Gazete Vatan Logo

AVEA Barça'nın ortağı oldu

Avea, Barcelona’yı ‘cep’e taşıyıp gençlere Nou Camp’ta futbol oynama fırsatı verecek

Avea, dünyanın en iyi futbol kulüplerinden FC Barcelona’nın 2012-2013 sezonu sonuna kadar ‘Türkiye resmi telekomünikasyon iş ortağı’ oldu. Türkiye’de Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın sponsoru olan, toplamda 900 bin aboneye ulaşan Fenercell, Kartalcell, GSMobile ve TrabzonCell markalarıyla 4 büyük kulübe GSM hizmeti sunan Avea’nın yeni iş ortaklığı çerçevesinde Avealılar, Barcelona markalı ürünlere, mobil içeriklerine ve özel tarifelere ulaşabilecek. Avea müşterileri Barcelona’nın Nou Camp Stadyumu’nda oynayacağı maçlara hediye bilet ve takım imzalı forma kazanma şansı da yakalayacak.

İş ortaklığı kapsamında Avea, müşterilerine Barcelona Futbol Paketi’ni sunuyor. Pakete üye Avealıların ceplerine Barcelona’nın bu yıl oynayacağı Şampiyonlar Ligi maçlarının özet videoları SMS ile gönderilecek. Üye aboneler, Barcelona’nın eski Şampiyonlar Ligi maçlarının özet videolarına ve takımın fotoğraflarına WAP sayfasından erişebilecek. 7-31 Mayıs tarihleri arasında pakete üye olanlar, Barcelona forması kazanacak. FC Barcelona Futbol Paketi’nin ücreti, vergiler dahil haftalık 1.5 TL.

FCB Avea Camp başlıyor

Avea bu işbirliği kapsamında yeni bir sosyal sorumluluk projesi de başlattı. ‘FCB Avea Camp -Türkiye’nin Minikleri-Dünyanın Yıldızları’ adı verilen projeyle Türkiye Okul Sporları Federasyonu, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ve Türkiye’nin önde gelen spor kulüplerinin desteğiyle tüm Türkiye’den seçilecek ilköğretim çağındaki çocuklar Barcelona tesislerinde, kulübün altyapı antrenörlerinden eğitim alacak.

Barcelona’nın Yönetim Kurulu Üyesi Manel Arroyo i Perez ile birlikte yeni iş ortaklıklarını Camp Nou’da yaptıkları basın toplantısında açıklayan Avea CEO’su Erkan Akdemir, spor dünyasına yıllık 250 milyar dolar aktığını, 45 milyar dolarlık sponsorluk pazarının 2012’de 60 milyar dolara çıkacağını belirterek, global sponsorlukların yüzde 88’inin sporda olduğunu vurguladı. Telekomünikasyon sektörünün spor sponsorluğu sektörleri içinde 5’inci sırayı aldığını kaydeden Akdemir, Türk telekomünikasyon sektöründe bir ilke imza atarak, futbola verdikleri desteği uluslararası arenaya taşıdıklarını söyledi.

1 haftalık eğitim fırsatı

Akdemir, “Bu büyük iş ortaklığı, Türk futbolseverlere sunacağımız çeşitli hizmetlerin kapısını açıyor. Avealılar artık Barcelona’nın Nou Camp Stadyumu’nda oynayacağı her maça ve FCB Müzesi gezisi için hediye bilet kazanma şansı yakalayacak. Takım imzalı forma da hediye edeceğiz. Ayrıca abonelerimiz, FCB markalı ürünlere, mobil içeriklere, tarifelere ve diğer GSM ürünlerine de Avea ile ulaşabilecek” dedi.

