Gazete Vatan Logo

Astra Sedan’la rekor kıracak!

Opel yeni modelinin satışına start verdi

Opel Türkiye, uzun süredir beklenen modeli yeni Astra Sedan’ın ön satışına start verdi. Genel Müdür Özcan Keklik, Türk tüketicilerin beğenileri dikkate alınarak tasarlanan aracın lokomotif modelleri olacağını belirterek, “Astra Sedan’dan bu yıl 4 bin, 2013’te 12 bin adetlik satış rakama ulaşırız. Yeni modelin dopingiyle 55 bin adetlik satışın üzerine çıkarız” dedi.

Opel Türkiye, yeni Astra Sedan modelinin dopingiyle hedeflerini büyüttü. Şirket, Türk ve Rus tüketicilerin beklentileri doğrultusunda üretilen yeni modeliyle toplam satışlarını 2013’te 55 bin adede yükseltmeyi planlıyor. Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, yeni Astra Sedan’ın ön satışına 27 Ağustos’ta başladıklarını belirterek, “Ekim başına kadar sürecek ön satış kampanyasına katılan müşteriler 1.000 TL ek indirim alıyor. Böylece aracın fiyatı 41 bin 750 TL’ye geliyor” diye konuştu.

Otomobilin Türkiye ve Rusya pazarından gelen yoğun talep nedeniyle Opel tarafından üretildiğini belirten Keklik, şöyle devam etti: “Ülkemizde C segmenti sedan araçlara yönelik yüksek talep var. Bu aracın geliştirilmesinde bizim çok bastırmamızın etkisi oldu. Yeni Astra Sedan’ı gören İspanya, Almanya gibi ülkeler, ‘Biz de bu aracı satarız’ demeye başladı. Üretimin yüzde 25’i Batı Avrupa pazarlarına yüzde 75’i ise Doğu ve Orta Avrupa ile Türkiye, Rusya pazarlarında tüketilecek.”

Sedan pazarında ilk kez 1.6 litre ve altındaki motor seçenekleriyle otomatik vites kombinasyonu sunacaklarını açıklayan Keklik, “Bu kombinasyon Türkiye pazarı açısından önemli. Vergi avantajlı motor diliminde tercih edilen otomatik vites talebine Insignia ile cevap veremiyorduk. Şimdi bu sınıfta Astra Sedan ile bu talebi karşılayacağız” dedi.

Yılda 12 bin satacak

Yılsonuna kadar 4 bin adet Astra Sedan satmayı planladıklarını ifade eden Özcan Keklik, 2013 yılı için ise 12 bin adetlik hedef koyduklarını söyledi. Keklik, Opel markasının yeni dönem satışlarında Astra Sedan’ın lokomotif rol üstleneceğini belirterek, şunları kaydetti:

“Bu yıl yaklaşık 50 bin araç satarak pazardan yüzde 6.2 pay almak istiyoruz. Önümüzdeki yıl yeni Astra Sedan’ın dopingiyle 55 bin adetlik satış rakamı ve yüzde 6.5’lik pazar payını yakalarız.”

Tüm benzinlilerde otomatik şanzıman seçeneği var

YENİ Astra’ya ilk bakışta ön farlar, sis farları, alt ve üst ızgarada yapılan değişiklikler, yolcu bölümünün üzerinden kıvrılıp arka camı çevreleyen ve bagaja entegre spoilerla bütünleşen tavan çizgisi dikkati çekiyor. Astra Sedan’da koltuklar 60/40 yatırıldığında bagaj hacmi 1.160 litre oluyor. Otomobilin 3 ECOTEC benzinli ve 1 dizel motor seçeneği bulunuyor. Yeni Astra Sedan’ın tüm benzinli modellerinde otomatik şanzıman seçeneği var. Otomobilde Edition, Sport ve Cosmo donanım seviyeleri yer alıyor. Aracın Edition versiyonunda ABS, ESP, 17 inç jant, yol bilgisayarı, direksiyondan kumanda sistemi, cruise control sistemi, hıza duyarlı direksiyon, gövde rengi ısıtmalı yan aynalar, gündüz farları, elektrikli ön ve arka camlar, klima radyo/CD/MP3 çalar standart olarak yer alıyor. Ön satış indirimli yeni Astra Sedan 1.6 litre 115 beygir 41 bin 750 TL, 1.4 litre 140 beygir 49 bin 250 TL, 1.6 litre 180 beygir 63 bin 50 TL ve 1.3 litre dizel 95 beygir 51 bin 750 TL’den başlayan fiyatlara sahip.

