Gazete Vatan Logo

Atatürk, çeşitli illerde işte böyle anıldı

Antalya'da Ata'ya minnet

BÜYÜK önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 69'uncu yılında, Antalya'da da anıldı. Protokol, Cumhuriyet Meydanı'ndaki anıta çelenk koydu, saat 09.05'te sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu. Caddelerde vatandaşlar araçtan inip bekledi, hayat 1 dakikalığına durdu.
Antalya'daki anma, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önüne çelenk konulmasıyla başladı. Protokolün tam kadro toplandığı meydanda, okullar da Türk Bayrağı ve flamalarla katılım gösterdi. Meydanın etrafındaki apartmanlarda, dev Türk Bayrağı ve Atatürk posterleri asıldı. Vali Alaaddin Yüksel, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Atakan Altıparmak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in ardından, kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütleri çelenklerini sundu.
Saatler 09.05'i gösterdiği sırada, iki meşale yakılarak göndere yarıya kadar bayrak çekildi. Tüm şehirden duyulan sirenler çalarken, anıt heykel önünde 4 izci çocuk nöbet tuttu. Anma töreninin sonunda, Antalya Valisi Yüksel, anı defterini imzaladı.
Sirenlerin çaldığı dakikada, hayat 1 dakikalığına durdu. Caddelerde trafik akmazken, araçlarından inen Antalyalılar, saygı duruşunda bulundu. Yolda yürüyen yayalar yerinden kıpırdamazken, apartman sakinleri de balkonlarına çıkarak saygı duruşuna katıldı.

Atatürk anıtı karanfillerle donatıldı

ZONGULDAK'ta, Atatürk'ün 69'uncu ölüm yıldönümü nedeniyle düzenlenen törende, Ulu Önder'in anıtı kırmızı karanfillerle donatıldı.
Zonguldak Valiliği bahçesindeki Atatürk Anıtı önünde yapılan törene Vali Yavuz Erkmen, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erhan Güder, Zonguldak Belediye Başkanı AKP'li Secaattin Gonca, CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, askeri ve sivil yetkililer siyasi parti ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda kişi katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasından sonra saat 09.05'de sivil savunma sireninin yanı sıra araçların kornalarıyla birlikte 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı'nın okunması ile tören sona ererken, Atatürk Anıtı karanfillerle donatıldı.


Hem şehitleri hem Ata'yı andılar

İZMİR Ticaret Odası önderliğinde bir grup sivil toplum örgütü, hem şehitleri, hem de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 69'uncu yıldönümünde andı.
Kadifekale Hava Şehitliği'nde düzenlenen anma törenine, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Ege Süs Bitkileri Üreticileri Derneği Başkanı Ünal Vural, İzmir Çiçekçiler Odası Başkanı Mesut Tutar, İnterflora Bölge Temsilcisi Ercan Güner, Flora Çiçekçilik Üretim Pazarlama Kooperatifi 2'inci Başkanı Arif Yakar ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Şehitlikteki Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından İTO Başkanı Demirtaş, anıt şeref defterini imzaladı. Demirtaş, "Bu anlamlı günde ülkemizin birlik ve beraberliği için canını feda eden şehitlerimizi anmak için buradayız" dedi. Törenin ardından Demirtaş ve beraberindekiler, şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

Atatürk Sivas ve Tokat'ta törenle anıldı

TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 69'uncu yıldönümünde törenle anıldı. Sivas ve Tokat'taki törenlerde Atatürk Anıtı önüne çelenk konularak saygı duruşunda bulunuldu.
Hükümet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önündeki tören, çelenklerin sunulmasıyla başladı. Törene Sivas Vali Vekili Zafer Ataman, Belediye Başkanı Sami Aydın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Doğan İnce ile askeri ve sivil yetkililer ile öğrenciler katıldı. Saatler 09.05'i gösterdiğinde saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstikl^al Marşı okudu. Kent dışında bulunan Vali Veysel Dalmaz'ın 10 Kasım mesajı okundu. Anıt önünde meşale yakan asrerler, minik izcilerle birlikte saygı nöbetine başladı. Törenler Atatürk fotoğrafları sergisi açılışı ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma programı ile devam etti.
Tokat'taki anma programı Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Törene Tokat Valisi Recai Akyel, Belediye Başkanı Adnan Çiçek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kaya, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Zehra Seyfikli, askerler ve daire müdürleri katıldı. Tören, Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Saat 09.05'te sirenler çalınarak 2 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Anıt önündeki tören, İstikl^al Marşı'nın okunmasının ardından sona erdi.


Atatürk, Kocaeli'nde anıldı

Kocaeli Valiliği önünde saat 08.30'da başlayan törenlere Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim ve Doktorin Komutanlığı Muharebe Hizmet Destek Eğitim Komutanı Korgeneral Metin Yavuz Yalçın, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, askeri ve sivil yetkililer ile sivil toplum kuruluş temsilcileri de katıldı. Tören İstikl^al Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Atatürk Anıtı'na çelenk koyuldu. Saat 09.05'de sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu. D-100 Karayolu'ndaki araçlar ve Valilik çevresinde bulunanlar siren sesiyle birlikte bulundukları yerde durarak saygı duruşunda bulundu.