Ticari sır gerekçesiyle iş ortaklığının finansal boyutlarını açıklamayan Akdemir, Avrupa’da başka büyük takımlarla da benzer iş ortaklıkları yapmak için çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

Bu iş ortaklığı ile yetenekli Türk çocuklarına da çok önemli bir kapı açtıklarını kaydeden Akdemir, “Türk futbolunun gelişimi için çocuklarımıza vereceğimiz eğitim, geleceğin yıldızlarının yetişmesi bakımından büyük önem taşıyor. FCB Avea Camp-Türkiye’nin Minikleri-Dünyanın Yıldızları projemizle Türkiye’de farklı şartlara sahip parlak futbolcu adaylarını belirleyerek, Barcelona tesislerine götüreceğiz, Bu çocukların önemli bölümü zor ekonomik şartlara sahip ailelelerin fertleri... Bir haftalık program boyunca çocuklar Barcelona altyapı antrenörlerinden eğitim alacak. Bu yıl 16 çocuk ve 2 antrenörü eğitime göndereceğiz” diye konuştu.

‘THY büyük firmaları rakip alarak büyüyor’

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, Türkiye’de havacılık sektörünün rekabete açılmasıyla THY’nin yurtiçindeki firmalarla değil, uluslararası alanda, yurtdışındaki firmalarla rekabet etmeyi seçtiğini kaydetti. Kotil, “Yurtiçindeki firmaları da rakip olarak alabilirdik. Ama biz yurtdışındaki büyük firmaları seçtik. Çünkü zayıf olanı seçerseniz aşağıya doğru gidersiniz, ama güçlü olanı seçerseniz büyürsünüz. Biz yurtdışındaki büyük firmaları rakip seçerek büyümeyi seçtik” dedi. Dünyada 179 noktaya uçtuklarını ve uçak sayılarının yıl sonunda 200’e çıkacağını belirten Kotil, “Dünyanın en genç filosuna sahibiz. Filomuzun yaş ortalaması 6.5 ayrıca çalışanlarımız da genç. Bunlar en önemli avantajlarımız” diye konuştu.

İkram kalkarsa fiyat % 1 ucuzlar

THY’nin 16 bin çalışanı olduğunu dile getiren Kotil, şöyle devam etti: “Operasyonel ünitemiz her yıl yüzde 10 büyüyor, 300 yeni pilot alıyoruz. Lise mezunlarını alıp kabin görevlisi olarak yetiştiriyoruz. Çok ciddi başvuru var. Başvuran 10 kişiden ancak birini alabiliyoruz.” Her yıl yüzde 20 oranında büyüyebilmenin yolunun yolculara cazip gelmek olduğunun altını çizen Kotil, uçaklarda ikramın parayla satılmasının düşük kalite politikası olduğunu belirterek “Bu giderlerin toplam giderler içindeki payı yüzde 5. Bu bizim için külfet değil. İkramı vermediğimizde bilet fiyatı ancak yüzde 1 ucuzlayabilecek” diye konuştu.

Perez: Türkler’in bu statta oynamasının ilk adımını attık

BARCELONA’NIN medya ve sponsorluklardan sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Manel Arroyo i Perez, Avea ile işbirliklerinin, sporun hem iki ülkeyi hem de iki ülkenin hayallerini birleştirdiğinin önemli bir göstergesi olduğu söyledi. Perez, şöyle konuştu: “Bu işbirliği ile hem Türk futbolseverler hem de başarılı Türk gençleriyle bir arada olacağız. Barcelona ve Avea’nın imkanlarını kullanarak Türk gençlerine vereceğimiz hizmet bizi heyecanlandırıyor. Kupa ve şampiyonluklar önemli ama altyapıdan yetişen gençleri takımımızda görmek bize gurur veriyor. Türkiye’de de futbol önemli bir yere sahip. Avea’nın bizim altyapımızda eğitim imkanı sunması çok güzel... Neden Türk çocukları da Barcelona’da oynamasın? Belki de Türkler’in bu statta oynamasının ilk adımını attık. Barça ve Barça değerleri adına Avea’ya teşekkür ediyoruz.”

