Gazete Vatan Logo

Ateistler ilk kez yürüdü!

Ateizm Derneği’nin kuruluşunun birinci yıl dönümünde Taksim’de buluşan ateistler Tünel’den Galatasaray Lisesi’ne kadar yürüdü. Ateistler yürüyüşte, “Artık yalnız değiliz” dedi.

Ateistler ilk kez yürüdü!

Türkiye’deki ilk ateist örgütlenme olan Ateizm Derneği’nin 1. kuruluş yıl dönümü ilk defa kamuoyunun önüne çıktıkları Taksim’de yapılan yürüyüşle kutlandı. Yürüyüş için Taksim’deki Tünel’de buluşan ateistler Galatasaray Lisesi’ne kadar yürüdükten sonra bir basın açıklaması yaptı.

“Yardım isteyen ateistin yanındayız”

Ateistler yürüyüş sırasında ‘Artık Yalnız Değiliz’ yazılı pankart ve dövizler taşıdı. Ateizm Derneği’nin 150 üyesi olduğunu söyleyen başkan Tolga İnci, üye sayılarının sürekli arttığını belirterek, “Biz dinsiz insanlarız ama din çok kötü bir şeydir demiyoruz. Fakat din hakkında eleştiri kabul edilmediği için insanlar üstümüze geliyorlar” dedi. Üyelerinin sürekli arttıklarını söyleyen İnci, “Birinin dinsizlik yüzünden başı belaya girse bizden yardım talep edebilir. Ücretsiz hukuk desteğiyle bu kişiye yardım ediyoruz. Boğaziçi Üniversitesi’nde felsefe okulumuz devam ediyor. Amacımız sekülerizm, bilim ve ateizmi insanımıza tanıtmak” diye konuştu.

‘Ateistlik özgürlük değil hak’

Derneğin üyelerinden modacı Barbaros Şansal da yürüyüşe katılanlar arasında yer aldı. Şansal, kendisinin üye olduktan sonra derneğin internet sitesinin kapatıldığını söyledi. Şansal şöyle konuştu: “Ateizm Derneği Ortadoğu ülkelerinde sadece Türkiye’de olduğu için aynı zamanda İslam ülkelerindeki inanmayanların tek temsilcisi. Bu yüzden büyük önem taşıyor. Ateist olmanın bir özgürlük değil hak olduğunu da anlatmaya çalışıyoruz. Kimseye de baskı yapmıyoruz.”

Haberin Devamı