Gazete Vatan Logo

Ata’ya minnet öpücüğü

Cumhuriyet Bayramı’nın 85’inci yılında Anıtkabir ziyaretçi akınına uğradı.

Ankara dışından otobüslerle gelen vatandaşların da bulunduğu 170 bin kişi, Atatürk’ün kabrine kırmızı-beyaz karanfiller ve Türk bayrakları bıraktı

Cumhuriyetimizin 85’inci yılında Anıtkabir’in her iki kapısı ile müze ve mozole önünde uzun kuyruklar vardı. Türk bayrakları ve Atatürk resimleri taşıyan vatandaşlar, Atatürk mozolesi, Misakı Milli Kulesi, Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi’ni ziyaret ettikten sonra fotoğraf çektirdi. Neredeyse herkes kırmızı-beyaza bürünmüş, üzerinde ay ve yıldız ile Atatürk fotoğrafının bulunduğu kıyafetler giymişti. Dün Anıtkabir’i tam 169 bin 982 kişi ziyaret etti. Böylece Ekim ayında Ata’yı ziyaret edenlerin sayısı 605 bin 610’a ulaşmış oldu.

İsmet Paşa’ya da çiçek

Dua okuyanlar, Ata’nın mozolesini diz çöküp öpenler ve hatta gözyaşlarını tutamayıp ağlayanlar vardı. Askerlerin nöbet değişimi de ziyaretçiler tarafından alkışlar eşliğinde yapıldı. Nöbet değişimi sırasında vatandaşlar askerlerin fotoğrafını çekti. Bazı vatandaşlar da Atatürk’ün silah arkadaşı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün kabrine çiçek bıraktı. Bu arada, gösteri uçuşu yapan “Türk Yıldızları” da vatandaşlarca alkışlanarak, beğeniyle izlendi.

Yaralı komutan törenlere katıldı

KAYSERİ’deki resmi geçit sırasında en çok ilgiyi Hakkari’de 15 Ekim günü bölücü terör örgütüyle çarpışmaya giderken bindiği helikopterin kırıma uğraması sonucu sağ ayağından yaralanan 1. Komando Tugay Komutanı Ömer Faruk Küçük gördü. Bayrama katılan askeri ve mülki erkanın ‘Geçmiş olsun’ dileklerini ilettiği ve sağ ayağındaki çatlak nedeniyle aksayarak yürüyen Tuğgeneral Küçük, tören boyunca elindeki bayrağı bırakmadı. Eşi Fatma Küçük ile törene katılan ve protokol tribününde üçüncü sıraya oturan Küçük, “Bu benim Kayseri’deki ilk Cumhuriyet Bayramım” dedi.

Kırklareli Valisi, CHP’li vekili ikinci sıraya attı

KIrklarelİ Valisi Hüseyin Avni Coş, Dereköy Sağlık Ocağı’nda görevli bir doktoru gece yarısı lojmanda ziyaret ettiğine ilişkin iddiayı TBMM gündemine taşıyan CHP Milletvekili Turgut Dibek’i, Cumhuriyet Bayramı kutlamasında protokol tribününde ikinci sıraya attı. Milletvekili Dibek, geçen yıl ön sırada otururken şimdi ikinci sıraya alınmasına tepki göstererek protokol tribününden ayrıldı ve törenleri halkın arasında izledi. Tören sonunda açıklama yapan Dibek, TBMM’de Kırklareli’ni 3 milletvekili ile temsil ettiklerini anlatırken, “Bana bugün gösterilen yeri protesto ettim. Önümüzde 10 Kasım var. AKP Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam gelince bakalım bu anma töreninde 2’nci sırada yer alacak mı? Eğer bu böyle uygulanacaksa önümüzdeki bayramda da tüm vekillerin İkinci sırada yerleri bu şekilde mi olacak merak ediyorum” dedi.

Haberin Devamı