Gazete Vatan Logo
Magazin Arif Sağ 'Hocaların hocası'yla

Arif Sağ 'Hocaların hocası'yla

Arif Sağ 'Hocaların hocası'yla

SANATÇI Arif Sağ, ’Hocaların hocası’ olarak nitelendirilen Yücel Paşmakçı ile birlikte sahneye çıktı. Arif Sağ, Avcılar Belediye Konservatuarı’ndaki öğrencilerle birlikte 3 neslin bir araya geldiğini, İstanbul Avcılar’daki 4’üncü nesle sanatı sevdireceklerini söyledi.

Karaman’daki maden faciası nedeniyle Cumhuriyet Bayramı için planlanan ’24 Kasım Öğretmenler Günü’ne ertelenen Avcılar Belediye Konservatuarı Halk Müziği Korosu ilk konserini verdi. Sanatta 60’ıncı yılına giren Aydın Doğan Vakfı 2004 ödülünü alan, ’Hocaların hocası’ olarak nitelendirilen Yücel Paşmakçı’nın yönetiminde, Arif Sağ’ın solistliğinde Barış Manço Kültür Merkezi’nde verilen konser ilgi gördü. CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi ve ilçe yöneticilerinin de izlediği, salonun tamamen dolduğu konserden önce konuşan Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, İstanbul’da Büyükşehir dahil, 40 belediye arasında tek belediye konservatuarına sahip olduklarını söyledi. Benli, "Her genç bir müzik aleti çalacak" ile yola çıktıklarını, yeteneğini ortaya koyan, sosyalleşen bir gençlik yaratmayı hedeflediklerini anlatırken, "Koromuzu ‘Ustaların ustası’ Yücel Paşmakçı yönetiyor, diğer usta isim; Arif Sağ solistimiz ve saz ustamız. Ayrıca Erdal Erzincan ile birlikte 4’üncü kuşağı yerleştireceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Yücel Paşmakçı, koroyu yönetirken, sahneye gelen bir Efe, ’Harmandalı’ oynayınca alkışlandı. Salondakilerin zaman zaman Türk bayraklarını sallayarak türkülere eşlik ettiği konseri değerlendiren Arif Sağ, sanatın toplumda büyük öneme sahip olduğunu, talana, sahtekarlığa izin vermediğini belirtirken, "Yöneticiler sanat ve sanatçının yaygın olduğu böyle bir topluluktan rahatsız olur. Anadolu’da sanatçıların yüzde 90’ı öldürülmüştür. Yöneticiler hep rahatsız olmuşlardır. Belediye asli görevlerini eksiksiz yaparken sanata büyük önem vererek yaşamı dizayn ediyor" dedi. Yaklaşık 2 saat süren konserde Paşmakçı ve Sağ’a çiçek ve plaket verildi.