Gazete Vatan Logo

ATA AÖF ders kayıt işlemleri nasıl yapılır?

ATA AÖF ders kayıt işlemleri 20 Şubat itibariyle başladı. ATA AÖF'ye kayıt olmak için ne kadar sürenin kaldığı ve başvuru şartlarına ilişkin haberlerin detaylarına yazımızdan ulaşabilirsiniz.

ATA AÖF ders kayıt işlemleri nasıl yapılır?

ATA AÖF ders kayıt işlemleri 20 Şubat itibariyle başladı. Kayıtlar için son tarih 26 Şubat 2017 olarak açıklandı.

ATA AÖF kayıt yenileme

Kayıt yenileme işlemleri 3 farklı aşamadan oluşmaktadır. Bu aşamalardan ilki ders ekleme ve silme işlemidir. İkinci aşama bahar dönemi kayıt yenileme ücretinin bankaya yatırılmasıdır. Üçüncü ve son aşama ise kaydınızın yenilendiğinin kontrolünün sağlanmasıdır. Bahar dönemi ders kayıtları için ilk olarak https://obs.atauni.edu.tr/ internet sitesine girilmelidir. Ardından öğrenci bilgi sistemine kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapılır. Açılan ekranda sol tarafta yer alan menüden ‘’ Ders Alma’’ sekmesine tıklanır. Sonrasında okuduğunuz bölümü seçiniz. ATA AÖF 1. Sınıf öğrencileri için ders seçim işlemleri fakülte tarafından otomatik olarak gerçekleştirilecektir. 2. 3. ve 4. Sınıf öğrenciler ise ders kayıt işlemlerini kendileri sistem üzerinden yapacaklardır. Ders seçimi ekranında programa ait olan dersler listelenecektir. Buradan bahar döneminde alınacak olan dersler seçilir. Bir dönem içinde en fazla 10 ders seçimi yapılabilecek olup toplamda alınabilecek olan ders kredi sayısı 30 olarak belirlenmiştir. Alttan kalan dersler öğrencinin sistemine otomatik olarak eklenir. Öğrenci de kalan kredi miktarında ders seçimi yapabilir. Sonrasında ders seçimi danışman tarafından onaylanır.

Haberin Devamı

ATA AÖF SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ! (https://sorgulama.net/ata-aof-sinav-sonuclari-sorgulama/)

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Katkı Payı ve Materyal Ücretleri

Ders materyalleri için ödemeler Halkbank ya da Vakıfbank şubeleri ve internet bankacılığı aracılığıyla yapılacaktır. İkinci üniversite kapsamında öğrenci olarak başvuranlar, normal eğitim süresi içinde mezun olamayanlar ve sağlık lisans tamamlama programı kapsamında olan öğrenciler ders kayıt işlemlerini gerçekleştirebilmek için materyal ücreti ile birlikte katkı payı ücretlerini de ilgili bankalara yatırmalıdırlar. Programların özelliklerine bağlı olarak ödenmesi gereken tutarlar da değişiklik göstermektedir. Genel olarak dönem ücretleri 290 liraya tekabül etmektedir. 290 liradan farklı olarak ödeme yapılan bölümlerden Sosyal Hizmetler için 950 lira alınmaktadır. Sağlık alanlarında lisans tamamlama programlarında olan öğrencilerden Sağlık Yönetimi bölümünde olanlar dönemlik 750 lira, Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümünde olanlar 750, Sosyal Hizmetler bölümünde olanlar da 950 lira ödemektedirler.

Haberin Devamı

ATA AÖF bünyesinde bulunan programlara kayıt yaptırmış olan öğrencilerden, başka bir yükseköğretim programına kayıtlı olanlar ve normal eğitim süresi içinde mezun olamayanlar materyal ücretlerine ek olarak bir dönem için 35.5 TL katkı payı ödemesi yapacaklardır. Yabancı uyruklu öğrenciler ise dönemlik olarak 600 TL ödeyeceklerdir.

Ders Geçme Notu Düşürüldü

Ders geçmek için kullanılan alt limit puanı 35’ten 30 puana düşürüldü. Sınav sonuçları da yeni alt limit doğrultusunda hesaplanarak ilan edildi. Alt limit değeri belirlenen en düşük geçme limitidir. Bu limitin düşürülmesinde öğrencilerden gelen yoğun talebin etkili olduğu ve bu uygulamanın hayata geçirilmesinden dolayı da sınav sonuçlarının birkaç gün gecikmeli olarak ilan edildiği açıklandı.

Haberin Devamı

Bütünleme sınavları 4-5 Mart 201 tarihlerinde yapılacaktır.

Bahar dönemi için ilan edilen sınav takvimine göre ara sınavlar 29-30 Nisan 2017 tarihinde, dönem sonu sınavları 3-4 Haziran 2017 tarihlerinde, bütünleme sınavları ise 8-9 Haziran 2017 tarihlerinde yapılacaktır. Tek ders sınavın gerçekleştirileceği tarih 15 Temmuz 2017’dir.