Gazete Vatan Logo

Arınç’a göre Kılıç Gül’ü de hedef aldı

Başbakan Yardımcısı Arınç: “Bu konuşmanın yüzde 75’i Başbakanımıza ithaf edilebilirse, küçük bir kısmı Cumhurbaşkanımızadır, geri kalan kısmı bizleredir” dedi. Arınç, AYM’nin bu yılki törenine kendisinin davet edilmemesine tepki göstermesine yanıt geldi. AYM yetkilileri “Protokol listesinde olan herkese davetiye gitti. Hatta gelip gelmeyecekleri de soruluyor. Kişiye özel bir uygulama olmadı” dedi. Yetkililer, Arınç’a yönelik özel bir uygulamanın söz konusu olmayacağını da belirtti.



Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, iktidara dönük eleştirilerde bulunan Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Haşim Kılıç’ı kınadı. Arınç, şunları söyledi:

‘Kılıç’a yakıştıramadım’

“Bu konuşmanın yüzde 70-75’i Sayın Başbakanımıza ithaf edilebilirse geri kalan küçük bir kısmı Sayın Cumhurbaşkanımızadır, geri kalan kısmı da bizleredir. Hükümeti, Sayın Cumhurbaşkanımızı ayrık tutarsak, Başbakanımızı, bakanları hedef alan bir konuşma yapmasını ve ağır eleştirilerde bulunmasını, hatta saygısızlık içerecek cümleler kullanmasını doğrusu bildiğim ve tanıdığım Sayın Kılıç’a yakıştıramadım. Biz bunlara müstahak değiliz.”



Arınç, 17 üyenin her birinin görüşünün alınarak böyle bir konuşmanın yapıldığına inanmadığını söyledi. Arınç, şöyle devam etti: “Bence o bir yargıç, AYM Başkanı sıfatıyla değil egosu incinmiş ve siyaset tarafından örselendiği için buna tepki göstermek isteyen bir kişi olarak konuşmasını yapmıştır. Ben bu gidişattan dönmesini tavsiye ederim. Elbette siyasetçilerin de olgun bir üslup içinde hiç kimseyi ötelemeden, yok saymadan bir dili tutturmaları gerekir. Belki bu konuda kendisinin incinebildiğini düşünüyorum ama hukukçular siyasetle didişmeden, siyasetçileri hedef almadan konuşmaları yapmak zorundadır.”

‘Tahammül edemeyiz’

“Sayın Başbakanımızın, Sayın Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin Haşim Kılıç eliyle dövülmesine tahammül edemeyiz. Örselenmesine tahammül edemeyiz. Bu yanlışlığı yaptığı için kendilerini ben de kınıyorum. Siyasetçiler için veya uzun tutuklamalar karşısında insanların tahliyesini gerektiren kararları için ne kadar alkışladıysak Anayasa Mahkemesini ama yaptığı konuşmayla bunların hepsini bir tarafa atmış, siyasetin bir objesi haline gelmiş ve Hükümetimizle kavga eden bir tavır içerisine girmiştir.”

Davetiye gitmedi mi?

Başbakan Yardımcısı Arınç, AYM’nin bu yılki törenine kendisinin davet edilmemesine tepki gösterdi. Arınç daha önceki yıldönümü törenlerine çağrıldığını söyledi. AYM yetkilileri ise “Protokol listesinde olan herkese davetiye gitti. Hatta gelip gelmeyecekleri de soruluyor. Kişiye özel bir uygulama olmadı” dedi. Yetkililer, Arınç’a yönelik özel bir uygulamanın söz konusu olmayacağını belirtti.

Haberin Devamı