Gazete Vatan Logo

Automechanika'ya rekor katılım

Automechanika İstanbul’a rekor katılım oldu, fuar alanı yüzde 50 büyüdü...

12 ülkede 13 şehirde düzenlenen Automechanika fuarları içinde Frankfurt Automechanika’dan sonra ikinci sırada yer alan Automechanika İstanbul 2011 Uluslararası Otomotiv, Üretim, Dağıtım ve Tamir fuarı bu yıl rekor katılımcıyla kapılarını açacak. Fuarın gelen talebe cevap vermek için 3 yeni salonla alanı yüzde 50’den fazla artırıldı.

7-11 Nisan tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan otomotiv yan sanayi sektörünün en büyük iş platformu olan fuara bu yıl 40’ın üzerinde ülkeden 1.000 katılımcı ve 100’den fazla ülkeden ziyaretçi bekleniyor.

Messe Frankfurt İstanbul ve Hannover-Messe International İstanbul tarafından düzenlenen fuara bu yıl Sırbistan ‘Partner Ülke’ olarak katılırken 10 Sırp firması da Türkiye’ye gelecek.

Fuarın tanıtımı nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan Hannover-Messe International İstanbul Genel Müdürü Alexander Kühnel, Türkiye’nin dünyanın en büyük 17’nci otomotiv üreticisi, ticari araç üretiminde danyada 9’uncu ve Avrupa’da 2’nci olduğuna dikkat çekerek, “Türkiye stratejik konumuyla, dünyanın her yerinden otomotiv yedek parça endüstrisi şirketlerin ebir çok iş ve yatırım fırsatları sunuyor. Yeni araç pazarı küçülürken oto yedek parça ve servis donanımları endüstrisi artan bir hızla büyümekte. Bu da fuarın cazibesini artırıyor” dedi.

Messe Frankfurt İstanbul Genel Müdürü Aleksandar Medjedoviç ise fuara komşu ülkelerden, Balkanlar ve Ortadoğu’dan büyük ilgi olduğunu hatırlatarak, “Bu yıl fuar e-mobilite-trendlar, Planlar ve e-aracın geleceği ve Avrupa’da uygulamaya geçen yeni rekabet yasası-yenileme pazarının kanunu çerçevesi konularını ele alacak” diye konuştu.

Fuarla aynı dönemde Petroleum İstanbul’un da gerçekleşeceğini aktaran Enerji Fuarcılık Genel Müdürü Mustafa Akıncı da Türkiye’nin ve bölgenin petrol, LPG, madeni yağ ve ekipman sektörlerini buluşturan ilk uluslararası organizasyonu hayata geçirdiklerini vurguladı.

7-11 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek fuarda partner ülke olan Sırbistan’dan 10 firma yer alacak. Ayrıca 40’ın üzerinde ülkeden 1.000 katılımcı, 100’dan fazla ülkeden ziyaretçi bekleniyor.

Haberin Devamı