Gazete Vatan Logo

Arena’da 10 bin kişilik kadınlar matinesi!

Mehmet Ali Erbil ile ‘eller havaya’

Arena’da 10 bin kişilik kadınlar matinesi!

2012’de 250 bin kişiyi ağırlayan Ülker Sports Arena, yeni yılda ilk organizasyonu kadınlar için yapacak. Ülker, 70 ve 80’lerdeki kadınlar matinesini 10 bin kişilik Arena’da yeniden canlandırıcak. 15 liralık Ülker ürünü alanlar 16 Ocak’ta Sibel Can, Nükhet Duru ve Mehmet Ali Erbil ile ‘eller havaya’ yapacak.

İstanbul Ataşehir’de 200 milyon dolarlık yatırımla açılan Ülker Sports Arena, yeni yılda kadınları 70 ve 80’li yıllara götürecek. 2012’de yapılan spor karşılaşmaları ve eğlence etkinlikleriyle 250 bin kişiyi ağırlayan Ülker Sports Arena’da 2013’ün ilk organizasyonu Ülker Kadınlar Matinesi olacak. Yılbaşına kadar 15 liralık Ülker ürünü alan kadınlar, 2 kişilik davetiyeyle 16 Ocak’ta Ülker Sports Arena’yı dolduracak. 10 bine yakın kadın Sibel Can, Nükhet Duru ve Mehmet Ali Erbil ile akşama kadar eğlenecek. Ülker’in ilk kez yaptığı Kadınlar Matinesi sevilirse her yıl geleneksel olarak düzenlenip İstanbul’dan farklı şehirlerde de gerçekleşebilecek.

55 etkinlik yapıldı

Bu yılın başında açılan ve Fenerbahçe arazisi üzerine inşaa edilen Ülker Sports Arena, 2012’de 28’i basketbol maçı olmak üzere toplam 55 etkinliğe ev sahipliği yaptı. İşletmesini AEG’nin yaptığı Ülker Sports Arena, aralarında Leonard Cohen, Jennifer Lopez, Sertab Erener konserleri ve Cirque du Soleil Alegria gibi dev gösterilerle ilk yılında 250 bine yakın konuğu ağırladı.

Ülker Arena, 2013’te şimdiden 5 büyük organizasyonu garantiledi. 16 Ocak’taki Ülker Kadınlar Matinesi’nden sonra 20 Ocak’ta Beko All-Star 2013’te 24 kişilik Türkler Karması ve Yabancılar Karması mücadele edecek.

Mart ayında ise dünyaca ünlü Kanadalı sirk grubu Cirque du Soleil’in, Popun Kralı Michael Jackson’ın müziklerini 50 dansçıyla senaryolaştırdığı gösterisi sahnelenecek. Mayıs ayında da Londra’nın en ünlü müzikali ‘We Will Rock You’ dünya turnesinin 10’uncu yılını İstanbul’da kutlayacak. İngiliz rock grubu Quenn’in en iyi 24 şarkısından oluşan ve 17 ülkede 12 milyondan fazla kişi tarafından izlenen ödül rekortmeni ‘We Will Rock You’ müzikali, Avrupa turnesi kapsamında ilk kez Türkiye’ye gelecek. Ülker Sports Arena, yılın tamamında 2012 yılındaki 250 bin ziyaretçi sayısını 300 bine çıkarıp organizasyon sayısını da artıracak.

Kadınlar 15 liralık Ülker alışverişi yaparak matineye 2 kişilik davetiye kazanacak. Bilet almak için 15 Aralık-13 Ocak arasında davetiyeler anlaşmalı market ve satış noktalarında kurulacak standlardaki Ülker ürünlerinden almak gerekecek. Matineye 6 yaşından büyük kız çocuklarla 6-12 yaş erkek çocuklar kabul edilecek.


Orta gelirli kadının eğlencesiydi

Türkiye’de 60’lı yıllarda başlayan ve 80’lerde klasik olan kadınlar matinesi sadece kadınlar için yapılıyordu. Kadınlar matinesi, orta gelirli kadınların da eşleri olmadan çocuklarıyla eğlenebilmesi için başlatılan bir sosyal proje olarak başlamıştı. Kadınlar matinesi Zeki Müren, Bülent Ersoy, İbrahim Tatlıses, Neşe Karaböcek ve Emel Sayın gibi dönemin yıldızlarıyla neredeyse tüm büyük gazinolarda çarşamba günleri düzenlenmişti.

Haberin Devamı