Berrak Tüzünataç, Yıldız Kenter, Cihan Ünal ve Nil Karaibrahimgil de vardı. İktidar hırsıyla bütün yakınlarını ezip geçen kambur ve topal kral III. Richard’ı Oscarlı aktör Kevin Spacey’nin canlandırdığı oyunda, ışık kullanımı da sihir yaratacak kadar başarılıydı. Finalde bir dakika ayaklarından asılı kalan Spacey, ayakta alkışlandı.

1999 yılında “Amerikan Güzeli / American Beauty” filmiyle 5 dalda Oscar kazanan Mendes-Spacey ikilisini 12 yıl sonra bir araya getiren “III. Richard”, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde 9 Ekim’e kadar her akşam saat 20.30’da ve 8 Ekim Cumartesi konan ek gündüz seansında İstanbullu seyircilerle buluşacak.

Haberin Devamı