Gazete Vatan Logo

Atatürk yerine Hadise!

TRT yıllardır bastırdığı duvar takvimlerine Atatürk fotoğrafları koyan TRT geleneği bu yıl bozmuş!

Hürriyet Gazetesi yazarı Yalçın Bayer, TRT'nin duvar takvimlerinde Atatürk fotoğrafları yerine Eurovision temsilcimiz Hadise'nin fotoğraflarına yer verilmesini eleştirdi.

ATATÜRK YOK HADİSE VAR
TRT yıllardır bastırdığı duvar takvimlerine Atatürk fotoğrafları koyan TRT geleneği bu yıl bozmuş!... Kurum tarafından bastırılan duvar ve masa takvimi ile ajandada Atatürk fotoğraflarına yer verilmemiş... Aferin TRT’ye!.. Cumhuriyet’ten Fırat Kozok’un ilginç haberini okuyoruz:



"Ajandanın başlangıç bölümünde yer alan "Dini Günler" başlığı altında; kandiller, üç aylar, hicri yılbaşı, Ramazan’ın başlangıcı ve aşure gününe yer verildi. Resmi tatil günlerinin de yer aldığı ajandada, 10 Kasım görmezden gelindi. Takvim ve ajandalarda TRT’de yayınlanan çeşitli programların ve 17 Aralık’ta yapılan Şeb-i Arus töreninin fotoğrafları kullanıldı. Takvimlerde ayrıca TRT internet sitesinin ve TRT Çocuk kanalının tanıtımlarına da yer verildi. Bu yılki takvimlerde TRT’nin yıllardır süren bir geleneğine de son verildi. Yıllardır Atatürk fotoğraflarıyla tasarlanan takvimlerde bu yıl Yüce Önder’in fotoğrafları yer almazken Türkiye’yi Eurovision’da temsil edecek Hadise’nin fotoğrafları ajandaları süsledi."

TRT tarafından bastırılan ve çalışanlara da imza karşılığı dağıtılan takvimlerde Atatürk fotoğrafının bulunmamasına çalışanlar da tepki gösterdi. Çalışanlar geçen yıl bastırılan takvimdeki Atatürk fotoğrafını keserek yeni duvar takviminin üzerine yapıştırdı. TRT takvimleri genel sekreterlik tarafından hazırlanıyor." Hadise’yi saymazsanız TRT Diyanet İşleri’ne mi özendi yoksa!

Haberin Devamı