Gazete Vatan Logo

Asya'dan Anadolu'ya yolculuk

Kapadokya'da düzenlenen "Food & Traver Gastroweekend" etkinliğine Uzakdoğu'dan Anadolu'ya uzanan renkli mönüsüyle Türk Şefi Fatih Tutak damga vurdu...

Asya'dan Anadolu'ya yolculuk

Gurme seyahat kavramını Türkiye’de ilk kez kullanan Food & Travel dergisi, “Food & Travel Gastroweekend by San Pellegrino” etkinliğinin 2’ncisi için Kapadokya’yı seçti. Bangkok’un en gözde mekanlarından The hause on Sathorn’un başındaki yetenekli şef Fatih Tutak, üç günlük etkinliğin ilk akşamı tamamen yerel malzemeleri harmanlayıp harikalar yarattı. Şef ilk sunumunu “Amacımız Anadolu'muzun ürünlerini nasıl basit bir şekilde sunabileceğimizi göstermekti. Basit yemek yapmak en zorudur. Bunun için en çok ihtiyacınız olan şey iyi malzeme ve doğru tekniktir” diyerek yaptı. Tutak, ikinci akşam ise kendi restoranında sunduğu “Yolculuk” konseptli imza mönüsünden farklı deneyimler yaşattı. Genç şef bu mönüde Pekin, Tokyo, Singapur, Kopenhag ve Bangkok’a uzanan yolculuğundaki unutulmaz anların gerçek lezzetini ve özelliklerini vurguladı.

Bangkok'ta fırtınalar estiren şef

Fatih Tutak bundan 10 yıl önce gittiği Uzakdoğu’da Çin’den Japonya’ya farklı ülkelerde tecrübe edinen, bu sırada 4 aylık bir Noma deneyimi de yaşayan bir şef. Tutak'ın başındaki restoran bu yıl San Pellegrino’nun Asya’nın en iyi 50 lokantası listesine girmeye aday.

Haberin Devamı

Göze çarpanlar: “Anadolu Topraklarından" ve "Yolculuk" adını verdiği iki mönü sunumu da seramik sanatçısı Defne Samman’ın tasarımı tabaklarda yapıldı.

Kapadokya Meslek Yüksek Okulu’nda öğrencilerin hazırladığı öğle yemeğinde bölge yemekleri çok beğenildi. Özellikle Bamya çorbası tam not aldı.