Gazete Vatan Logo

Atlasjet’te kavga tam gaz

Atlasjet Havayolları’ndaki sorunlar, Isparta’daki uçak kazasının ardından gün yüzüne çıktı. Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Ali Murat Ersoy, şirketteki 3 yöneticinin işine son verdikten sonra avukatları aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Şirket avukatlarınca savcılığa sunulan şikayet dilekçesinde, “Şirket serverında yapılan araştırmalarda şirketin Ticaret Bölümü Başkanı Ali Batuhan Karataş’ın Millenium Bankası’nda tespit edilebilen banka hesap hareketlerinin geliriyle bağdaşmayacak derecede 1 sene içerisinde artış gösterdiği, Tuncay Doğaner’in 770 bin doları hesabına aktardığı, yapılan anlaşmalar ve uçak kiralamalarla birlikte zararın 40 milyon dolar olduğu anlaşılmıştır” iddiası yer aldı.

Dilekçede ayrıca, şirket yöneticilerinin ABD’li işadamı Richard Wenzel’le birlikte hareket edip şirketi ele geçirmeye çalıştıkları öne sürüldü.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı yürüttüğü soruşturma sonunda Tuncay Mustafa Doğaner, Ali Batuhan Karataş, Erkan Draman ve Richard Wenzel’a dolandırıcılık suçlamasıyla 7’şer yıla kadar hapis cezası istemiyle, Bakırköy 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açtı.

Ersoy, Atlasjet’i bedava sayılabilecek bir paraya satması için kendisine komplo kurulduğunu iddia ederek önceki gün görülen duruşmasında şunları söyledi:

“Richard Wenzel’le bir araya gelip, Atlasjet Amerika ve Atlasjet Suudi Arabistan’ı kurmak için plan yapmışlar. İkinci aşamada şirketi finansal darboğaza sokabilmek için belli operasyonlara belli kontratlar yapıp yok pahasına satış için beni ikna etmeyi planladılar. Üçüncü aşamada kendilerine bu süreçte finansman sağlayabilmek için, benim tespit edebildiğim Elitre Havayolları’na sahsi menfaat sağlayıp uçak kiralaması yapılıyor. Tur operatörlerine kendilerine menfaat sağlamadığı zaman uçakları yerde bırakmak pahasına gelen talepleri geri çeviriyorlar. En sonunda da bana muhtıra vererek operasyonu durdurmakla tehdit ediyorlar.”

Haberin Devamı