Gazete Vatan Logo

Autoshow ziyaretçi rekoru kıracak, satışlar patlayacak

12. Uluslararası Otomobil Fuarı Autoshow, 10 Ekim’de açılıyor. İşte fuarda görücüye çıkacak araçlar ve fuar rehberi

Otomotiv markaları 19 Ekim’e kadar sürecek fuarda en yeni modellerini sergileyecek. 650 bin ziyaretçinin beklendiği Autoshow, satışlara doping olacak.

Otomobil tutkunlarının merakla beklediği 12. Uluslararası Otomobil Fuarı Autoshow, bu hafta kapılarını açıyor. 10 Ekim-19 Ekim tarihleri arasında İstanbul CNR EXPO Fuar Merkezi’nde Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) desteğiyle gerçekleşecek olan fuarda yeni otomobil modelleri tüketicilerle buluşacak. Paris ve Cenevre’nin ardından alanında dünyanın üçüncü büyük fuarı olan Autoshow’a bu yıl yaklaşık 200 firma katılacak. Autoshow’da otomotiv yan sanayi, ticari araçlar, garaj ekipmanları, motosiklet gibi özel bölümler de yer alacak. Türkiye pazarına ’merhaba’ diyen yeni markalar nedeniyle bu yıl fuar 8 salona yayıldı. Organizasyon alanı da 120 bin metrekareye çıkarıldı. Autoshow’da 47 otomotiv markası yepyeni ürünleriyle yer alacak.

Otomobil pazarını ateşleyecek

Otomotiv markalarının gövde gösterisi yapacağı 12. Uluslararası Otomobil Fuarı Autoshow, sektöre doping etkisi yapacak. Fuara 650 bin ziyaretçi bekleniyor. 2006 yılında Autoshow’u 622 bin ziyaretçinin gezdiğini hatırlatalım. Markalar, fuarla birlikte satışlarını da artıracak. Otomotiv Distribütörleri Derneği Başkanı İbrahim Aybar, fuarın otomobil pazarını ateşleyeceğini söyledi. Aybar, Eylül ayında binek ve hafif ticari araç satışlarının 43 bin adetler seviyesinde gerçekleştiğini ancak yılın son 3 ayında satışlarda büyüme beklediklerini belirtti. İbrahim Aybar, “Satışlar Ekim’de 50 bin, Kasım’da 50 bin, Aralık ayında ise 80 bin adede yükselecektir. Böylece pazar geçen yılla aynı seviyede kapanacaktır” diye konuştu.

47 marka katılıyor

- Autoshow’dA Volkswagen, Porsche, Ferrari, Maserati, Lancia, Alfa Romeo, Saab, Chevrolet, Lamborghini, Bentley, Seat, Audi, Skoda, Mercedes Benz, Smart, Chrysler, Volvo, BMW, Mini, Land Rover, Jaguar, Lexus, Toyota, Dacia, Nissan, Renault, Mazda, Hyundai, Mitsubishi, Opel, Fiat, Daihatsu, Suzuki, Citroen, Great Wall, Kia, Geely, Subaru, Proton, Ford, Peugeot, Honda, Ssangyong, Tata, Samand, Chery ve Dodge yer alacak.

Giriş ücreti hafta sonu 15 YTL

İstanbul CNR EXPO’da gerçekleşecek fuar hafta içi 12 YTL, hafta sonu 15 YTL’lik bilet fiyatlarıyla gezilebilecek. Fuarın ziyaret saatleri hafta içi 12.00-21.00, hafta sonu 11.00-21.00 olarak belirlendi. Kapanış günü olan 19 Ekim’de ise Autoshow, 11.00-19.00 saatleri arasında gezilebilecek. Ziyaretçiler fuar alanındaki otoparktan ücretsiz yararlanabilecek.

Fuara nasıl gidilir?

Atatürk Havalimanı’na 2 dakika mesafede olan CNR EXPO’ya farklı yollardan ulaşılabiliyor. İşte sizlere en kolay ulaşım yolları:

- BOSTANCI: Deniz otobüsü ile Bakırköy-metro ile CNR EXPO

- KADIKÖY: Deniz otobüsü ile Bakırköy-metro ile CNR EXPO

- İETT ile Taksim-İETT ile CNR EXPO

- MECİDİYEKÖY: İETT ile Aksaray-metro ile CNR EXPO

- EMİNÖNÜ: Tramvay ile Aksaray-metro ile CNR EXPO

- TAKSİM: Fuar zamanları İETT ile CNR EXPO

- AKSARAY: Metro ile CNR EXPO

- KABATAŞ: Tramvay ile Aksaray-metro ile CNR EXPO

- ATATÜRK HAVALİMANI: Metro ile CNR EXPO

F1 heyecanı yaşanacak

Shell, Autoshow Fuarı süresince yarışmalar düzenleyip, sürpriz hediyeler dağıtacak. Yakıt ekonomisi alanına her yıl yarım milyar dolar yatırım yapan Shell, ziyaretçileri yakıt ekonomisi konusunda bilinçlendirmeyi hedefliyor. Bu yıl ayrıca şirket, Formula 1 yarışlarında yarışan Ferrari’yi fuar boyunca standında sergileyecek.

Onlarca modelin örtüsü açılacak

Alfa Romeo: MiTo

Audi: Q5

Bentley: Flying Spur Speed

BWW: 7 Serisi

Chery: Alia

Chevrolet: Cruze

Chyrsler: Sebring Convertible

Citroen: C3 Picasso

Dacia: Sandero

Daihatsu: Materia

Dodge: Journey

Fiat: 500

Ford: Fiesta

Honda: Jazz

Hyundai: i20

Kia: Forte

Lamborghini: Gallardo LP 560

Maserati: GranTurismo

MINI: Clubman

Mitsubishi: Lancer

Nissan: GT-R

Opel: Insignia

Peugeot: 4007

Porsche: Spyder

Renault: Symbol

Seat: Ibiza

Skoda: Superb

Subaru: Forester

Suzuki: Splash

Tata: Indica Vista

Toyota: Avensis

Volkswagen: Golf

Haberin Devamı