Gazete Vatan Logo

AVM’de gaza bastı

Türkmenistan’da gerçekleştirdiği müteahhitlik işleriyle tanınan Ankara merkezli Nata Holding, alışveriş merkezi (AVM) yatırımlarına hız verdi.

AVM’de gaza bastı

Son dönemde AVM yatırımları durma noktasına gelirken, projelerine hız veren Nata Holding, Alman Resolute Asset Management’ten satın aldığı Eskişehir’deki NeoPlus Outlet AVM’yi 50 milyon dolara yenileyerek Vega Outlet AVM adıyla hizmete açtı.

Nata Holding Yönetim Kurulu Başkanı Namık Tanık, hem satın alma hem de sıfırdan inşa ederek büyümeye devam edeceklerini belirterek, “Şu anda 3 AVM’miz faaliyette. İstanbul, Ankara ve Adana’da da inşasına devam ettiklerimiz var. Yeni bir AVM alımı için yine bir fonla görüşme halindeyiz. Hedefimiz 12 AVM’ye ulaşmak” diye konuştu. İnşaat ve perakende sektöründe yaşanan zorlukların geçici olduğunu söyleyen Tanık, şöyle konuştu: “Sıkıntılı süreçten geçiyoruz ama ülkemize güveniyoruz. Herkes dururken çalışmaya başladık. Hatta hız arttırarak devam ediyoruz. İnanıyoruz ki piyasalar düzenlince bu yatırımların karşılığını alırız. Üstelik bu yatırımlar istihdama da büyük katkı sağlıyor. 2 bin kişiye yeni iş imkanı sunuyoruz” dedi.