Gazete Vatan Logo

Avrupalıların gözdesi

Takıyla 30 milyon lira ciroya ulaştı, Avrupalı fonların ilgi odağı oldu

42 yıl önce yurtdışından getirdiği takılarla bijuteri işine giren Halil İbrahim Türkgenç, 30 milyon lira cirolu, Türkiye’de 98, yurt dışında 14 mağazası bulunan Euromoda markasını yarattı. Euromoda Accessories, Prenses ve Eurostar Silver markaları olan grup, gümüş takı koleksiyonların payını yüzde 10’a çıkaracak, Bijux Elegance markasıyla üst gelir grubuna ulaşacak. Avrupalı fonların hisse alımı için kapısını çaldığı Euromoda Group, bu yıl yüzde 20 büyümeyi planlıyor.

Tahtakale’de ticareti öğrenen, bundan 42 yıl önce yurtdışından getirdiği takılarla bijuteri işine giren Halil İbrahim Türkgenç, bugün yıllık cirosu 30 milyon lira olan, Türkiye’de 98, yurt dışında 14 mağazasıyla hizmet veren Euromoda markasını yarattı. Sattığı ürünlerin yüzde 30’unu Beylikdüzü’ndeki fabrikasında üreten Türkgenç, fabrika ve mağazalarla birlikte yaklaşık 600 kişiye istihdam sağlıyor. Bünyesinde Euromoda Accessories, Prenses, Eurostar Silver markaları olan grup, gümüş takı koleksiyonların payını yüzde 10’a çıkaracak, Bijux markasıyla üst gelir grubuna ulaşacak. Avrupalı fonların kapısını çaldığı Euromoda Group, bu yıl yüzde 20 büyümeyi planlıyor.

Grubun hedefleri hakkında bilgi veren Halil İbrahim Türkgenç, sektörde lider olduklarını belirterek, “Türkiye’de ilklerin markasıyız. Şu anda 90 mağazamız, 8 franchise’ımız var. Kuzey Irak, Belarus, Romanya, Almanya ve Rusya’da 14 mağazamız var. Önümüzdeki günlerde Tiflis mağazamız açılacak. Türkiye’de ise bu yıl 10 mağaza açmak için sözleşme imzaladık” dedi. Çok mağaza açmaktan ziyade mevcut mağazalarını verimli çalıştırmak istediklerini kaydeden Türkgenç, “Biz uygun fiyata kaliteli ve günün modası olan ürünlerle tüketiciye ulaşmak istiyoruz. Çok mağaza açmak, çok büyük marka olmak anlamına gelmiyor. Önemli olan doğru ürünle, doğru fiyatla tüketiciye ulaşmak” diye konuştu. Türkgenç, pazara yabancı rakiplerin girmesinin değil hazır giyimcilerin mağazalarında takı ürünleri satmasının sektörde sıkıntı yarattığını anlattı. Türkgenç, şöyle devam etti: “Eskiye göre artık işimiz daha zor. Dünya markaları pazara giriyor ve bunun için her fedakarlığı yapıyorlar. Yetmiyor, tekstil şirketleri mağazalarında takı satmaya başladı. Bizi yabancı rakipler değil tekstilciler zorluyor. Çünkü pazarımızı daralttılar. Ürünlerimiz ve mağazalarımızla fark yaratmaya çalışıyoruz. Bu çerçevede mağaza konseptimizi değiştirdik. 20 mağazayı yeni konsepte göre yeniledik, yıl sonuna kadar hepsi yenilenmiş olacak.”Euromoda Genel Müdürü Ceyhun Türkgenç ise her yıl yüzde 10-15 büyüdüklerini anlatarak, “Bu hızla gidersek 10 yıl sonra 200-250 mağazalı bir marka haline geleceğiz” değerlendirmesini yaptı.

Üst gelire özel marka

Ceyhun Türkgenç, başarılarının yurtdışındaki fonların da dikkatini çektiğini söyledi. Türkgenç, “Yabancılar kapımızı çalıyor. Avrupalı iki fonla görüşüyoruz. Değerlendirme aşamasındayız. Her konuda anlaşırsak neden olmasın... Amacımız güçbirliği yapıp daha hızlı şekilde büyümek” dedi. Üretimde yüzde 30 olan yerli payını arttırmayı hedeflediklerini de anlatan Türkgenç, Bijux Elegance markasıyla Bağdat Caddesi, Akmerkez, İstinye Park gibi bölgelere özel konsept yaratacaklarını ifade etti. Türkgenç, “Bijux Elegance, tamamen üst gelir grubuna yönelik butik bir markamız olacak. 1-2 yıl içinde 10-15 mağazalı bir marka haline getirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Osmanlı dizileri satışları yüzde 10 artırdı

HALİL İbrahim Türkgenç, televizyonlarda son dönemde gözde olan Osmanlı dönemine ait dizilerin satışlara olumlu katkı yaptığını söyledi. Türkgenç, “Takıda trend şu anda Osmanlı... Bronz ve eskitme gümüş tarzındaki takılar çok satılıyor. Satışlar yüzde 10 arttı. 3 aydır antik takı serimiz çok satıyor” dedi. Ceyhun Türkgenç ise ürün satışlarında yurt içinde İstanbul, yurtdışında Kuzey Irak’ın öne çıktığını söyledi. Türkgenç, adetsel bazda ürün satışlarında ise tokanın ilk sırada olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı