Gazete Vatan Logo

Atakancık öldü, otel müdürünün dediğine bak

Manavgat’ta geçen yıl ailesiyle tatile geldiği beş yıldızlı otelin havuzunda boğulan 6 yaşındaki Atakan Yiğit Arı’nın ölümüyle ilgili otel yöneticilerinin davası görülmeye başlandı.

Atakancık öldü, otel müdürünün dediğine bak

Eskişehir’de oturan Hatice ve Ersin Arı çifti çocukları Atakan Yiğit ve 3 yaşındaki Beyza Emine ile geçen yıl Kurban Bayram tatili için Manavgat’ın Kızılağaç mevkiindeki 5 yıldızlı otele geldi. 28 Ağustos günü oğluyla 2 kez kaydıraklardan kayan baba, iddiaya göre Atakan Yiğit’i derinliği 139 santimetre olan havuzda tek başına bırakıp kaydırak merdivenlerinin yanına bıraktığı terliğini almaya gitti. Bu sırada ortadan kaybolan Atakan Yiğit, otelin cankurtaranı Özgür Kaplan tarafından suyun altında bulunarak çıkarıldı. İlk müdahalesi otel çalışanları ve tatilci bir doktor tarafından yapılan Atakan Yiğit, götürüldüğü Manavgat Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.

Otel yöneticileri suçlanıyor

Manavgat Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, otelde gerekli denetim ve kontrolleri yapmadığı gerekçesiyle otelin genel müdürü Hacı Ömer Özkul ile sorumluluk alanını devamlı gezerek takip etmediği gerekçesiyle cankurtaran Özgür Kaplan’ın kusurlu olduğu; ayrıca çalışma ortamının gözetim görevini yeterince yerine getirmediği gerekçesiyle de iş güvenliği uzmanı Semih Erikli’nin tali kusurlu olduğu kaydedilerek, şüphelilerin 3 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

Haberin Devamı

İlk Duruşmada ifade veren genel müdür Hacı Ömer Özkul, “O dönemde otelimizde, o an için 3 cankurtaran ve 412 çocuk vardı. Bir cankurtaranımız büyük havuzda, 2 cankurtaran da diğer bölgelerdeydi. Her çocuğun başına cankurtaran dikmemiz mümkün değil. O yaştaki çocuğun yalnız bırakılmaması kanaatindeyim. İlgili uyarılar yapılmıştı” dedi.

Ambulans şoförü yoktu

Sanıklardan Semih Erikli, kendisinin otelde kısmi zamanlı çalışan iş güvenliği uzmanı olduğunu belirtip “Biz çalışanların güvenliğinden sorumluyuz. Otelde kalan misafirlerin güvenliğini sağlamak otelin sorumluluğundadır” dedi. Baba Ersin Arı, olay anında yaşananları gözyaşlarıyla anlattı. Arı, şöyle dedi, “Havuzdan çıkınca oğlum, ‘Baba ayaklarım yandı terliklerimi getirir misin’ dedi. Annesinin yanına terlik almaya gittim. Sonra geri geldiğimde Atakan’ı bulamadım.

Haberin Devamı

Eşimin yanına yeniden giderek ‘Atakan geldi mi?’ dedim. ‘Gelmedi’ deyince birlikte aramaya başladık. Bu sırada bir kız havuzda ‘Ayağıma bir şey takıldı’ diye çığlık atmaya başladı. Cankurtaran Özgür, onunla konuşup havuza daldı. Cankurtaran onu havuzdan çıkarırken, oğlum olduğunu anladım. O anda kendimi kaybetmişim. Ancak oğlum sudan çıkarılırken, üzerinde kolluk ve simit yoktu.”Eşinin oğlunu cankurtaran Özgür Kaplan’dan aldığını, havada ters çevirince Atakan’ın kustuğunu anlatan Ersin Arı, “Eşim ‘doktor yok mu’ diye bağırınca tatilcilerin arasından Özgür Kalkancı doktor olduğunu söyleyerek geldi, suni teneffüs, kalp masajı yaptı. Hatta tatil yapan bir Rus vatandaşı varmış, doktor. O da geldi. 20 dakika ambulans bekledik. Bu sırada kapının önünde duran otelin ambulansının ise şoförü olmadığı için olay yerine gelemediği söylendi. 20 dakika sonra hem 112 hem de otelin ambulansı olay yerine geldi” dedi.