Filo pazarına geri dönüyor

Özcan Keklik, Opel’in yeni Astra Sedan ile birlikte filo pazarına geri döneceğini kaydetti. Keklik, “Bizim tüm modellerimizde filo pazarı için ihtiyaç duyulan fiyat marjları kalmamıştı. Bu nedenle filo pazarındaki payımız yüzde 4’e kadar gerilemişti. Şimdi Astra Sedan ile bu alanda filo taleplerine yeniden cevap verebileceğiz. Astra Sedan satışlarımızın yüzde 10-12 gibi bir kısmı filo pazarından gelir diye hesap yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Ford Otosan’ın Rus ruleti

Ford Otosan, yüzde 100 yerli kamyonu Cargo 1846T ile ihracat pazarlarını 65’ten 90’a çıkardı. Türkiye’deki ağır vasıta bayilerini yeniden yapılandırdıklarını belirten Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, “Rusya bizim için çok önemli. Orası için ayrı bir satış organizasyonu kuruyoruz. İhtiyaç halinde üretimi de biz yapacağız” dedi.

TÜRKİYE’NİN ilk kamyon üreticisi Ford Otosan, genişleyen Ford Cargo ürün gamı ile iç pazarda ivmesini artırırken, Global Cargo Büyüme Stratejisi doğrultusunda yakın coğrafyada da üretime hazırlanıyor. Tamamen Türk mühendisler tarafından Eskişehir’deki İnönü fabrikasında geliştirilen yeni çekici modeli Cargo 1846T, 2013 yılından itibaren Türkiye’de üretilip 90 ülkeye satılacak. Rusya pazarı için ayrı bir satış organizasyonu kuran Ford Otosan, talebin artması halinde Rusya’da üretim tesisi kuracak.

Yeni Cargo 1846T çekiciyi tanıtan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, yeni bir segmente girdiklerini belirterek, “Yeni modelimizle 65 olan ihracat pazarlarımız 90’a çıkacak. Avrupa, Ortadoğu, Rusya, Türki Cumhuriyetler ve Kuzey Afrika pazarları başta olmak üzere üretim ve satışı 3 kıtada biz yapacağız” dedi.

Bayilerini yeniden yapılandırıyor

One Ford (Tek Ford) stratejisinin ağır ticari araç sınıfındaki uygulaması doğrultusunda Ford Otosan tarafından tasarlanıp geliştirilen yeni nesil Ford Cargo Çekici sadece Ford Otosan İnönü ve Brezilya’daki Sao Bernardo fabrikalarında üretilecek. Ford Otosan, mevcut pazarlarının yanı sıra yeni pazarlarda da boy gösterecek. Satışa sunulacağı tüm pazar standartlarına uygun geliştirilen yeni Cargo Çekici, Ford Otosan’nın gelişmekte olan global pazarlardaki rekabetlerinde en güçlü kozu olacak.

1960’dan bu yana Türkiye’de 180 binden fazla kamyon üreten Ford Otosan, önemli bir ihracat pazarı olan Rusya için ayrı bir organizasyon kurdu. Haydar Yenigün, Rusya’da 13 olan bayi sayısını 23’e çıkaracaklarını belirterek, planlarını şöyle anlattı: “20 ülkedeki bayi yapılanması da orta vadede 30, uzun vadede 50’ye çıkaracağız. Rusya ihracat pazarları arasında bizim için çok önemli. Yakın vadede böyle bir gereklilik yok ama gerekirse Rusya’da Ford Otosan olarak biz bir kamyon fabrikası kurabiliriz.”

30 yıl sonra Yılın ‘Kamyonu’ olmaya aday

Ford Otosan 1.200 Türk mühendis tarafından geliştirilen Cargo 1846T çekici ile Yılın Uluslararası Kamyonu (ITOY) 2013 yarışmasına aday oldu. 21 üye gazeteciyi Eskişehir’deki fabrikaya davet eden Ford Otosan yeni aracını tanıttı. Ford Otosan en son 1982 yılında Ford Cargo ile bu ödülü almıştı.

10 milyon $’a kamyon plaza

Türkiye’de satış ve servisi yeniden yapılandıran Ford Otosan, otomobil ile ağır vasıta bayilerini de ayırdı. Artık ağır vasıtalar Ford Trucks bayi konsepti altında satılacak. Bayiler 3-10 bin metrekarelik kamyon plazalarına 10 milyon dolara kadar yatırım yapacak. 2012 sonuna kadar 6, 2013’te 40 yeni satış ve servis noktasına ulaşılacak.

