Gazete Vatan Logo

Ateş altında doğuma!

Ateş altında doğuma!

Mehmetçik, PKK’lı teröristlerin patlayıcılarla yolları kestiği Çukurca’da doğum sancıları tutan bir kadın için helikopter kaldırdı. PKK’lılar helikoptere ateş açtı. Bir yandan teröristlere karşılık veren Mehmetçik, bir yandan da genç kadını alıp doğuma yetiştirdi.

PKK’lı teröristlerin yola yerleştirdikleri patlayıcının infilak etmesi sonucu Çukurca-Hakkari Karayolu ulaşıma kapanmıştı. Yol boyunca kabloların bağlı olduğu tüp gazların yerleştirilmesi nedeniyle de yol uzun süre açılamadı. Çukurca’da yaşayan 22 yaşındaki Lahican Kaçar’ın doğum sancısı, böyle bir ortamda tuttu. Halime kadın ve yakınları Hakkari Devlet Hastanesi’ne gitmek için yola çıktı. Ancak yol kapalı olduğu için devam edemediler. Hamile kadının yakınları Mehmetçik’ten yardım istedi.

Taciz ateşi açtılar

Doğum yapmak üzere olan Lahican Kaçar’ı Hakkari Devlet Hastanesi’ne götürmek için 3. Piyade Tümen Komutanlığı’nca tarafından helikopter sevk edildi. Hamile kadını almaya giden helikoptere PKK’lı teröristler tarafından ateş açıldı. Mehmetçik, teröristlerin ateşine karşılık verirken diğer taraftan helikoptere alınan kadın Hakkari Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Lahican Kaçar, hastanede sağlıklı bir doğum gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Yol açma operasyonu
Hakkari-Çukurca karayolunun ulaşıma açılması için güvenlik güçleri havadan ve karadan geniş çaplı operasyon başlattı. Yola konulan kabloların bağlı olduğu tüp gazlarına müdahale edildiği, ayrıca bölgede tuzaklara karşı kapsamlı aramalar yapıldığı belirtildi.
Oğlu oldu
Sağlıklı bir oğlan çocuğu dünyaya getiren Lehican Kaçar, “Çukurca’dan ambulans istedik. Fakat ekipler yolun kapalı olması nedeniyle Hakkari’ye gidemeyeceklerini söylediler. Asker helikopterle yetiştirdi beni. Erkek bir bebek dünyaya getirdim. İsmini daha koymadık. Bu bebeğimle birlikte 4 çocuğum oldu” dedi.
‘TSK hep yanınızda’
Hamile kadının hastaneye yetiştirildiği anlar an be an fotoğraflanırken, askeri yetkililer şunları söyledi: “TSK her zaman olduğu ve bundan sonra da olacağı gibi milletine hizmet etmekte kararlı. Hiçbir tehdit TSK’yı bundan geri koyamayacak. Bölge halkı bunu çok iyi biliyor; seslendiremeseler de gözlerindeki sevgi ve muhabbet bunun en güzel ispatı.”

Haberin Devamı