Ulu önder anıldı

ULU Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 69'uncu yıldönümünde Samsun, Ordu, Amasya, Çorum ve Sinop'ta da anıldı. Anma törenlerinde Atatürk Anıtı'na çelenk konulup, saygı duruşunda bulunuldu. Samsun'da askerler `Ölümsüzlere matem gerekmez, fikirlerine bağlılık gerekir' yazılı Atatürk'ün fotoğrafını tören boyunca yakalarında taşıdı.
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, milli mücadelenin başlatıldığı Samsun'da ölümünün 69'uncu yıldönümünde anıldı. Atatürk Anıtı önünde yapılan anma törenine Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, askeri erkan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve askerler yakalarına `Ölümsüzlere matem gerekmez, fikirlerine bağlılık gerekir' yazılı Atatürk'ün fotoğrafını taktı. Tek tek protokol üyeleri tarafından anıta çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Daha sonra saat 09.05'ten itibaren 2 dakika boyunca sirenler çalındı. Sirenlerin çalınmasıyla birlikte yoldan geçen vatandaşlar da saygı duruşunda bulunarak Atatürk'ü andı.
Atatürk'ün ölümünün 69'uncu yıldönümü dolayısıyla Ordu'da da anma töreni yapıldı. Vali Said Vakkas Gözlügöl, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Celal Çürek, Belediye Başkanı Seyit Torun, protokol üyeleri ve öğrencilerin katıldığı törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Atatürk Lisesi öğrencileri Atatürk Kültür Merkezi'nde anma programı gerçekleştirdi.
Çorum'da da, Atatürk Anıtı önünde tören yapıldı. Çelenk sunumu ile başlayan programa, Çorum Valisi Mustafa Toprak, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Ufuk Tuncer, Belediye Başkanı Turan Atlamaz, daire müdürleri ve siyasiler katıldı. Daha sonra, Devlet Tiyatro Salonu'nda süren anma programında, Eti Lisesi öğrencileri Atatürk konulu şiirler okudu, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu anlatan sinevizyon gösterisi izlendi.
Amasya'da, Atatürk ölüm yıldönümünde, Yavuz Selim Meydanı'nda anıldı. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunduğu anma törenine Vali Celalettin Lekesiz, Tugay Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Aylak, Belediye Başkanı İsmet Özarslan askeri ve mülkü erkan ile ögrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Sinop'ta ise, Atatürk Anıtı önündeki anma törenine Vali Zeki Şanal, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Ömer Faruk Sayıl, askeri erkan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla birlikte Sinoplular, Ulu Önder Atatürk için saygı duruşunda bulundu.

Atatürk Konya'da da anıldı

ULU Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 69'uncu yıldönümünde Konya'da da törenlerle anıldı. Anma törenleri sırasında TBMM'de gurubu bulunan partilerden DTP, Atatürk Anıtı'na çelenk sunmadı. Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen `Atatürk'e saygı yürüyüşü'ne bir yakasında Atatürk fotoğrafı ve elinde Türk Bayrağı ile katılan türbanlılar dikkat çekti.
Atatürk'ü anma programı kapsamında Selçuk Üniversitesi'nce düzenlenen `Atatürk'e Saygı Yürüyüşü' Rektörlük binası önünden başladı. Öğretim üyeleri, öğrenciler ve Konyalılar'ın katılımı ile yapılan yürüyüş yaklaşık 2 kilometre sonra Atatürk Anıtı önünde son buldu. Yürüyüş sırasında öğrenciler ellerinde Türk Bayrağı ve Atatürk'ün fotoğrafını taşıdı.
Atatürk Anıtı önündeki anma programı ise çelenk sunulması ile başladı. Konya Valisi Osman Aydın, Garnizon Komutanı Tümgeneral Uğur Uzal ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Siyasi partiler arasında TBMM'de grubu bulanan DTP, Atatürk Anıtı'na çelenk sunmaması dikkat çekti. Ulu Önder Atatürk'ün ölüm saati olan 09.05'te İl Sivil Savunma Müdürlüğü tarafından 2 dakikalık siren sesi verildi. İstikl^al Marşı'nın okunması ardından ilk olarak göndere çekilen Türk Bayrağı daha sonra yarıya indirildi.
Devlet Tiyatrosu'nda düzenlenen anma programında da günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılarak öğrenciler tarafından tiyatro gösterisi sunuldu ve şiirler okundu.

Atatürk, Hakkari'de anıldı

ULU Önder Atatürk, 69'uncu ölüm yıldönümünde Hakk^ari ve ilçelerinde geniş önlemler altında anıldı. Tören alanlarının çevresindeki ana yollar trafiğe kapatıldı. Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05'te kentteki tüm sirenler çaldı, bayraklar yarıya indirilirken, saygı duruşunda bulundu.
Hakkari Hükümet Konağı önündeki tören öncesi çift şeritli yol tamamen trafiğe kapatıldı. Güvenlik güçleri ellerindeki uzun namlulu silahlarla çevrede geniş önlem aldı. Hakkari'de keskin nişancı özel harekat polisleri yüksek binaların tepesinde olası terörist saldırısına karşı çevreyi dürbünle gözetledi. Saat 08.00'den itibaren Hükümet Konağı önüne gelen sivil ve askeri yetkililer Atatürk büstü önüne çelenkler koydu. İstikl^al Marşı'nın okunmasından sonra, Türk Bayrağı göndere çekildi ve büyük önderin ebediyete intikal ettiği saat 09.05'te çalan sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından Türk bayrağı yarıya indirildi. Sirenlerin çalmasıyla birlikte yollarda bulunanlar saygı duruşunda bulundu. Komutanlar minik çocuklarla yakından ilgilenip hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haberin Devamı