Gazete Vatan Logo

Ayakkabı sıkmasın diye çalışacağız!

Elle Shoes Yönetim Kurulu Üyesi Mete Akar, “Bu yıl, tüm olumsuz gelişmelere rağmen satışlar % 15 arttı. 2017 daha zor olacak. Ayakkabının sıkmaması için çalışacağız” dedi

Ayakkabı sıkmasın diye çalışacağız!

Döviz kurlarındaki artış ayakkabı sektörünü hammadde ve girdi maliyetlerindeki artışa neden olduğu için sıkıntı yaratıyor. Dabre girişimi, siyasi gelişmeler gibi yıl içinde yaşanan olumsuzluklarla mücadele eden şirketler temkinli plan yapıyor. Elle Shoes Yönetim Kurulu Üyesi Mete Akar, maliyetlerdeki artışı tüketiciye yansıtmadıklarını belirterek, “Olumsuz gelişmelere rağmen yıl genelinde satışlarda yüzde 15 artış var. Ciro var, iş durmadı ama kâr yok. Biz atak yapmayı seven bir marka olmamıza rağmen seçici davranıyoruz. Durmak çözüm değil ama ülke ve bölge ‘Dikkat et’ mesajı veriyor. 2017 daha zor olacak. Ayakkabının sıkmaması için çalışacağız. Müşterinin talebine göre hareket edeceğiz. Gerekirse karsız satacağız ama müşteriyi alışverişte tutacağız. Müşterinin canını bir de biz sıkmayacağız” diye konuştu.

Asıl yatırım Online’a

Ürünlerinin yüzde 95’inin Türkiye’de üretildiğini, hiçbir dönem ithalat ağırlıklı bir firma olmadıklarını kaydeden Akar, yıllık 800 bin çiftlik satışları olduğunu anlattı. “Şu anda 40 mağazamız var. Verimli olmayan mağazaları kapatmaktan çekinmiyoruz. Zaten 60-70 mağaza arasında kalmayı planlıyoruz. Biz butik yapımızı koruyacağız. Doğru ve müşterimizin olduğu yerde mağaza açacağız” dedi. Mete Akar, asıl yatırımı online kanala yapacaklarını vurguladı. Akar, şöyle devam etti: “Online, 1.5 yılda mağazalarımız içinde 2’nci sıraya yerleşti. Sezon satışları artarken stokları da eritiyoruz. Ayda 10 bin çifte yakın ayakkabı satıyoruz internet mağazamızdan.”

Haberin Devamı

İran’da mağaza açacak

Mete Akar, Azerbaycan’da 3, Arnavutluk’ta 3, Rusya’da da 1 mağazaları olduğunu, yeni ülkeler için görüşmelerinin sürdüğünü anlattı. Akar, şöyle devam etti: “İran için görüşüyoruz. Avrupa zor bir pazar. Oradaki markalar sıkıntılı. Dolayısıyla girmeyi düşünmüyoruz. Balkan ülkeleri ile Ortadoğu ülkelerine yönelik planlarımız da var.”