Gazete Vatan Logo

ATA AÖF Sınav Sonuçları Açıklandı

ATA AÖF sınav sonuçlarının açıklanmasını meraklı gözler ile bekleyen adayların merakı son buldu. 28-29 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilen ATA AÖF final sınavı sonuçları Öğrenci Bilgi Sisteminden öğrenilebilir. Son yapılan değişiklik ile ders geçme notu değiştirildi. Peki yeni ders geçme notu kaç oldu? ATA AÖF sınav sonucu ve sınav ile ilgili detaylar haberimizde!

ATA AÖF Sınav Sonuçları Açıklandı

ATA AÖF internet sitesi üzerinden sınav sonuçlarının yayınlanması ile birlikte, sitede yeni bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada öğrencilerden gelen yoğun talepler sonucunda, ders geçmek için kullanılan baraj notu olan ‘’ Alt Limit’’ değerinin 35’ten 30’a düşürülmesine karar verildiği belirtildi. Üniversite senatosu tarafından alınan bu karar ile birlikte yarıyıl sonu sınav değerlendirmesi buna göre yapılmış ve AL =30 baz alınarak sınav sonuçları ilan edilmiştir. Öğrencilerin lehine olan bu yeni düzenlemenin zaman almasından dolayı sınav sonuçlarının açıklanması birkaç gün gecikmeli olmuştur.

ATA AÖF SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Sınav Sonuçlarına Nasıl İtiraz Edilir?

Sınav sonuçlarına itiraz etmek isteyen adaylar, ATA AÖF internet sitesi üzerinden LMS sistemine lms3.ataaof.edu.tr girmelidirler. Sisteme, kullanıcı adı ve sistem ait şifresi ile giriş yaptıktan sonra açılan ekranın sol tarafında yer alan menüden ‘’ Sonuç İtirazı’’ sekmesi tıklanır. İtirazda bulunulacak olan sınav için gerekli olan program bilgisi seçili olarak gelecektir. Aday, itirazda bulunacağı dersin seçimini ve ekranda sunulan itiraz konularından birisini seçmelidir. Eğer itiraz yapılacak konular arasında sizin sorununuzu yansıtan bir konu yoksa ‘’Diğer’’ alanını seçmelisiniz. Gerekli olan tüm bilgileri doldurduktan sonra da ekranın en altında yer alan ‘’ İtirazı Kaydet’’ butonuna tıklayarak itiraz işleminizi gerçekleştirmiş olursunuz. İtiraz işleminde yapılacak olan değerlendirmeler için yalnızca ‘’A Kitapçığı’’ baz alınacaktır. Aday tarafından gönderilen sonuç itirazları değerlendirilerek, gerekli optik incelemelerin yapılmasından sonra yapılacak olan geri dönüşler ders bazlı ve anlık olacaktır. ATA AÖF tarafından yeni uygulamaya konulan bu e-itiraz uygulaması ile birlikte yapılacak olan itirazların kısa sürede değerlendirilerek çözüme kavuşturulması ve adayların sınav sonuçları ile ilgili olarak herhangi bir hak mahrumiyeti yaşamamaları amaçlanmaktadır.

Haberin Devamı

Bütünleme Sınavları Ne Zaman Yapılacak?

Haberin Devamı

ATA AÖF final sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından, öğrenciler başarılı olamadıkları her ders için bütünleme sınavına girecek. ATA AÖF akademik takvimine göre güz dönemi bütünleme sınavları 4 Mart ve 5 Mart 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecektir.

Bahar Dönemi Ders Kayıtları Ne Zaman Yapılacak?

Güz dönemi final sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler, bahar dönemi ders kayıtlarını gerçekleştirecekler. Bahar dönemi ders kayıtları 20 Şubat ve 26 Şubat tarihleri arasında yapılacaktır. Mazeretli ders kayıt ve onay işlemleri de 27 ve 28 Şubat 2017 tarihlerinde yapılacaktır. ATA AÖF akademik takvimine göre bahar dönemi 27 Şubat ve 2 Haziran 2017 tarihleri arasındadır.

Bahar Dönemi Sınav Tarihleri Ne Zaman?

ATA AÖF tarafından açıklanan akademik takvime göre;

Bahar dönemi ara sınavları 29 Nisan -30 Nisan 2017

Dönem sonu sınavları 3 Haziran-4 Haziran 2017

Bütünleme sınavları 8 Temmuz -9 Temmuz 2017

Tek ders sınavı ise 15 Temmuz 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecektir.

Haberin Devamı