Hediyeler anneleri, yüzde 35 ciro artışı tekno marketleri sevindirdi

Anneler Günü, sadece anneleri değil tüketici elektroniği zincirlerini de sevindirdi. Annelerine cep telefonundan küçük ev aletlerine bilgisayardan televizyona en son teknoloji ürünlerini hediye etmek isteyenler sayesinde teknoloji marketlerinin cirolarında çok değil bir hafta öncesine göre yüzde 35’e varan artışlar yaşandı. Yıla iyi başlayan ve ilk çeyrekte beyaz eşya ve küçük ev aletleri hariç 3 milyar liralık bir ciroya ulaşan teknoloji marketleri, Anneler Günü sayesinde Nisan ayını da kurtardı.

Yılın ilk çeyreğinde 1.2 milyar lira olan beyaz eşya ile 450 milyon lira olan küçük ev aletleri cirosunda da Anneler Günü nedeniyle ciddi artışlar olurken, küçük ev aletleri ve cep telefonları en fazla tercih edilen ürünler oldu. Bu ürünleri netbook, notebook, MP3 çalar ve fotoğraf makinesi izledi. Alışveriş Merkezleri ve Perakendecileri Derneği Başkanı ve Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane, sektör açısından başarılı bir dönem geçirdiklerini belirterek, “Anneler Günü, sektörde yılın ilk çeyreğindeki yüzde 30’u aşan büyümeye paralel bir ciro artışı sağladı. Blender, mikser, hijyenik aletler gibi küçük ev aletleri, cep telefonları ve MP3 çalarlar çok satıldı. Bu ürünlerde çok ciddi artışlar yaşandı” diye konuştu.

Electro World Türkiye Genel Müdürü Bahadır Özbek de Anneler Günü sayesinde satışların artmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Özbek, “Küçük ev aletleri, cep telefonları, notebook, netbook en fazla tercih edilen ve çok satılan ürünler oldu. Anneler Günü sayesinde ürününe göre yüzde 25 ile 35 arasında satışlarda zıplama oldu” dedi.

Kampanyalar satışları zıplattı

Cirolardaki artışta teknoloji marketlerinin kampanyaları etkili oldu. Anneler Günü nedeniyle teknoloji marketleri ciddi indirimler yaptı. Örneğin; Electro World, Samsung dizüstü bilgisayarı 999 TL yerine 300 TL indirimle 699 TL’den, Nokia 5228 cep telefonunu orijinal kılıf ve Bluetooth hediyesiyle 369 TL yerine 299 TL’den, BenQ dijital fotoğraf makinesi 199 TL yerine 100 TL’lik indirimle 99 TL’den satıldı. Beyaz eşyada da 700 TL’ye varan indirimler yapıldı.

Vatan Bilgisayar, müşterilerine küçük ev aletlerinde yüzde 20 indirim yaparken, cep telefonları, ses sistemleri, Toshiba ile LG televizyonlarda yüzde 18 KDV kadar indirim ve Casper notebooklarda yüzde 30, Dell notebooklarda yüzde 25, Packard Bell notebooklarda ise yüzde 20 oranında indirim fırsatı sundu.

Bimeks’te yüzde 50 indirim

Bimeks’te indirim oranı yüzde 50’ye ulaşırken Saturn’de Bosch No-Frost buzdolabı 2 bin 952 TL yerine 1.949 TL’ye, Samsung elektrik süpürgesi 129 TL yerine 99 TL’ye, LG dizüstü bilgisayar 1.599 TL yerine 1.299 TL’ye, Sony full HD LCD televizyon 1.499 TL yerine 1.099 TL’ye satıldı. Media Markt, 1.699 TL’ye çamaşır makinesi alanların eski çamaşır makinesini 500 TL indirim olarak fiyata yansıttı. 1.799 TL’ye Samsung No Frost Buzdolabı alanlara ise 599 TL değerindeki 22 inç LCD televizyon hediye edildi.

Haberin Devamı