Gazete Vatan Logo

Arif Doğan'dan şok açıklamalar

Yaptıklarından pişman olmadığını söyleyen Arif Doğan “Yaptıklarımdan ve benden devlet memnun, halk değilse oturup kendi haline ağlasın” dedi

JİTEM'in kurucusu olduğunu açıklayan emekli Albay Arif Doğan, yaptıklarından pişman olmadığını ve kendisine ‘suçlama olarak' yöneltilen herşeyi vatan için yaptığını savundu. Star gazetesine konuşan Doğan “Ben kimseyle yola çıkmadım. Yolumun yolcusuyum. Vatan da ben den memun. Halk memnun değilmiş...

Otursun kendi haline ağlasın” dedi. İşte Doğan'ın son günlerdeki tartışmalarla ilgili şok eden açıklamaları:

YAPTIKLARIMDAN PİŞMAN DEĞİLİM

• Yaptıklarımdan pişman değilim. Pişman olsaydım bir günde bırakırdım. Siyasi iradenin ışığında Alevi ve Sünniyle, komünist ve faşistle, sağcı ve solcuyla, Kürdü ve Arabıyla mücadele ettim. Başarı ve başarısızlık benim kalbimdedir. Ben onu nakış yapıp işledim kalbime. Ne siz ne de başkası söküp alamaz.

JİTEM TÜM TÜRKİYE'DE VARDIR

• JİTEM'in istihbarat elemanları sadece Güneydoğu'da değil, Türkiye genelindeydi. Emniyet müdürlüğünün 1 milyon istihbarat elemanı var da JİTEM'in 10 bin elemanı neden olmasın? JİTEM ile ilgili söylenenler yıpratmadır. Başarılı bir ünite var o da JİTEM'dir ve PKK porovokasyonuyla yıpratılmaya çalışılıyor.

BAŞARILI ASKER ÖDÜLLENDİRİLİR

• (‘Öldürülen her PKK'lı için 3 bin lira veriyordum' sözleri için) Siz memur değil misiniz? Herkes ücret karşılığı çalışır. Bunun 3'le 5'le ne ilgisi var. Ben devletten maaş alan biriyim. Askerlikte astlar başarılı olunlara ya izin ya rütbe ya da ücret mükafatı verilir.

HALK KENDİ HALİNE AĞLASIN

nBen kimseyle yola çıkmadım. Yolumun yolcusuyum. Vatan da ben den memun. Halk memnun değilmiş... Otursun kendi haline ağlasın. Meclis'in arka salonlarında PKK'nin kongresi yapılıyor. Gidip ona ağlasın.

Arif Doğan neden şimdi konuşuyor?

• Benimle beraber bildiklerimi de mezara götürecek halim yok. Son nefesime kadar, sağlığım el verdikçe konuşacağım.

• (JİTEM'e mal edilen eylemlerin JİTEM yapmadı mı?) Benim kimseye hesap verme zorunluluğum yok. Mahkemede gereğini konuşacağım. Benimle birlikte sır olarak gitmesin. İnandıklarımı yaptım. Vatandaşa hesabım yok. Hesap sorulacaksa gitsinler Habur'dan gelenlere sorsunlar.

JİTEM vardır ve kimse inkar edemez

• (JİTEM neden inkar edildi?) Vatanını milletini, siz sevmiyor musunuz? Vatanım için görev yaparsam hain mi oluyorum? JİTEM inkar edilemez. “Ben kurdum JİTEM'i” dedim. Kimse inkar etmiyor ki. Sadece resmi evrak üzerinde yok. Jandarma Genel Komutanlığının beyanatı var. Benim konuşmama kimse müdahale edemez. Bir kuruluş kurmuşum ve onu da konuşurum. Adalet çizgisinden hiç çıkmadım, adalet çizgisinden çıkanlar JİTEM'ciler değil g...tcilerdir.

Kendimi kanıtlamak zorunda değilim

• (BDP'lileri halk seçmedi mi?) Hangi halk? (Sinirlenerek). Onları halk seçmedi, PKK seçti. Onlar, siyasi kolu değil mi PKK'nın. Herkes söyleyince bir şey olmuyor da neden ben söyleyince suç oluyor. Seçim sistemi hikaye... Onları PKK seçti.

• “Alevilere saldıran adamlarım vardı” demedim. Hiçbir şekilde kendimi kanıtlamak zorunda değilim. Bilmiyorum demek ki başka bir Arif Doğan var.

Kelle parası için masumlar öldürüldü

Arif Doğan'dan önce “Öldürülen her insan için kelle parası alınıyordu” diyerek tartışma yaratan eski istihbaratçı Astsubay Hüseyin Oğuz, ‘kelle primi' nedeniyle çok sayıda masum insanın da PKK'lı denilerek öldürüldüğünü iddia etti. OHAL valileri dahil dönemin yetkililerinin JİTEM'in varlığından haberdar olduğunu, yapılan illegal işlerin bilindiğini savunan Oğuz şöyle konuştu:

KONUŞMASI CESARET VERDİ

“Arif Doğan konuşmaya devam ederse OHAL yetkililerinin yaptıkları bir bir ortaya çıkar. Hepsi tanır Arif Doğan'ı. Toplantılar yapılıyordu. ‘Tanımıyorum' diyen yalan söyler. İnkar edebilirler, Doğan'ın psikolojisinin bozuk olduğunu söyleyebilirler. Ancak anlattıkları doğru. Bu olaylara tanık olanlar, emekli olanlar konuşaklardır. Doğan'ın konuşması, bir dönem karanlık işlere karışanlara da cesaret verdi çünkü” dedi.

ÇOBAN VURUP PKK'LI DEDİLER

PKK'lı için ‘kelle vergisi” adı altında JİTEM'cilerin para aldığını kendisinin daha önce açıkladığını hatırlatan Oğuz “Para karşılığı çok masum insan öldürüldü. Bunların içinde dağdaki çoban da vardır ve PKK'lı denilmiştir” diye konuştu.

MADIMAK VE GAZİ OLAYLARI

Arif Doğan'ın “Konuşacaklarımı mahkeme kaldıramaz” sözlerini de değerlendiren Hüseyin Oğuz “Mahkeme değil, Türkiye kaldıramaz. Madımak ve Gazi Mahallesi olaylarından söz ediyordur. Alevilere saldıran sakallı adamlarım vardı cümlesini kurmadı mı?” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı