Gazete Vatan Logo

Aslı ders oldu!

Aslı Nemutlu’nun ölümü sonrası önlemler arttırıldı

Aslı ders oldu!

Erzurum’da antrenman yaparken pistin kenarındaki tahta perdeye çarparak hayatını kaybeden Aslı Nemutlu’nun ölümü ders oldu. Bugün yapılacak yarışlar için pistler ağlarla kaplandı.

Milli kayakçı Aslı Nemutlu’nun Erzurum’daki Konaklı Kayak Merkezinde antreman yaparken tahta perdelere çarparak hayatını kaybetmesinden bir yıl sonra pistler, ağlarla güvence altına alınıyor. Kayak Federasyonu’ndan Palandöken ve Konaklı’daki kayak tesislerini devralan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar’ın ilk işi pistleri kırmızı ağlarla ördürmek oldu. Çintımar, “Kayak merkezlerini devraldıktan sonra pistlerin çoğunu özellikle tehlike oluşturacak bölgeleri insanların güvenli kayabilmesi için ağlarla kapattık” dedi.

Gençlik ve Spor Bakan Suat Kılıç’ın talimatı ile Palandöken, Konaklı ve Kandilli Kayak Merkezleri geçen Aralık ayında Kayak Federasyonu’ndan alınarak Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne devredildi. Geçen yıl 12 Ocak’ta Milli Kayakçı Aslı Nemutlu’nun antreman sırasında dengesinin kaybederek düşmesi ve başını tahta bariyerlere çarparak ölmesi, Konaklı’da ’ihmal’ konusunu gündeme getirmişti. Olayla ilgili 23 Ocak 2012 günü savcılığa verilen ilk bilirkişi raporunda da güvenlik ağlarının bulunması gerektiği belirtilmişti.



Aslı’nın pisti kapalı

Aslı’nın antrenman yaptığı pisti yeterli önlemleri alıncaya kadar kapalı tutacaklarını ifade eden Fatih Çintimar “Amacımız pistlerin hepsini ağlarla kapatmak değil. Bu da doğru olmaz çünkü. Tehlike arz edecek bölümleri kapatarak belli bir alanda güvenli kayak yapılmasını sağlıyoruz. Palandöken’de 100 kilometreye yakın pistlerin ağla örülmesini bitirmek üzereyiz. Dünyanın İhtiyaç olan tahta perdelerin önüne plastik ağ çekeceğiz. Pistlerimizin hepsinde suni karlama yaptık ve hazır hale getidik. Konaklı’da Polonyalı turist kafilesi ve yerli turistler kayak yapıyor” diye konuştu.

‘Kafalar değişti’

VATAN’ın konuştuğu Aslı Nemutlu’nun babası Metin Nemutlu ise şunları söyledi;

“Bu haftasonu etap yarışları olacak. Bunlar puanlı yarışlar ve belli dereceye giren sporcular Türkiye Şampiyonası için yarışacak. Bu organizasyon için demek ki pistte çalışma yapılıyor. Bu önlemlerin alınması için öncelikle kulüpler büyük baskı yaptı. Çocukların üstünde büyük stres vardı. Aileler de huzursuzdu. Sonuçta bu çalışmalar yapılmaya başlamış. Bu yıl ile geçen yılı karşılaştırırsak çok daha fazla önem gösterildiğini görüyoruz. Alınan tedbirlerin bir kısmı göstermelik bir kısmı da zorla alındı diyebilirim. Ancak başta bakanımız olmak üzere genel müdürlük bu konuda çok istekli ve duyarlı. Aslı’dan sonra bazı kafaların değiştiğini görüyoruz.”

Haberin Devamı