Gazete Vatan Logo

Atilla Uras kızlarını mirasından men etti

81 yaşındaki iş insanı Atilla Uras, akıl sağlığı yerinde olmadığı iddiasıyla kendisine dava açan iki kızını mirasından men etti

Atilla Uras kızlarını mirasından men etti

İflas eden Marmara Bank’ın eski yönetim kurulu başkanı 81 yaşındaki iş insanı Atilla Uras, vesayet altına alınması talebiyle dava açan ve mal varlığının üzerine ihtiyati tedbir kararı aldıran kızlarını mirasından men etti, haklarında da 110 bin liralık tazminat davası açtı. Uras’ın avukatı M.Tarık Güleryüz ve bir şahit tarafından imza altına alınan belgede şu ifadelere yer verildi: Kızlarım Nilüfer Uras (59) ve Victoria Yasemin Uras’ı (58) ve onların altsoylarını mirasımdan ıskat ediyorum. Saklı payları dahil olmak üzere mirasımdan pay almalarına ilişkin muvafakatim yoktur.

‘Onları affetmiyorum’

Kendilerini asla ve kat’a affetmiyorum. Hastalığım sırasında çok zor günler geçirmiş olmama rağmen hiçbir zaman yanımda olmamışlardır. Bakıma ihtiyaç duyduğum dönemlerde bana bakmadılar. “Ev aldık” diyerek benden borç olarak aldıkları paralarla zevk ve eğlence içinde kendi hayatlarına devam ettiler. Sadece para isteyecekleri zaman aradılar. İleri yaşım ve sağlık sorunlarım nedeniyle seyahat engelimin bulunduğunu bilmelerine rağmen beni evlat ve torun sevgisinden, ilgisinden mahrum bıraktılar. Ölümümden sonra Nilüfer ve Victoria Yasemin Uras’ı ve altsoylarını, müstakbel mirasçılarımın mirasından hiçbir hak almamasını son arzum ve isteğim olarak vasiyet ediyorum.

Haberin Devamı

‘Paralarla zevk ve eğlence’

Atilla Uras’ın 4 çocuğu olduğu bilgisi verilen dilekçede, kızları Victoria Yasemin Uras ile Nilüfer Uras’ın, 2006 başlarında boğazda yatırım alacakları evin kredisini ödemek için kendisinden borç para istedikleri, Uras’ın davalılara 12 yıllık süreçte 35 bin dolar ve 400 bin lira arasında değişen miktarlarda düzenli borç para gönderdiği belirtildi. Dilekçede ayrıca Uras’ın kızlarının kendisini aldattığını, borç olarak aldıkları paralarla zevk ve eğlence içinde bir hayat sürdüğünü üzüntüyle öğrendiği kaydedildi.