10 bin Cargo üretecek

Ford Otosan’ın en güçlü modeli olan çekici 460 beygir ve 2100 tork ile sınıfının en güçlü modeli. Otomatik ve manuel şanzıman seçenekleri olan çekicide, disk fren, ABS, EBS ve ESP bulunuyor. 2 yıl sınırsız garanti verilen model bir önceki Cargo’ya göre yüzde 5 daha az yakıt tüketiyor. 75 milyon dolarlık yatırımla geliştirilen ve rasyonel orta sınıfta bulunan çekicinin fiyatı henüz belli değil. Fiyatı 150-180 bin lira arasında olması beklenen çekiciden yılda 3 bin adet üretilecek. Toplam Cargo üretimi 10 bini bulacak. Ford Otosan Cargo 1846T çekici ile birlikte çekici segmentinde iki ürün ile rekabet edecek. Şirket, yoğun ilgi gören mevcut 1838T çekicinin üretimine de devam edecek.

Volkswagen Caddy’nin en güçlüsü Türkiye’de

Volkswagen Caddy ailesine sınıfının en güçlü versiyonu Sportline eklendi. Yeni Caddy Sportline’da 140 beygir güç üreten 2.0 TDI motor yer alıyor. Araç 0’dan 100 km’ye 10.1 saniyede çıkarken, maksimum 186 km/s hıza ulaşabiliyor. Yeni Caddy Sportline, 100 kilometrede ortalama 6.1 litre yakıt harcıyor. Araçta hız sabitleyici, yağmur sensörü, gündüz farları, otomatik yanan farlar, otomatik kararan iç dikiz aynası, 16 inçlik alüminyum alaşımlı Siracusa jantlar, yolcu ve bagaj bölümü iç kaplama gibi donanımlar yer alıyor. Caddy Sportline’da isteğe bağlı olarak 6 vitesli DSG şanzımanın sunulduğunu ekleyelim.

Yenilenen Mazda 6 Mart’ta geliyor

Yenilenen Mazda 6, Moskova Otomobil Fuarı’nda görücüye çıktı. Araç, markanın Skyactiv teknolojisi ve Kodo ‘Hareketin Ruhu’ tasarımıyla yaratıldı. ABD pazarından sonra en fazla Rusya’da yeni Mazda 6 satmayı hedefleyen Japon üretici, otomobili yıl sonunda global pazarlara açacak. Yeni Mazda 6, Türkiye’ye Mart 2013’te gelecek. Boyutları büyümesine rağmen eski jenerasyona göre 50 kilogram hafifleyen otomobil, Türkiye’de 2.0 litre benzinli ve otomatik şanzımanla gelecek.

Chevrolet yeni model atağına kalktı

Chevrolet, ürün gamını genişletiyor. Marka yeni Spark ile Chevrolet Cruze’un station wagon modelini satışa sundu. Spark’a ilk bakışta yeniden tasarlanan çiftli ızgara, ön tampon ve farlar dikkati çekiyor. Spark 1.0 litre 68 beygir ve 1.2 litre 82 beygir gücündeki benzinli motor seçenekleriyle satılıyor. Cruze Station Wagon ise geniş aileler için tasarlanmış. Aracın bagaj kısmında 1.478 litreye kadar yük taşınabiliyor. Cruze Station Wagon’un kaputunun altında yepyeni 140 beygir gücünde 1.4 litre benzinli motor bulunuyor.

Kia sahiplerine özel Family Card hizmeti

KIA Türkiye, Kia araç sahiplerine özel hizmet paketi sunmaya başladı. Kia Family Card, Kia kullanıcılarına kapsamlı yol yardım hizmeti sunmanın yanı sıra gündelik hayatlarının her anında yardımcı olabilmek amacıyla oluşturuldu. Kia Family Card sahipleri anlaşmalı BP istasyonlarında 75 TL değerinde hediye akaryakıt ve 5 kat’a varan BP Club puan kazanma avantajlarına sahip oluyor. Kia Family Card sahipleri Anadolu Sağlık Merkezi’nde gerçekleştirecekleri sağlık harcamalarında da yüzde 15’e varan indirimlerden faydalanıyor.

Haberin Devamı