Gazete Vatan Logo

Arınç: Hepimizin şahsi hataları olabilir

7 Haziran 2015 Genel Seçimleri'nde milletvekili adayı olmayan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Manisa Salihli'de seçmene veda konuşması yaptı.

Arınç, "Hepimizin şahsi hataları olabilir. Bu parti yaşamalı ki millet bundan menfaat temin etmeli. Ben şahsen birine kızmış olabilirim, adayları beğenmemiş olabilirim, bazı icraatları eleştirmiş olabilirim ama bu hükümet 78 milyon için güzel işler yapıyorsa ve herkes bundan istifade ediyorsa bu hükümetin dimdik ayakta devam etmesi lazım" dedi.

Salihli Tiyatro Salonu'nda partililerle buluşan Arınç, birkaç gündür sağlık sorunu yaşamasına rağmen Salihlililerle buluşmak istediğini ancak konuşmasını ayakta değil, oturarak yapmak istediğini söyleyerek konuşmasına başladı.

Bülent Arınç, siyasette bir dönem dinlenme fırsatı bulacağını, sonra yine Manisa'ya hizmet için çalışacağını ifade etti. Salihli'nin yeterince hizmet alamadığını belirten Bülent Arınç, bir gün mutlaka Salihli'de AK Partili belediye başkanı görmeyi istediğini söyledi.

Salihli'ye çok kez gelip gittiğini aktaran Arınç, şöyle konuştu: "Salihli'de siyaset yapmak çok zordu. İstediğimiz oyu, bir türlü alamıyorduk. Salihli'ye gelirken bir gün Tayyip Erdoğan Bey'e burayı bir türlü kazanamadığımızı söyledim. Meydana geldik, her yer dolu. Bana 'Sen buradan mı bahsediyordun' dedi. Ters baktı ama faydası olmadı. Mahalli seçimlerde yine kaybettik. Siyasetçi suçu kendinde arar. Ne yaparsak yapacağız, Salihli'de 1 numara olacağız." Salihli'de yiğit Anadolu insanının yaşadığını, İstanbul'un Kadıköy'ü, Ankara'nın Çankaya'sı, başka bir yerin Karşıyaka'sı ile karıştırılmaması gerektiğini belirten Arınç, Salihli'de başarıyı hedeflediklerini dile getirdi.

Haberin Devamı

KOALİSYON DÖNEMLERİNİ ANLATTI

Muhalefet partilerinin iktidar amacı olmadığını söyleyen Bülent Arınç, "HDP, sadece barajı geçmeye çalışıyor, MHP, yüzde 15-16'larda, CHP şu anda yüzde 25'lerde, alsa alsa yüzde 30'a ulaşır. Hepsini toplasan, bir hükumet etmiyor" dedi.

Bülent Arınç, Türkiye'deki koalisyon dönemlerinde sıkıntılar yaşandığını, ülkenin fakirleştiğini söyledi.

Haberin Devamı

Güçlü ve cesur iktidarın büyük önem taşıdığını kaydeden Arınç, "Geçmiş iktidar dönemlerinde Silahlı Kuvvetlerinden birkaç general kaşını çatsa, 'Öyle olmasını istemiyoruz' deseler, hükumet başkanları elleri titreyerek istifa mektubu yazarlardı. Bize de cuntacılık yapmak istediler, olmadı. Kapatmak istediler, olmadı. Bizi de birbirimize vurdurmaya çalıştılar ama korkmadık" dedi.

Cuntacıların, başları önde süklüm püklüm gitmek zorunda kaldığını vurgulayan Arınç, "Hükumetin cesareti ortaya çıktı. Cesaretli olana, Allah izzet verir" ifadesini kullandı.

Asker ve sivil ilişkilerinin bugün çok iyi bir noktaya geldiğini dile getiren Arınç, şunları anlattı:

"1999 seçimlerinde başörtülü bir milletvekili mazbatasıyla geldiğinde, Merve Kavakçı'dan bahsediyorum, kalabalık güruh protesto etti, 'Dışarı' diye bağırmaya başladı. Ecevit, 'Bu provokatör kadına haddini bildirin' diye çok kötü bir konuşma yaptı. Milletten oy almış ama içerideki güruh, buna engel oldu. Vatandaşlıktan da attılar. Merve Kavakçı, elinde mazbatası olan ama hakları elinde alınan, bizim demokrasi sayfamızda bir mağdur olarak yerini aldı. Bizde dağa çıkmak, bağırmak çağırmak, silaha el atmak, 'Batsın bu dünya' demek yok. Demokasilerde, sandıkla bir şeyler yapılabiliyor."

Haberin Devamı

Arınç, başörtülü milletvekili sayısının 6 olduğunu, gelecek dönemde bu sayının 16'ya, belki 26'ya çıkabileceğini aktardı.

AK Parti'nin karanlıkları aydınlığa çıkardığını ifade eden Arınç, Türkiye'de özgürlüklerin ne şekilde yaşanacağını gösterdiklerini anlattı.

Yurtdışı ziyaretleri sırasında yabancı siyasetçilerin saygı gereği sofraya içki koymadığına dikkati çeken Arınç, "Bizde de herkes kıyafetini şimdi kendi seçiyor. Başını açık tutmak istiyorsa karşı çıkmayız, örtmek istiyorsa karşı çıkmayız" dedi.

HDP'YE ELEŞTİRİ

Manevi değerlere, kardeşliğe büyük önem verdiklerini belirten Bülent Arınç, "Son 50 yıla bakın. En son Sivas'ta birbirlerini öldürmeye kalkıştılar. Hamd olsun bizim dönemimizde böyle bir olay yaşanmadı, izin vermeyiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

VEDA GİBİ SÖZLER

Maddi çalışmalarda bulunduklarını ve ülkenin refah düzeyinin yükseldiğini ifade eden Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hepimizin şahsi hataları olabilir. Bu parti yaşamalı ki millet bundan menfaat temin etmeli. Ben şahsen birine kızmış olabilirim, adayları beğenmemiş olabilirim, bazı icraatları eleştirmiş olabilirim ama bu hükumet 78 milyon için güzel işler yapıyorsa ve herkes bundan istifade ediyorsa bu hükumetin dimdik ayakta devam etmesi lazım."

Diğer partilerin kılık kıyafet değiştirse de milletin onların maksadını çok iyi bildiğini vurgulayan Arınç, "HDP, 'Doğudan, batıdan oy alacağım' dese de millet onun ne için yaptığını biliyor. Onun öncesinde BDP, onun öncesinde HADEP neyse, bugün HDP odur. Elini, yüzünü makyajla süslemesin, millet onu bu kılıkların içinde çok iyi biliyor" dedi.

CHP'nin hala yüzde 30'lara çıkamadığını, yüzde 30'lara çıkamayan bir partinin güçlü iktidar olamayacağını dile getiren Arınç, MHP'nin de ne uzadığını ne de kısaldığını ifade etti.

Ülkedeki istikrarın devamı için AK Parti'nin iktidarda kalması gerektiğine işaret eden Arınç, "Bu yollar, bu üniversiteler devam edecekse bu tarımsal alanlar yapılacaksa buna, bizim aklımız erer. Onların kafaları, bu işlere yatkın değildir. Geçmiş hükumetlerde yapamadıkları şeyleri, bugün de yapacak değiller" dedi.

Konuşmasının ardından Bülent Arınç'a, 1970'li yıllarda Necmettin Erbakan ile çekilmiş bir fotoğrafı hediye edildi.