Gazete Vatan Logo

Asil Nadir’in son umudu Yüksek Mahkeme

Sahibi olduğu Polly Peck şirketinden zimmetine para geçirdiği iddiasıyla 2011 yılında 10 yıl hapis cezasına çarptırılan 76 yaşındaki Kıbrıs asıllı Türk iş adamı Asil Nadir, Nisan 2016’da Türkiye’ye iade edildi.

Asil Nadir’in son umudu  Yüksek Mahkeme

Sahibi olduğu Polly Peck şirketinden zimmetine para geçirdiği iddiasıyla 2011 yılında 10 yıl hapis cezasına çarptırılan 76 yaşındaki Kıbrıs asıllı Türk iş adamı Asil Nadir, Nisan 2016’da Türkiye’ye iade edildi. Bir gün Silivri Cezaevi’nde kalan Nadir daha sonra KKTC’ye dönüp sahibi olduğu Kıbrıs Medya Grubu’nun başına geçti. Girne’de de satın aldığı malikanede eşi Nur Bedry Nadir ile yaşamaya devam etti. Nadir, 5 yıllık tutukluluğun ardından hayatına kaldığı yerden devam ederken geçtiğimiz günlerde avukatı aracılığıyla İngiltere’de aleyhinde yürütülen yargı sürecinde, adil yargılanmadığını belirterek İngiltere’de, yargılama süreçlerinin adaletli bir şekilde, hukuka uygun olup olmadığına karar veren en yüksek yargı organı Ceza Davaları İnceleme Komisyonu’na başvurdu. Nadir, mahkûm edilmesine yol açan tüm suçlamaların hatalı olduğunu, 30 milyon sterlinlik yolsuzluk yaptığı iddialarının da Ağır Dolandırıcılık Masası (SFO) ve polisin kirli oyunlarıyla ortaya atıldığını vurguladı.

Polis ihbarcısı Michael Francis’in ifadelerinin yalan olduğu halde Nadir’in bir yargıca ve üst düzey bir polise rüşvete teşebbüs ettiği iddiası ele alınacak konulardan.Yüksek Mahkemenin alacağı bu karar, istinaf edilemeyecek.

Haberin Devamı