Gazete Vatan Logo

Avrupa’ya uyarı: Zarar görürsünüz

Cumhurbaşkanı: Böyle devam ederseniz yarın dünyanın hiçbir yerinde hiçbir Avrupalı güvenle sokağa adım atamaz.

Avrupa’ya uyarı: Zarar görürsünüz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu Yayıncılar Derneği üyeleriyle Beştepe’de bir araya geldi. Almanya ve Hollanda ile yaşanan krize değinen Erdoğan, Almanya Başbakanı Merkel’e, ‘Peki, sen Hollanda’nın mı yanındasın? Güzel, ben de halkımın ve Hakk’ın yanındayım. Böyle devam edeceğiz” diye seslendi.

Haydut muamelesi yapılacak

Türkiye’de 149 tutuklu gazeteci olduğuna dair çıkarılan listeye de tepki gösteren Erdoğan, şöyle konuştu: “Arkadaşlarımız baktılar ki bu listenin 144’ü terör suçundan, 4’ü adi suçlardan cezaevinde bulunuyor. Mesela bunlardan birinin suçu ülkemize Kuzey Irak’tan bomba düzeneği getirmek. Biz asıl niyetin farkındayız. İşin ucu kendilerine dayanınca demokrasiyi, hakkı, özgürlükleri, adaleti rafa kaldırmakta beis görmeyenler, mesele Türkiye olunca hemen yüzlerine bir maske takıyorlar. Biz de bu şekilde maskeyle karşımıza çıkanlara artık haydut muamelesi yapma kararı aldık.”

Avrupa ülkelerini demokrasiye, insan haklarına ve özgürlüklere saygılı olmaya davet eden Erdoğan, şöyle konuştu: “Buradan bize parmak sallayan Avrupalılara sesleniyorum. Türkiye; itilecek, kakılacak, onuruyla oynanacak, bakanları kapılardan kovulacak, vatandaşları yerlerde sürüklenecek bir ülke değildir. Dünyanın her yerinde bu yaşananlar yakından takip ediliyor. Siz böyle davranmaya devam ederseniz yarın dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir Avrupalı, hiçbir Batılı güvenle huzurla sokağa adım atamaz. Bu tehlikeli yolu açarsanız en büyük zararı siz görürsünüz. Bunun için Türkiye olarak Avrupa ülkelerini demokrasiye, insan haklarına, özgürlüklere saygılı olmaya davet ediyoruz.”

Haberin Devamı

‘Bozkurt’lu karşılama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Kastamonu’ya gelişinde otobüsü karşılayan bazı vatandaşlar bozkurt selamı verdi. Erdoğan ise ülkücü gençlere ellerini birleştirerek cevap verdi.

‘Şu anda sorumsuzum’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kastamonu’da toplu açılış töreninde vatandaşlara seslendi. Erdoğan “Benim milletim uyanıktır, cumhurbaşkanının dediğine bakar. Cumhurbaşkanının fesih yetkisi yok. Kardeşlerim, cumhurbaşkanının kanun yapma teklifi de yok. Sadece bütçe. Bakın şu anda sorumsuzum ben. Ama yeni anayasayla birlikte her yaptığımdan sorumlu olacağım” diye konuştu.

Haberin Devamı