Yalan söyle, kandır beni

“Aşk, birine seni mahvetme yetkisi vermek ve bunu kullanmayacağına güvenmektir.” –Murat Menteş, Ruhi Mücerret

Gerçeğin bu dünyayla bir ilgisi yoktur demiştim bir vakit. Bir yerlerde, bir iki sözün arasında, bir başka şekilde söylemiştim bunu. Eminim.

Gerçeği istemeyen birine verirsen, koyacak yer bulamaz da demiştim, bir romanımın bir köşesinde. Kendimden bildiğim, somut bir gerçeklikle.

Söz konusu duygular olunca, en çok kanmaya ihtiyacımız olduğunun altını çizmiştim kırmızı kalemle.

En büyük sözleri edenlerin, en çok kazandıklarını da belirtmiştim bir gün. O günün hangi gün olduğundan çok emin değilim yine de. Kesin belirtmişimdir. Benim işim belirtmek.

Ve eklemiştim… En çok konuşanlar, en büyük yalan söyleyenlerdir diye.

Emin olmadığım hiçbir şeyi söylemediğimin de altını çizmişimdir kesin. Çok konuşmayan ama çok yazan biriyim ben. Böylesine önemli bir şeyin altını çizmemiş olduğumu düşünmek imkansız.

Bana sorarsanız gerçek aşk sessizdir. Gerçek duygular sessizdir. Yine de en çok konuşan kazanır bu alemde. Bu da konuşan olmanın cesaretini, hayatın mükafatlandırma biçimidir.

Haberin Devamı

Yine bir yerde belirttiğim gibi… Korkakların önünden geçip gider hayat. Hayatta cesur olan kazanır. Kararlı olan kazanır.

Ben hiç o kadar cesur olamadım diye çok üzüldüm bir gün… Hangi gün emin değilim. Çok gün. Pek çok gün. Cesaretsizliğimden eminim de zamanından şüpheliyim.

Bütün o kaçak güreşlerime, dövüşmelerime inat, hayata karşı hissettiğim ne varsa söylediğim günlerdeyiz bugün. Dünya yanacaksa yansın dediğim yerdeyiz. Benden sonrası tufan… Benden öncesi yalan şimdi bana.

Büyümeye hiç inanmazdım ben. Büyüyünce anlarsın diyenlere gülüp geçerdim. Ortalama ömründen günler eksildikçe anlıyorsun oysaki az bekleyip çok yaşaman gerektiğini. Ve söyleyecek sözün varsa, hemen bugün, şimdi söylemen gerektiğini.

Bilimsel olarak koşan bir insan için, duran bir insandan yavaş akar zaman. Ben koşmaya başladım. Siz de durmamayı seçin.

Aşk üzerine söylenmiş onlarca sözden birini beğenin bir gün. Hangi gün olduğu çok önemli değil. Bir gün işte. Bütün hayat o günde saklı. O günün üstüne yaşayın hayatınızı. O ana adayın. O anda söyleyin hissettiğiniz ne varsa.

Haberin Devamı

Bir gün sonra… Üzülmek için… Çok. Geç.

Ve varsa iyi bir yalanınız, karşınızdakini gülümsetecek… Onu da söyleyin çekinmeden. Güzel niyetlerle söylenmiş güzel bir yalanın gerçek olmaması için hiçbir neden olmasa gerek.

BUNLARI BİLMİYORDUNUZ

İLK RİMEL: 1903 yılında T.L. Williams tarafından Chicago’da üretildi. İçeriğinde kömür tozu ve vazelin vardı. Orijinal karışım Williams’ın kardeşi Maybel tarafından yaratılmıştı. Bu yüzden markaya Maybelline ismi verildi. Yani ilk rimeli üreten firma Maybelline’dir. İlklerden şaşmayın. İlkini yapan en iyisini yapar.

CEYAR GERÇEKTEN CEYAR’MIŞ: Meşhur Tv dizisi Dallas’ın kötü adamı JR Ewing (Ceyar) rolünde izlediğimiz Larry Hagman’ın kızı Kristina Hagman, babası hakkındaki gerçekleri anlattığı bir kitap yazdı. The Eternal Party (Sonuz Parti) adlı kitabında babasının, çocuklarının gözü önünde yaşadığı karmaşık cinsel ilişkileri, kadın düşkünlüğünü ve alkole bulanmış hayatını anlattı. Gerçekten de babanızın kim olduğu, ne kadar ünlü olduğu, ne kadar para kazandığı önemli değil sevgili dostlar… Önemli olan onu nasıl hatırladığınız.

Haberin Devamı

DEDİKODU: Bir insan, sizin üzerinizde kontrol kuramamaya başladığı anda, etrafınızdaki insanların sizin hakkında ne düşündüğünü kontrol etmeye çalışır. Hakkınızda yayılan bu yanlış bilgi, size haksızlık gibi gelebilir. Oysa tek yapmanız gereken arkanıza yaslanıp sizin o insanda gördüğünüz yanlış giden şeyi diğerlerinin de görmesini beklemektir. Emin olun göreceklerdir. Aksi bilimsel olarak imkansız. Hiçbir sahtekar sonsuza kadar hüküm süremez. Endişe etmeyin… Geldikleri gibi giderler, eksilerek biterler.

KİLOLU OLMAK: Kendinizi şişko ve çirkin hissediyorsanız, Amerikalı büyük beden modeli Ashley Graham’in fotoğraflarına internetten azıcık bakın. İç çamaşırı ve mayo modelliği yapan Ashley’nin bir bacağı çoğunuzun belinin iki katı. Ve kadın milyon dolarlık bir model. Dolayısıyla neymiş… Fiziğinizle bile para kazanmak için öncelikle özgüven şartmış. Zargana gibi olmak değil. Üstelik dünyada balık eti modası var. Salata kemirmeyi bırakıp Holywood’da Kardashian klanı sayesinde yayılan popo-göbek modasına odaklanın. Fiziğinizi değiştirmeye çalışmak yerine düzenli spor yapıp doğru giyinin.

Haberin Devamı

KARAKULAK: Cancağızım Özge Özpirinçci, dizisi Aşk Yeniden’in final çekimleri için dizi ekibiyle birlikte Marmaris’teydi. Tam bir hayvan hakları savunucusu olan Özge, yolun ortasına fırlamış hasta bir Karakulak bulunca, kolları sıvayıp onu yoldan aldı ve belediyenin veteriner ekiplerine teslim etti. Anadolu’ya has bir kedi türü olan karakulaklar, uzun kulaklı, 8-9 kilo ağırlığında irice bir vahşi kedi türü. Ve evet, nesli tükenmek üzere. Ben karakulağı al getir evde bakarım dedim ama o doğaya saldı. Çünkü bütün hayvanlar doğada güzel… Çünkü doğa içinde hayvanlarla güzel.

Çiçek dalında, karakulak ormanda…

Sen bende güzelsin diye bağlasam pazarınıza renk gelir mi?

Muazzam haftalar olsun.

Sevgiyle…

DİĞER YENİ YAZILAR